Impulzivita u dospělé

Anonymní
18.8.22 17:20

Impulzivita u dospělé

Nezvládám svou impulzivitu. Psychiatricce jsem si stěžovala na to, že se špatně soustředímy nevydržím třeba udržet pozornost při čtení, trpělivost, mám problem často s dochvilnosti, velmi často něco ztratím ci zapomenu. A také jsem impulzivní. Cítím nějaký neklid a jalových měla jít něco dělat že když jsem v klidu jakoby mě něco popohánělo. Má impulzivita se také projevuje chorobným, nerozvážným utrácením, přejídáním, bohužel to platí i na vztahy. Kolikrát nerozvážně jsem šla hned do vztahu a taky kolikrát ty vztahy takhle i ukončila. Takže utrácení peněz za blbosti, nadváha, promiskuita…no super. Jak to mám potlačit? V květnu mi nabízela Atominex, já ho brala jen pár dní a pak vyhodila. Strašně jsem se bála toho, že to může nějak ovlivňovat srdce. Mám rychlý tep, na holteru vyšší tep cely den, dali mi Betaloc a ani se neví proč mám tak vysoký tep (běžne nad 100/min v klidu, kolem 100 i ve spánku). Bojím se, že by měl Atominex zabil. Už nevím co se sebou. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9229
18.8.22 17:25
@Anonymní píše:
Nezvládám svou impulzivitu. Psychiatricce jsem si stěžovala na to, že se špatně soustředímy nevydržím třeba udržet pozornost při čtení, trpělivost, mám problem často s dochvilnosti, velmi často něco ztratím ci zapomenu. A také jsem impulzivní. Cítím nějaký neklid a jalových měla jít něco dělat že když jsem v klidu jakoby mě něco popohánělo. Má impulzivita se také projevuje chorobným, nerozvážným utrácením, přejídáním, bohužel to platí i na vztahy. Kolikrát nerozvážně jsem šla hned do vztahu a taky kolikrát ty vztahy takhle i ukončila. Takže utrácení peněz za blbosti, nadváha, promiskuita…no super. Jak to mám potlačit? V květnu mi nabízela Atominex, já ho brala jen pár dní a pak vyhodila. Strašně jsem se bála toho, že to může nějak ovlivňovat srdce. Mám rychlý tep, na holteru vyšší tep cely den, dali mi Betaloc a ani se neví proč mám tak vysoký tep (běžne nad 100/min v klidu, kolem 100 i ve spánku). Bojím se, že by měl Atominex zabil. Už nevím co se sebou. :roll:

Ahoj, jsem na tom podobě… taky mám problémy s impulzivitou… Také utrácím, přejídám se, pak si trhám vlasy + sebepoškozování. Ve vztazích se mi to naštěstí neprojevuje. Ten Atominex jsem koukala, že se dává na ADHD. Ty se léčíš s čím? Chodíš i na terapie? Já mám zas vyšší tlak, tepovku jen u doktora, nebo při panice. Co bereš jinak za léky? My tu impulzivitu zrovna s psycholožkou teď řešily, ale je to běh na delší trať. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.8.22 17:26

No vrať se k těm práškům. To co popisuješ zní jako porucha pozornosti a evidetntně to máš tak blbě zakompenzované, že to bez léků nějakou dobu nepůjde.

K tomu začni praktikovat mindfullnes a uč se nějakému rozumném denímu režimu a rutině, co tě podrží.

Ano - a právě proto že tě to bude nudit a prudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.8.22 17:32

ADHD? Je na to vic leku, pokud vim, nektery jiny by ti mohl sedet vic. Ale dulezite, krome leku, a v nekterych pripadech jeste vic, je nalezt strategie, jak se kolem toho co nejlepe organizovat. Jestli umis anglicky, spoustu informaci a i konkretni tipy (i kdyz neco musis samozrejme prizpusobit nasemu prostredi) ma pani na How To ADHD (youtube, FB).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.22 20:58

Ano vypadá to prý na ADHD. Už nevím co dělat :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat