Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, v mém okolí začínám potkávat velké množství Imigrantů ze stredního východu a afriky, prvně jsem je potkávala v Kauflandu v praze podbabě, a ted i v Lídlu v Horoměřicích. Jedná se většinou o skupinku 3 mladých mužů a kotletami kteří arabského vzhledu kteří nekupují vepřové, ale bavila jsem se s jednou skupinkou co kupovali vepřovou šunku a ti byli křesťané z iraku, ti mněly ale trochu střihnutý s asiatama. A tak jsem se chtěla zeptat jestli ve vašem okoli taky tak často potkáváte tyhle lidi. V televizi pořád říkají že jsme přijaly jen 12 uprchlíků ale já jich potkála minimálně 50.
Tak úplně to nesleduju, ale nemáme to daleko do Bělé, kde je nějaké středisko na příjem uprchlíků. A není tam ani noha. Jsme ale menší město. V Praze bych to čekala.
Pletes ruzny veci, ne kazdy pristehovalec ma status uprchlika.
Cizincu potkavam vsude mraky, mame je ve firme, u nas ve meste jich taky pribyva. Odkud jsou je mi jedno, jestli jsou bili, zluti nebo cerni je mi taky jedno, hlavne, kdyz se chovaji slusne a nedelaji bordel. ![]()
Bydlím v Berlíně, takže denně, chodím s nima do školy apod. Dokonce mne v obchodě obsluhují ![]()
Jako fakt tohle myslíte vážně, že v Praze potkáváte cizince a koukáte jestli kupujou vepřový?
@Russet v Bělé už nejsou? Vidíš, taky bydli vlastně nedaleko, ale myslela jsem že tam jsou
Kotlety nosí židé. Nepleteš si ty jablka s hruškama? Jak víš že to nejsou turisti? Ty při každém nákupu kupuješ vepřové? Ostatním koukáš celou dobu nákupu do košíku?
Promiň seš magor a očividně šíříš zbytečné falešné domněnky.
A jak jsi vysledovala, ze nekupuji veprovy? ja teda nevim ani co kupuje sousedka, natoz cizi clovek. A jinak par lidi z muslimskych zemi tu mame, ale nevim odkud prisli a myslim, ze tu nikomu nevadi. Normalne pracuji a existuji, ale oni prisli uz pred lety, ne ted
Cizince potkávám na každém kroku, dokonce dcera chodí do mezinárodní školy, kde je půl našich dětí a půl cizinců ( podle výbavy dětí a aut jsou všichni o dost bohatší než my). Uprchlíka jako z televize, nějaké obtěžování, nějaké nepříjemné skupinky…to jsem na vlastní oči u nás neviděla.
@MartinKa36 Tak v Praze snad potkás cizince na každém rohu a každý nemusí být uprchlík. Jsem z Varů, občas nějaké araby potkám, jestli kupojou vepřový jsem nezkoumala, nepředpokládám že to jsou uprchlíci.
@Petra Z píše:
@Russet v Bělé už nejsou? Vidíš, taky bydli vlastně nedaleko, ale myslela jsem že tam jsou
Konkrétně dnes teda nevím, ale bavila jsem se s někým, kdo má lepší přehled a prý tam snad bylo pár Ukrajinců. Ty neberu za imigranty. Ti sem chodí už delší dobu.
K nám se jim stejně moc nechce, bydlíme ve „chlívech“
Horší bude, jestli je sem nuceně budou přesídlovat. Nemuseli by být se situací úplně srovnaní. Ale jsem optimista. Doufám, že mezi nimi extrémisti nebudou.
@pikola Ano koukám se lidech okolo a zařazuji si je do škatulek, a podle toho co vydím na ulici kontroluji zda to souhlasí s tím co nám říkají v novinách a televizi o přijetí 12 uprchlíků. A podle toho co potkávám mám nepříjemnej pocit če ČSSD a ANO nám sem rve nelegální imigranty horem dolem. A mám hrůzu z toho že to tu dopadně jako ve franci, nebo německu.