Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak moc věříte měření bazální teploty?Děláte si graf?Vychází vám to?Stalo se někomu,že mu teploty nesouhlasily a přesto byl těhu?Já si dělám graf teprve druhý měsíc na fertilityfriend,první cyklus mi vypočetl ovulaci na na 21DC.Akorát mě mrzí,že to ovulaci vypočte až když proběhne.
Ahoj Tracy ![]()
Ja si bazalni teplotu merim a myslim, ze na ni spolehnuti jde. Jo a mas to spis proto, abys poznala, ze jsi ovu mela. Na predpovidani ovu mas jine faktory: hlen nebo ovulacni bolest, nebo cipek
Tak hodne stesti ![]()
Ahoj Tracy, já jsem si u prvního těhu měřila teplotu a nedávno jsem objevila fertility, takže jsem našla starý kalendář a naházela tam teploty. Celých pět let jsem si myslela, že jsem měla ovulaci 18DC a fertility mi ji vypočítalo až na 21DC. Akorát že to by muselo být neposkvrněný početí, protože po tom 18DC už žádnej styk nebyl a já jsem přesvědčená, že jsem otěhotněla právě ten 18DC. No třeba potvůrky přežily. Teď se snažíme znovu, měřím třetí měsíc. První měsíc všechno souhlasilo, ovu podle bolesti i teploty proběhla 13DC. Druhý měsíc mi fertility vypočítalo ovu na 16DC, pak mi ji posunulo na 18DC a ve finále na 22DC
. A podle bolesti a hlenu si myslím, že ovu byla 19DC, takže fakt nevím, teplota mi stoupala fakt pomalu, takže ani fertility si se mnou nevědělo rady. Teď jsem zvědavá, co se bude dít, skoro detektivka
Přeju hodně štěstí, snad jsem tě moc neodradila, ale po zkušenostech už tomu moc nevěřím, jen orientačně.
Ahoj Tracy,
taky měřím, začala jsem minuly měsíc, takže teď měřím jako ty druhý cyklus. Myslím, že je to dobrý, protože aspoň opravdu vidím na čem jsem. V prvným cyklu mi všechno souhlasilo. 24DC mi klesla o 4 stupně a bylo mi jasný, že těhotná nebudu. Takže od včerejška začínám nový cyklus. Je pravda, že zatím nemám moc zkušeností, ale já mám docela pravidelný cyklus, takže tomu zatím věřím. Zkus to zatím nevzdát.
Já to určitě nechci vzdávat,aspoň mám jistotu zda ovu proběhne dneska jsem 15 DC včera jsem měla bílkový hlen a zdá se mi že i čípek je měkký a otevřený ale snadno dosažitelný,takže se vtom moc nevyznám.Bolest jako při ovu žádná a teplota pořád 36.6.Minulej jsem měla ovu až 21DC tak uvidím.V úterý chci jít na gyndu na preventivku,tak snad je u mě vše v pořádku.Řeknu i gyndr že se snažíme.TAk hodně štěstíčka všem.
Kdo má ještě zkušenosti s měřením?
AHoj, jakým teploměrem měříte? Pokud nevyjde těhu, začnu taky měrit.
Poraďte mi jaký digitální koupit.
díky sunn
já měřím obyčejným teploměrem
jinak dnes 16dc hlen ustál,čípek se mi zdá nějaký zavřený či co,moc se v tom nevyznám.A teplota dnes 36.8 ![]()
Ahojky,
ja jsem si BT merila pouze jeden cyklus, behem ktereho jsem otehotnela. Teplotka klesla a potom zustala nahore, takze primo ukazkove.
Hodne zalezi na tom, jestli merite v priblizne stejnou dobu a za stejnych podminek. Nacetla jsem toho pri snazeni hodne a nekdy ma na BT vliv treba vyjimecny stres, nebo nekolik sklenicek vina pred spanim…nevim, asi je to i hodne individualni.
