Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky!
Chtěla bych se zeptat, jestli jste některá brala AD Venlafaxin v těhotenství?
Díky.
Ja brala venlafaxin a beru i ted při kojení a vše v pořádku mám krásnou čilou zdravou holčičku.
@zuzan Opravdu? A brala jsi tedy i v prvním trimestru? Já teď tedy snižuju dávku, od zítřka beru 75mg ráno, to si myslím, že je asi nejnižší dávka, slabší už asi není, ne? Díky za odpověď a gratuluju k maličké! ![]()
Me to pri kojeni dr zakazala…jinak ale taky mame zdravou holcicku
Brala jsem i v prvním trimestru mela jsem jeden ob den a stačilo. Me to při kojení schválila i psychiatricka i detska
@pampalin píše:
@marinka5 A Ty jsi také brala v I. trimestru?
ano brala jsem je uz pred…vysadila jsem je v den porodu
Ahoj Zuzan, jsem tu nová a hledám info o venlafaxinu. Beru ho už pár let, 75 mg denně a teď bych ráda počala mimčo, tak zkouším přestat. Zkoušela jsem už několikrát, ale vždycky se mi zhoršil stav, tak jsem zase začala. Nechci ublížit budoucímu miminku, ale zároveň chci být psych. v pohodě… Napiš mi prosím, jaké máš zkušenosti. Díky Jiupe.
Ja ho brala do sestyho měsíce pak mi gyn řekl ze bych ho mohla vysadit aby mimi nemělo problémy po porodu tak jsem vysadila a těsně před porodem mi potize naskocili znova tak jsem se držela ještě čtyři týdny po porodu a neslo to tak mi ho dr nasadila znova při něm jsem kojila šest měsíců bez problémů.
Jinak u venlafaxinu po vysazeni cítíš něco jako abstak chce to vydržet aspoň čtrnáct dní a problémy přejdou budeš OK.
Taky jsem brala venlafaxin.. Před těhu a pak od pátého měsíce těhu. Mezi tím bylo vysazení, relaps… Nasazení cipralexu, neúspěch.. Proto návrat k venlafaxinu. Radim léky spíš nevysazovat. Ten měsíc-dva byly hororové. Schválil mi to. MUDr. Z NUDZu a i. Kojení dovolil. Akorát mne se plně kójeni nepodařilo… Tak odstrikavam aspoň dvakrát za den teď a v noci někdy kojím. Hodně štěstí všem.
@zuzan prosim jak jsi dopadla? Me ho dneska nasadil psychiatr, tak by me zajimalo kdyz se nadazuje jake jsi mela priznaky dekuji
@Sun33 ja prosim u tebe probihalo nasazeni? Priznaky atd moc dekuji