Káva v prvním trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.10.24 13:40

káva v prvním trimestru

Dobrý den :) Jsem v prvním trimestru. Po přečtení článků a diskuzí furt váhám, zda si můžu dopřát kafe v těhotenství. Piju 4-5× do týdne caffe latte, 1× denně, nic jiného.
Proto se chci raději ujistit a založit aktuálně tohle téma na kafe v těhotenství :)
Děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35564
16.10.24 13:41

Pila jsme dvě latte denně ve všech těhotenstvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.10.24 13:51

Já bych ten nízký tlak na který trpím i normálně, nedala. Partner měl z toho nervy, ale gynekolog mi řekl, že ten nízký tlak a moje potíže jsou horší než jedno kafe denně, klidně si ho můžu dát. Bez obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
16.10.24 14:03

Jedno kafe denně neublíží. První těhotenství jsem zkoušela vysadit úplně, ale jako závislačka na kofeinu, co si byla schopna kávu zalít red bullem, jsem to docela rychle vzdala a jen si ho začala dělat o něco slabší. Teď jsem těhotná podruhé a kafe si normálně jedno denně udělám. Bez toho bych fakt neměla energii na tu naši malou čertici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
16.10.24 14:15

Pila jsem normálně jedno denně, tak jak jsem byla zvyklá i před těhotenstvím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148242
16.10.24 14:22

Při prvním dítěti jsem kávu nepila, smrděla mi a neměla jsem tu potřebu. Při druhém jsem chut na kávu měla, tak jsem se na to zeptala doktorky a bylo mi řečeno že rozumný počet neuškodí ničemu. Takže když si nebudeš dělat smrťáky šestkrát za den, ale dáš si jednu dvě slabší denně, nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
16.10.24 15:02

V prvních týdnech jsem kafe nemohla ani vidět. Ale později jo, dávala jsem si ale jedno denně nebo za dva dny, místo 2× denně jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.10.24 15:02

Pila jsem cele těhotenství jedno kafe denně a dite je normální :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
16.10.24 15:17

Pila jsem denně jedno až dvě pressa (bez cukru, bez mlíka) a pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.10.24 15:29

Ze zdravotního hlediska 1 káva denně (natož latte) ničemu neublíží. Já jsem ale kafe v obou těhotenstvích nepila - ze začátku jsem to nedávala díky nevolnostem (to se mi navalovalo i jen z vůně), později, až jsem cítila pohyby, tak jsem zas nemohla, protože dítě mi ještě o půlnoci „tancovalo“ po břichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 15:59
@werajsik píše: Více

Tak v latte je to stejné množství kofeinu jako v espresu třeba. Jen je tam k tomu mleko.
Já nepila. Ani alkohol a ani cigarety. A pro plno lidí jsem byla divná nejen pro kofein, to i chápu, ale i ten alkohol jim přišel moc striktní.
Vždy mi přišlo normální v tehotenstvi nepít a teď jsem se musela obhajovat, proč fakt nechci.

• Citovat
  • Upravit
2904
16.10.24 16:37

Pila jsem, bez kafe (hlavne v praci) nefunguji, navic u nas se pri kafi resi vse podstatne. :lol: Bezne to jsou tak tri macchiata, v tehotenstvi to bylo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.24 16:37

Pila jsem jedno kafe denně celé těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
16.10.24 19:36
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

já jsem měla tak nízký tlak, že jsem měla dokonce naordinované alespon jedno kafe denně - tehdy jsem kávu nepila, ale naučila jsem se to právě v těhotenství :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.10.24 21:32

Bez kafe nemuzu žít. Pila jsem s rozumem i v tehotenstvi; jen v prvnim trimwstru jsem měla žaludek na vodě, tak jsem neměla chuť a to jsem ho tedy moc nepila.
Snažila Jsem se jen 1-2 denně, když byla možnost tak bez kofeinu. Děti jsou zdravé, nebyly hyperaktivní, hezky spinkali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí