Individuální plán - studium SŠ

58
24.3.13 09:00

individuální plán - studium SŠ

Čauky, z jakého důvodu vám na střední škole mohou přidělit individuální plán na pár měsíců? Vím, že nejčastěji, když jste těhotná. Zajímají mě i jiné okolnosti, pokud ste se třeba s něčím setkaly. Díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2028
24.3.13 09:17

Ahoj, další důvod může být, když se věnuješ vrcholově sportu a nebo když máš už dítě. Jinak mně nic nenapadá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
24.3.13 09:20

Ještě mě napadá, když třeba hraješ někde ve filmu, superstar atd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
24.3.13 09:29

Já jsem měla individuál když jsem jezdila s muzikálem a nemohla jsem být osobně přítomna ve škole.
TAky ze zdravotních důvodů by ti ho určitě schválili.
A potom různé kulturní nebo sportovní akce.

• Citovat
  • Upravit
5842
24.3.13 09:54

Ze zdravotních důvodů mi máma vyběhala individuál na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5507
24.3.13 10:17

Treba kvuli sportu, kdyz si v nejakem poradu, zdravotni problemy… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
24.3.13 18:36

Dcera měla 3 roky kvůli zdravotním problémům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.13 21:24

Holky ráda bych se zeptala…mám už sice hotovou VŠ ale nějak jsem se minula oborem…ráda bych se přihlásila na SZŠ nebo VOŠ zdravotnického zaměřenívětšina škol ale má jen denní studium na hodně oborů, které mě zaujaly (zubní laborant, zdravitnický asistent, farmacie nebo porodnictví..) nevíte, které školy poskytují nějaké individuály? Snažíme se o mimčo a na mateřské bych si ráda tenhle sen splnila - a dělat pak přijímačky na denní studium s tím, že budu hned žádat individuál protože mám dítě???to by asi neklaplo…co byte doporučily? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.13 21:24

Holky ráda bych se zeptala…mám už sice hotovou VŠ ale nějak jsem se minula oborem…ráda bych se přihlásila na SZŠ nebo VOŠ zdravotnického zaměřenívětšina škol ale má jen denní studium na hodně oborů, které mě zaujaly (zubní laborant, zdravitnický asistent, farmacie nebo porodnictví..) nevíte, které školy poskytují nějaké individuály? Snažíme se o mimčo a na mateřské bych si ráda tenhle sen splnila - a dělat pak přijímačky na denní studium s tím, že budu hned žádat individuál protože mám dítě???to by asi neklaplo…co byte doporučily? :think:

• Citovat
  • Upravit
3234
8.5.13 21:30

Tak zdravotnického asistenta ti rozhodně vymlouvám, na to fakt nechoď, uplatnění nulové, skoro nikde je nepřijímají, chtějí jen sestry s registrací (takže s VOŠ nebo VŠ). Nějaký farmaceutický ubor vím že jde v HK kombinovaně a Porodní asistentka kombinovaně v ČB a Brně. Já ji studuju v Ostravě, ale u nás už se dálkově tenhle obor otvírat zřejmě nikdy nebude. U zubního laboranta pochybuju že dají individuál, je tam hodně cvičení, výtvarka atd a to doma nenatrénuješ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.16 08:29

Mate nekdo zkusenost?
Otehotneni na ss, nasledne rok doma. Na byvalou skolu se vratit nemohu, v okoli je jedna se stejnym zamerenim. Napsala jsem email, zda by slo to a to, atd.
Chci se zeptat, mohou mi individualni studium nedovolit, zamitnout, kdyz mam dite, nebo ho MUSI povolit??
Jsem zoufala a bojim se, ze skoncim bez vzdelani. Soukroma je hodne daleko za 15 000 rocne. Chybi mi pul tretaku a cely ctvrety rocnik.
Diky za odpovedi. :kytka:
a prosim anonym, stydim se za sebe.. :,(

• Citovat
  • Upravit
2271
1.11.16 08:33

Nemusí ho povolit, nemusí tě ani přijmout. Spíš bych tam zavolala nebo došla osobně se poptat, aby viděli, že máš opravdu zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
1.11.16 08:39

Důležitý je, proč se nemůžeš vrátit na bývalou školu, jestliže tě vyhodili případně tam máš jiný problém tak to bude zádrhel. Protože nová škola tě nepříjme na tvoje dobré slovo ale bude potřebovat podklady od školy staré - kdy jsi skončila, jaký jsi měla prospěch apod. Nicméně pokud to není totožný obor (každý obor má svůj kód, jakmile bude jiný budeš muset dělat rozdílové zkoušky a doučit se všechny předměty které jsi na staré škole neměla). Rozhodně si domluv osobní schůzku, tohle se po mailu nevyřeší. Neexistuje nic jako právo na individuální studium, některé školy ho vůbec nedávají, u nás třeba vůbec a to musel ukončit studium kluk co jel na olympiádu, ani tomu individuál nedali. Je to jen a pouze na dobré vůli ředitele, a pokud jsi na předchozí škole nebyla premiantka, tvoje šance jsou nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.11.16 10:26

Nemusí povolit. Záleží na řediteli školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin