Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych ten nízký tlak na který trpím i normálně, nedala. Partner měl z toho nervy, ale gynekolog mi řekl, že ten nízký tlak a moje potíže jsou horší než jedno kafe denně, klidně si ho můžu dát. Bez obav.
Jedno kafe denně neublíží. První těhotenství jsem zkoušela vysadit úplně, ale jako závislačka na kofeinu, co si byla schopna kávu zalít red bullem, jsem to docela rychle vzdala a jen si ho začala dělat o něco slabší. Teď jsem těhotná podruhé a kafe si normálně jedno denně udělám. Bez toho bych fakt neměla energii na tu naši malou čertici ![]()
Pila jsem normálně jedno denně, tak jak jsem byla zvyklá i před těhotenstvím ![]()
Při prvním dítěti jsem kávu nepila, smrděla mi a neměla jsem tu potřebu. Při druhém jsem chut na kávu měla, tak jsem se na to zeptala doktorky a bylo mi řečeno že rozumný počet neuškodí ničemu. Takže když si nebudeš dělat smrťáky šestkrát za den, ale dáš si jednu dvě slabší denně, nic se nestane.
V prvních týdnech jsem kafe nemohla ani vidět. Ale později jo, dávala jsem si ale jedno denně nebo za dva dny, místo 2× denně jako dřív.
Pila jsem cele těhotenství jedno kafe denně a dite je normální
![]()
Pila jsem denně jedno až dvě pressa (bez cukru, bez mlíka) a pohoda ![]()
Ze zdravotního hlediska 1 káva denně (natož latte) ničemu neublíží. Já jsem ale kafe v obou těhotenstvích nepila - ze začátku jsem to nedávala díky nevolnostem (to se mi navalovalo i jen z vůně), později, až jsem cítila pohyby, tak jsem zas nemohla, protože dítě mi ještě o půlnoci „tancovalo“ po břichu.
@werajsik píše: Více
Tak v latte je to stejné množství kofeinu jako v espresu třeba. Jen je tam k tomu mleko.
Já nepila. Ani alkohol a ani cigarety. A pro plno lidí jsem byla divná nejen pro kofein, to i chápu, ale i ten alkohol jim přišel moc striktní.
Vždy mi přišlo normální v tehotenstvi nepít a teď jsem se musela obhajovat, proč fakt nechci.
Pila jsem, bez kafe (hlavne v praci) nefunguji, navic u nas se pri kafi resi vse podstatne.
Bezne to jsou tak tri macchiata, v tehotenstvi to bylo jedno.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
já jsem měla tak nízký tlak, že jsem měla dokonce naordinované alespon jedno kafe denně - tehdy jsem kávu nepila, ale naučila jsem se to právě v těhotenství
![]()
Bez kafe nemuzu žít. Pila jsem s rozumem i v tehotenstvi; jen v prvnim trimwstru jsem měla žaludek na vodě, tak jsem neměla chuť a to jsem ho tedy moc nepila.
Snažila Jsem se jen 1-2 denně, když byla možnost tak bez kofeinu. Děti jsou zdravé, nebyly hyperaktivní, hezky spinkali…
Dobrý den
Jsem v prvním trimestru. Po přečtení článků a diskuzí furt váhám, zda si můžu dopřát kafe v těhotenství. Piju 4-5× do týdne caffe latte, 1× denně, nic jiného.

Proto se chci raději ujistit a založit aktuálně tohle téma na kafe v těhotenství
Děkuji