Merila jsem digitalnim teplomerem, rychlobezkou od Hartmanu (cca 200,–). Je skvely, protoze meri 10 vterin, coz jsem zejmena po ranu ocenila
i kdyz jsem ho nechavala pod jazykem vzdycky o trochu dele, ale teplotka se zmenila max o dve desetinky.
Preji vsem snazilkam brzke //
Taky měřím rtuťovým. Asi si zaběhnu koupit nějaký digitální, je to přeci jenom pohodlnější, teda hlavně rychlejší. Taky jsem četla, že se má měřit než co se vstane z postele, protože naměřenou hodnotu může ovlivnit třeba jenom to, že si skočím na záchod. Nevím co je na tom pravdy, ale parkrát jsem to nevydržela a musela jsem na malou a měřila jsem až pak. Myslím, že to s tim nebude asi tak divoký. ![]()
Zdravím a ať nám to vyjde
Ahoj holky
ja merim teprve prvni mesic, merim rtutovym teplomerem, ono to chvilku trva, ale je protoze nezapisuju hned, jeste se pak chviklu prospim a ta namerena hodnota tam zustane.
Jinak, taky jsem si hodila teploty na fertility friend a tam mi vypocitali ovu na 24/6, ale my to nevedeli, ze je tak jsme mazlikovali 22 a pak az 26 (manza na sluzebce
). Menstruaci jsem mela dostat uz predevcirem, ale nic a teplotky se drzi furt nahore. Tak ted nevim jestli delat testik nebo ne. Furt me boli bricho jako bych to mela dostat, tak nechci plasit.
Poradte.
Alio , pokud se teplota drzi nahore, vypada to velmi nadejne!!! Ja bych testla. Ja jsem mela slabe // 5 dni pred terminem MS, ale je to individualni. Dva dny spermie v pohode preziji a na vajicko si pockaji. Drzim palce, ta to vyjde ![]()
Mi se tělo asi zbláznilo.3dny bílkový hlen a teploty dole,pak 2 dny mléčný hlen teploty dole,včera teplota klesla o 1 stupínek na 36.5 a objevil se večer hojný bílkový hlen,tak jsme tulili,sice jsme tulili i den před tím,ale raději a dnes teplota 36.6 hrůza,to si ze mě asi ten hlen dělá šprťouchlata.Ještě uvidím,dnes jsem 19dc min. cyklus byla ovu 21Dc.
Ahoj Tracy , ja si merim bazalni teploty uz asi 7 mesicu. To, ze ti fertilityfriend ukaze ovulaci az potom, co probehne
je samozrejme, neni to jasnovidec
, ale po nekolika probehlych mesicich poznas svuj prubeh cyklu a bazalnich teplot a sama budes schopna odhadnout, kdy ovulace prichazi
. Fertilityfriend neni 100% spolehlivy, je to prece jen program. Muzes svoje zkoumani prece podporit ovulacnimi testy a take cervikalni hlen ti muze mnohe napovedet. Pokud ti fertility naznacila ovulaci 21 den, pak tvuj cyklus by mel byt dlouhy kolem 35 dni, pokud to tak bylo, muzes fetility verit Nekdy pri delsich cyklech teplota neni tak nadherna, jak by mela, ale i pri nejasnych teplotach muzes otehotnet (jukni do galerie krivek na fertility). Preji hodne stesti a brzy //.
Alio testikem nic nezkazis, pokud se teplota drzi nahore, tak je do velice nadejne, rika se, ze 18 dni po ovulaci vysoka teplota je jiste tehu (na me to ale tak nefungovalo).
Nico
diky za radu. Brala jsem ted taky Clomhexil, tak snad ta tetka z Cervene Lhoty nedorazi. Akorat, ze me to bricho boli tak nejak divne, jenom na jedne strane.
Blahopreju k brisku a at Ti to do porodu rychle utece.
Alia
Ahojky, začla jsem měřit rtuťovým teploměrem a až po ovu a teprve druhý den. Zatím 37,05 a dnes 37, možná to teda klesá, nevím.
A taky určitě může bt ovlivnit vedro… alespoň mi to tak přijde.
Kde najdu na fertility galerii grafů?