Jak posílit imunitu - dospělý i dítě

690
11.5.14 10:43

Imunita -dospělý +dítě

Ahojda prosím o radu, jsme doma cca 2 měsíce dokola nemocný, já, manžel a syn 1,5 roku. Všichni jsme měli antibiotika, během této doby. Manžel na laringitidu, já hlasivky, syn zánět ucha,..a pořád se nám něco vrací dokola. Jeden se z rýmy vylečí, za chvíli jí má další, to samé s kašlem. Pořád dokola. Nemáte někdo nějáky tip co si koupit a posílit imunitu??za slušný peníz, k zakoupený v lékárně. děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
11.5.14 10:49

Drags imun, bezne zbozi v lekarne to neni, ale nejde ho objednaji. Mam s tim velmi dobrou zkusenost. Nebo jako prevenci oscilo, preventan. Cokoliv s hlivou. Na nachlazeni echinacea.

Příspěvek upraven 11.05.14 v 12:03

• Citovat
  • Upravit
Verun83
11.5.14 10:50

Jeste me napada, do nosu jako prevenci napr vincentku sprej. Sterimar.

• Citovat
  • Upravit
12134
11.5.14 11:01

Ahoj, ty s manželem zkuste tu hlívu s echinaceou, dá se to koupit dohromady, hlíva je skutečně zázračná. Pak rozhodně doporučuji laktobacílky, synovi bych je dávala alespoň měsíc v kuse a vám po ATB také. Imunita je spojená také s trávením. No a pro malého se raději zeptej v lékárně, koukám, že je mu rok a půl, to ještě moc vitaminových doplňků nemůže. Dávej hodně ovoce a ovocných šťáv. Nicméně je to bohužel časté, letos marodil a marodí všichni nějak víc, teplá zima, nestálé počasí atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.5.14 11:09

@Helennaa pritel bral přes zimu tu echinaceu a super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
11.5.14 11:25

Já bych taky doporučila Imunoglukan, já ho začala malé dávat kvůli mulluskám-doporučili mi ho maminky tady. Bere ho od ledna nebo února, bradaviček jsme se zbavili a co se týče nemocí tak v březnu měla rýmu a teď zápasíme s kašlem a ten vypadá, že je alergie. Okolo jsou všichni nemocní a malá zatim nic nechytla-ťuk ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.5.14 11:45

Naše mudra také doporučuje malým dětem na posílení imunity-na časté opakované rýmy Imunoglukan. Užívá se od roku dítěte. Je to sirup -u nás v lékárně stojí 120 ml 214kč a 250ml stojí 339 kč a pro dospěláky mají i v tabletách, ale stím zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
11.5.14 12:07

Nekupovat v lékárně bludy typu hlíva, betaglukany, echineceu… a za ušetřené peníze ject na výlet :palec:

Na imunitu má největší vliv psychika a strava.
Stres a zajedovaný tělo nevyléčí žádný tobolky za lékárny za pětikilo, ne?

A co se ví?
Beta-glukany a veškerý přípravky z hlívy mají účinek na buňky jen v řádu minut - vyhozené peníze a placebo efekt „věř a víra tvá tě uzdraví“.
Echinacea - musely by se podávat tak vysoké dávky a tak často, že by to převážily negativní vedlejší účinky.
Laktobacily - ty opravdu roli hrají, kupuju je a jíme je, nešetřit na ceně (já nejvíc věřím českému výrobci Biopron - třeba biopron 9 premium.
Vitamín C - ty ale jen nárazově ve vysokých dávkách, předávkování nehrozí (dostávala jsem dokonce vit C do žíly přímým portem v tepně několikrát denně).
Krom vit C a laktobacilů bych za nic v lékárně neutrácela a spíš se snažila udělat inventuru ve špajzu a lednici, něco si přečíst o odkyselení organismu a věřím i radám celostní medicíny:
•Po druhém roce života výrazně omezit všechny mléčné výrobky.
•Vyvarovat se přemíry lepku v potravě a místo klasického pšenično-žitného chleba zařazovat výrobky z kukuřice, jáhel či rýže.
•Velmi omezit cukr a sladkosti – zvyšují kyselost vnitřního prostředí a riziko onemocnění.
•Omezit konzumaci brambor – potenciální zdroj jedovatých a alergenních látek.
•Omezit živočišné tuky a bílkoviny v potravě.
•Úplně vyřadit konzervované potraviny.
•Jíst v sedě a v klidu a nepřejídat se.

A dělat si radost, hodně se hejbat venku, být na sluníčku (vitamín D taky podporuje imunitu), vychutnávat si každou prkotinku, neponocovat a říct si, že spánek je cennější než cokoliv jinýho a využít s dítkem jakoukoliv možnost si lehnout a relaxovat, bordel nebordel.

Vím, že „to se řekne“… já jsem teď rok a půl v remisi po onkoléčbě, tak se o to dost zajímám a snažím se… ale samozřejmě, že to nejde uplně omezit a žít jak poustevník… teď popíjím turka a mlsám bombony navzrody všem radám a poučkám :)

Ještě jsem si vzpomněla - po chemoškách mi doporučili Ostropestřec na pročistění jater… existují různé značky téhož obsahu, já jedla Lagosu, ale v lékárně vám určo nějaké poradí. Není to vyloženě na posílení imunity, ale po těch antibiotikách vám to může pomoct dát tělo dopořádku, neb imunita je obrazem toho, jak silný je tělo jako takový. A ještě existuje tzv. gemmoterapie, kapičky z různých pupenů - třeba český výrobce je toto: http://nadeje-byliny.eu/…penu-rostlin … dobrá je bříza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
11.5.14 12:39

@Rampepurna :palec: souhlasim se vsim. Lactobacily a vit. C,nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
11.5.14 16:34

A ja bych zasla s malym na imunologii nez takhle strilet od boku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.5.14 18:00

Nechat udělat všem třem výtěry z krku a nosu, nechali jsme si to kvůli často nemocné dcerce také udělat a manžel, přesto, že mu nic nebylo, dostal na ORL antibiotika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
11.5.14 19:44

@sobesin jak myslis, ze mu nic nebylo? Jakoze nemel priznaky nemoci? ATB prece nedostal pro nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.5.14 19:49

Ano, nic mu nebylo, jen mu vyšlo něco z výtěru z krku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
11.5.14 20:29

Děkuju moc za tipy..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
12.5.14 08:58
@Eemii píše:
@sobesin jak myslis, ze mu nic nebylo? Jakoze nemel priznaky nemoci? ATB prece nedostal pro nic :nevim:

říká se tomu bacilonosič. Nemocí netrpí, jen ji roznáší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí