Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nezvládám svou impulzivitu. Psychiatricce jsem si stěžovala na to, že se špatně soustředímy nevydržím třeba udržet pozornost při čtení, trpělivost, mám problem často s dochvilnosti, velmi často něco ztratím ci zapomenu. A také jsem impulzivní. Cítím nějaký neklid a jalových měla jít něco dělat že když jsem v klidu jakoby mě něco popohánělo. Má impulzivita se také projevuje chorobným, nerozvážným utrácením, přejídáním, bohužel to platí i na vztahy. Kolikrát nerozvážně jsem šla hned do vztahu a taky kolikrát ty vztahy takhle i ukončila. Takže utrácení peněz za blbosti, nadváha, promiskuita…no super. Jak to mám potlačit? V květnu mi nabízela Atominex, já ho brala jen pár dní a pak vyhodila. Strašně jsem se bála toho, že to může nějak ovlivňovat srdce. Mám rychlý tep, na holteru vyšší tep cely den, dali mi Betaloc a ani se neví proč mám tak vysoký tep (běžne nad 100/min v klidu, kolem 100 i ve spánku). Bojím se, že by měl Atominex zabil. Už nevím co se sebou.
Ahoj, jsem na tom podobě… taky mám problémy s impulzivitou… Také utrácím, přejídám se, pak si trhám vlasy + sebepoškozování. Ve vztazích se mi to naštěstí neprojevuje. Ten Atominex jsem koukala, že se dává na ADHD. Ty se léčíš s čím? Chodíš i na terapie? Já mám zas vyšší tlak, tepovku jen u doktora, nebo při panice. Co bereš jinak za léky? My tu impulzivitu zrovna s psycholožkou teď řešily, ale je to běh na delší trať. Držím palce.
No vrať se k těm práškům. To co popisuješ zní jako porucha pozornosti a evidetntně to máš tak blbě zakompenzované, že to bez léků nějakou dobu nepůjde.
K tomu začni praktikovat mindfullnes a uč se nějakému rozumném denímu režimu a rutině, co tě podrží.
Ano - a právě proto že tě to bude nudit a prudit.
ADHD? Je na to vic leku, pokud vim, nektery jiny by ti mohl sedet vic. Ale dulezite, krome leku, a v nekterych pripadech jeste vic, je nalezt strategie, jak se kolem toho co nejlepe organizovat. Jestli umis anglicky, spoustu informaci a i konkretni tipy (i kdyz neco musis samozrejme prizpusobit nasemu prostredi) ma pani na How To ADHD (youtube, FB).
Nezvládám svou impulzivitu. Psychiatricce jsem si stěžovala na to, že se špatně soustředímy nevydržím třeba udržet pozornost při čtení, trpělivost, mám problem často s dochvilnosti, velmi často něco ztratím ci zapomenu. A také jsem impulzivní. Cítím nějaký neklid a jalových měla jít něco dělat že když jsem v klidu jakoby mě něco popohánělo. Má impulzivita se také projevuje chorobným, nerozvážným utrácením, přejídáním, bohužel to platí i na vztahy. Kolikrát nerozvážně jsem šla hned do vztahu a taky kolikrát ty vztahy takhle i ukončila. Takže utrácení peněz za blbosti, nadváha, promiskuita…no super. Jak to mám potlačit? V květnu mi nabízela Atominex, já ho brala jen pár dní a pak vyhodila. Strašně jsem se bála toho, že to může nějak ovlivňovat srdce. Mám rychlý tep, na holteru vyšší tep cely den, dali mi Betaloc a ani se neví proč mám tak vysoký tep (běžne nad 100/min v klidu, kolem 100 i ve spánku). Bojím se, že by měl Atominex zabil. Už nevím co se sebou.