Vitamíny pro těhotné, rady

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
213
15.10.24 18:25

Vitamíny pro těhotné, rady.

Ahojky. Mám takovou otázku. Doktor mi doporučil, pokud bych chtěla můžu brát nějaký vitamíny pro vývoj miminka. ( jsem 9 týden teďkon ) Předepsal mě jodid ten beru úplně v pohodě, to jsou malý prášečky. Ale sehnala jsem v lékarně vitamíny, a jsou to velký prášky a já prostě od mala mám problém se spolknutím velkých prášků, i když je napůlím tak je nespolknu prostě, dávim se. Tak jsem našla na netu tohle, měl to někdo? Popřípadě děkuju i za rady.
Připomínek že nedokážu ve 20ti spolknout velký prášky si prosím nechte, já to sama vim, snažila jsem se několikrát ale prostě to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35564
15.10.24 18:27

Stačí pestrá strava a nepotřebuješ žádný vitamíny. Max bych brala listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
15.10.24 18:31

@JancaS84 Listovka v tom právě je. Pestrou stravu mám, ale někdy skoro všechno vyzvracim právě. Teďkon teda musim zaklepat 2 dny sem nevyzvrátila jídlo, ale předtim co jsem snědla šlo ven. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
15.10.24 18:34

Taky si myslím že listovka (aktivní formu!) by měla stačit (a pestrá strava pokud nejsou nevolnosti apod) …
Co vím tak acidum folicum (listovka) jsou malinké prášky :palec:

Jinak si z toho nic nedělej, v okolí mám spoustu lidi, co mají i v dospělosti “problém” spolknout větší prášek :D

• Citovat
  • Upravit
5098
15.10.24 18:48

Brala jsem do 14tt jen naštěpenou listovku a připadá mi naopak škodlivé brát jen tak bez rozmyslu vitaminy a minerály, vždyť se tím můžeš i předávkovat.

Jakoukoliv tabletu dětem nadrtím lžičkou a zamíchám do džusu nebo jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
15.10.24 18:51

Kromě listovky jsem nebrala nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
15.10.24 18:53
@vanesskaa00 píše: Více

Mě pomohlo jíst jen to, na co jsem měla chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.10.24 19:09

Bohatě stači listovka a pestrá strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
15.10.24 19:14

Normálně s polykáním prášků problém nemám, ale teď v těhotenství kvůli nevolnostem obrovský, zvedá se mi žaludek i jenom z pachu těch multivitamínů, tak beru jenom listovku, což jsou mini tabletky a teď k tomu taky jodid, který je poměrně malý a hlavně bez chuti a zápachu a zatím se zdá, že to stačí🙂 taky jsem měla výčitky, že neberu nic víc, ale když ono to prostě nejde, snad to aspoň vyvažuje to, že mám chuť hlavně na mléko a ovoce, to je tak jediné, z čeho se mi nedělá vyloženě blbě🙈 je to těžké, ale bude to v pořádku, co jsem četla, tak v našich končinách jsou nějaké extrémní vitamínové nedostatky spíš vyjímečností a miminko si stejně všechno vezme od tebe, takže to maximálně bude chybět tobě🙂 Drž se, vím jak je to náročné, taky už toho mám plné zuby a to jsem jenom o týden dál, jak ty🙈 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
15.10.24 19:24

@Daisy98 Já už jsem to objednala :mrgreen: Takže teď je to stejně jedno. To jsem se ptala jestli to někdo nebral a nemá zkušenosti :D Každopádně taky držim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Suna0
15.10.24 19:26

Caje

• Citovat
  • Upravit
4383
15.10.24 19:54

Brala jsem jenom listovku. A doktorka mi ještě řekla že ji stačí brát klidně ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
15.10.24 20:32

@Suna0 Nemůžu čaje ani polívky, vyzvracim to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.24 20:40

Jestli zvracíš, tak tady ty tady, že stačí jen listovka vesele ignoruj. :hug: S práškama neporadím, s tím problém nemám. Ale s dodržováním pestré stravy a zvracením v těhotenství jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
15.10.24 22:08

Pokud máš velký problém se zvracením, tak už jsou na to léky. Přesný název neznám, nepotřebovala jsem ho. Podle mě, když neudržíš žádné jídlo nebo tekutiny, tak jen to o zdraví tebe i malýho…
Zvracela jsem jednou za pár dní a brala jen listovku, později rybí tuk. Ty těhotenské vitaminy mi nevolnost zhoršovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí