Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem si občas dala vindaloo a proč ne zázvor, vzdyť na nevolnosti se doporučují zazvorova lizátka? ![]()
Jen si dej
ne vážně, musela bys toho spořádat tuny, aby se něco mohlo stát…
Jo, jedla jsem Indii, Čínu, sushi ( spíš ochutnala a zeleninové). Zázvor pomáhá na nevolnosti. Kafe, pivo, cucla jsem si vína…
Pokud jsi na ostřejší chutě zvyklá, klidně si dej. Já bych šla asi spíš cestou třeba paneeru nebo butter chicken než vindaloo a podobných utrhdržek, ale proč ne ![]()
1 miliarda Indov by sa divila otazke 😁a vidis ako krasne rastie ich populacia ![]()
Teda, co se zeptat někde v Indii, co tam teda těhule jedijou? Je jasné, že by se asi hodilo upravit množství koření, ale že by zrovna Indky měly jinou genetickou výbavu?
Cákryš, v tom je určo souvislost- pálivé a solidní citlivost na spermie…
Indkama bych se tu moc neoháněla, ty jsou na to zvyklé celoživotně. Něco jinýho je to denně jíst a dát si to občas. Ochutnej to, ale ze začátku asi opatrně. Předpokládám, že jsi to celý těhotenství neměla. Miminu to neublíží, ale tobě by z toho mohlo být šoufl, nevíš, jak ti zareaguje trávení.
Já jsem ve 22. týdnu a zrovna předevčírem jsem měla indické jídlo. Nikde jsem nečetla, že by se nemělo. Nejím jen syrové maso, plísňové sýry a syrový žloutek. ![]()
Hej, v klidu, já jsem to taky řešila během těhotenství a v pohodě jedla i indické jídlo 🤔 🍛 Hlavně klid, ty koření, pokud nejíš kýble, jsou obvykle ok jednou za čas. Jen se řiď tím, jak se tvoje tělo cítí a je to na pohodu. ![]()
Zrovna včera jsem měla Indii a já i prcek jsme v pohodě 😁 😁 bacha na extrémně pálivé varianty (ne že by ublížily, spíš abyste se nepo*rala)
Holky, jedly jste indicke jídlo? Jsem v 18tt a mám na něj hroznou chuť. Nicméně jsem se dozvěděla, že by se neměl např. zázvor a různé koření, které by uškodilo plodu. Myslíte, že když si jednou za čas dam, bude to v pohodě?