Indukce porodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
7.7.06 11:34

Indukce porodu

Ahoj, nemate nekdo zkusenosti s tim, kdy je mozne vyvolani porodu. Kamaradce DR rekl pri posledni kontrole v 38t, ze by uz mela porodit - maly zaostava v rustu, rikal, ze budou vyvolavt porod v terminu, ale ze zatim neni indukce mozna CS 0-1. Nevite, jak to resi, kdyz CS bude stale 0-1??? Cisarem??? Nebo jake musi byt CS, aby mohli vyvolavat, i kdyz je to nutne? Co pak pristupuji jen k cisari?? Jake jste mely CS vy v tehu? Kamaradka je dost nervozni. Snazim se ji nejak uklidnit, tak shanim info, kde se da :wink: Moc dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
7.7.06 11:40

Tabletku na vyvolání dají, i když je CS 0, mně porod vyvolávali po Hamiltonu ve 35tt. byla jsem otevřená na špičku prstu a porodila jsem normálně, císařský řez dělají když je infekce, velký mimčo, malá pánev, když porod nepostupuje, miminku se přestne dařit… Nejdřív zkusí porod vyvolat normálně, SC určitě nebudou dělat zbytečně, to ať se nebojí. Držím moc palečky, všechno bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
7.7.06 11:42

Jejda, ta první věta byla otázka, že tabletku na vyvolání nedají když je CS 0??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.7.06 11:48

Popilio, kamaradce DR rekl, ze indukce porodu neni mozna - CS 0-1…a tobe ji dali, i kdyz jsi mela CS0? Mne take zas jina kamaradka rikala, ze ji normalne vyvolavali porod, i kdyz mela CS 0…tak nevim, co tenhle DR plasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
7.7.06 11:49

ahoj, to víš, že i při takovém cs to vyvolat jde. akorát ta tableta co se dává až k hlavičce miminka se dá dát až při otevření na 2 prsty, tak mi to říkali v porodnici. ale existujou ještě jiné tablety, které se dávají do pochvy a není potřeba být otevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
7.7.06 11:52

Jo, mně dali tabletku abych se otevřela a po ní jsem začala mít bolesti, pak jsem dostala ještě jednu ať porodím a mám bolesti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
7.7.06 12:05

Ahojky,

mě porod vyvolávali po termínu. Nebyla jsem naprosto vůbec připravená ani otevření, hrdlo dlouhé a zavřené. Začali první den injekci a další dny injekce a tableta, další opět injekce a tableta, ta tableta byla ale už nějaká jiná a malá se narodila až pátý den od začátku vyvolávání.
Dostávala jsem vždy injekci + tabletu do pochvy. Nejdřív tablety na změkčení hrdla a pak na otevírání.
Když už se ale konečně začalo něco dít, tak jsem byla otevřená celkem rychle. Ne 1 cm za hodinu, jak se u prvorodiček říká.

Hodně štěstí

Peťula a Julinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.7.06 12:08

Ahoj,

tak já měla taky CS 0 a byla normální indukce.. resp museli mi to vyvolávat kvůli vysokému tlaku na konci 37tt - nález pordní cesty nezralé… takže mi prostě den před vyvolávačkou zavedli do por. cest. nějaký tyčinky, který se tím jak do sebe nasakovaly vodu roztahovaly a začly mě otevírat… to mi dali v 17:00 . 2 hodiny to fest bolelo, pak to přešlo a jen jsem cítila slabé kontrakce… ráno mi po prohlídce řekli, že jsem otevřená na 1 prst a že se teda pokusí to vyvolat, zavedli mi tablety, praskli vodu, kontrakce šílený..... za 3 hodiny jsem mohla tlačit… bohužel ale břicho nekleslo ani o píď a malýmu slábly ozvy, takže pro nepostupující porod - císař.

Nebudu zastírat, že to bylo dost děsný, hlavně když jsem kvůli těm jejich práškům měla 40tku horečku a blila jsem jak Alík… ale přežila jsem to, a po 1,5 hodině tech dost silnejch bolestí mi dali epidu, tak už to bylo v pohodě… Bohužel nebo bohudík to skončilo sekcí, ale věř mi že svůj druhej porod si představuju jinak...... no uvidíme

přeju kamošce hodně štěstí, a když půjde rovnou na císaře, tak to přece taky neva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
7.7.06 14:22

Ahojky,tak mě vyvolávali oba porody 14dní po termínu,CS-0,porodní cesty nepřipravené,neotevřená,břicho nesestouplé.......zavedli mi celkem dvě idukční tablety(4× po půlkách),udělali zátěžový test pro mimi(kapačkou do žíly),třetí den zkusili zavést tzv.Dilapam tyčinky na zkracování čípku......kontrakce na porod velké,nic méně jsem se neotevřela(jen na 1cm),takže u prvního porodu akutní císař s důvodu nepostupujícího porodu a nulové srdeční ozvy miminka a u druhého plánovaný další císař z důvodu náhlého otočení mimi koncem pánevním a velký váhový odhad synka :?

Po porodu mi kamarádka porodní asistentka řekla,že vyvolávané porody pokud nejsou nachystané por.cesty a je nulové CS jsou většinou komplikované,dlouhé a končívají sekcí :( .....ale kamarádce držím palce,aby vše proběhlo v poklidu a pokud by byla nutná sekce,ať se nebojí,zvládla by to taky a nejdůležitější je aby ona i mimi byli v pořádku a zdraví!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
7.7.06 14:36

indukce

Ahoj,
mě indukovali porod 14 dní po termínu, 31.3. ráno jsem dostala první čípek do pochvy na uzrání hrdla, další čípek druhé ráno, odpolko už byly kontrakce, večer mi Dr. uvolnila hlenovou zátku, kontrakce byly i v noci, třetí den ráno zase čípek na otevření cest, kontrakce celý den (ale daly se snést!), večer už jsem byla na dva cm otevřená, takže na porodní sál, chtělo se mi hodně tlačit, dali mi epidurál, takže celou noc byla pohoda, ráno jsem byla na 6 cm, dali mi oxytocin a ještě dopoledne se malý narodil. Bylo to dlouhý, už mi i vyhrožovali císařem, malý měl špatně postavenou hlavičku pro porod, takže s ním ještě uvnitř točili…ač to asi zní hrůzoplně, tak to nebolelo a nejvíc nepříjemné byli kontrakce na tlačení a já ještě nesměla.....Ženský, kterým porod vyvolávali tak jako mě taky porodily normálně.

Dasulika z Únorňátek, březňátek 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
7.7.06 14:43

ahoj,

mne vyvolavali porod, protoze uz jsem byla 11dni po terminu a porad VUBEC zadne znaky bliziciho se porodu. CS jsem mela 0!!! Zavedli mi do pochvy tabletu „Prostin“ = umely prostaglandin a uz jsem vubec nic nepotrebovala. Pusobil na me velice silne, mela jsem celou prvni dobu porodni nepretrzite kontrakce 8O … Porodila jsem 10hodin po zavedeni tablety

Inka + Vojtik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.7.06 14:54

Koukam, ze ruzne zkusenosti, ale ted alespon kamaradce muzu rict, ze porod vyvolavat lze i pri CS 0 …jen to potom dopada bud normalne nebo cisarem 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí