Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, ja som skusala v jednom cykle meranie teploty, ovulacne testy a zaroven i folikulometriu na ultrazvuku. Teplota bola ako z knizky, ovulacny test mi ukazal ze mam plodne dni na 15.den a na ultrazvuku ten folikul stale rastol a rastol… az dorastol do 5 cm cysty, t.j. nepraskol. Myslela som, ze je vsetko OK, ked aj teplota aj testy ukazovali ovulaciu, ale ona v skutocnosti nebola, takze si myslim, ze to nie je celkom dobry ukazovatel.
Jéé to jsou ale špatné zprávy.No já s tou ovulací pořád nevím.Dneska sice teplota stoupla na 36.85 ale zda taková bude i zítra to nevím.A navíc mě druhý den bolí zase bradavky jako minulý měsíc a jedna holčina mi říkala že to měla vždy před ms a když byla těhu tak ji právě bradavky nebolely.Takže zase samé pozitivní zprávy.
Holky chtěla jsem se zeptat kdo z vás si měřil BT hned po vysazení antikoncepce,měli jste hned krásný grafík a ovulaci,nebo vám to nějak blblo?Já měla minulý cyklus krásný grafík ale tento je to hrůza.
Tracy - většina těhulek co znám si stěžovala na citlivá prsa, takže máš určitě proč se radovat a né smutnit ![]()
Sunn-ale já to měla i minulý cyklus a těhu nebylo.A teď ani nevím podle grafu zda ovu vůbec proběhlo,vyšší teplotu mám teprve první den a to je i na příznaky trochu brzy.
Sunn-jinak abys mohla vyloučit těhu a čekala příchod ms tak ti teplota musí klesnout aspoň o 3 stupínky,to že ti klesne o stupeň nic neznamená.A pokud se ti teplota drží nahoře 18 dnů tak jsi těhu i bez těhu testů.
Alia- tak co testovala jsi ??? jsme zvědavé
Tracy - začala jsem měřit asi 5 měsíců po vysazení HA, až když jsme se začali snažit. Je pravda, že po vysazení jsem měla dva cykly dlouhý 34 dnů, ale teď už mám 5 cyklů dlouhých vždy 28 nebo 29 dnů. Ale protože jsem si BT neměřila hned od vysazení tak vlastně nevím jestli v prvních cyklech byly v teplotách nějaké výkyvy nebo ne. Zrovna tenhle tejden jsem si říkala, že až budu mít dovolenou tak se asi na měření BT trošku vykašlu, protože si chci užívat a ne zrovna hned po ránu měřit a pak ještě zkoumat čípek nebo hlen. Takže buď v tomhle cyklu otěhotním, nebo si dám v srpnu pauzu a třeba to dopadne i bez mereni.
Alia - taky mě to zajímá, dostala jsi to? nebo máš //
Dobré ranko
Alio- kde jsi???Jsme zvědavé a ty se neozýváš… ![]()
Jinak já měla teplotu 36.6 a teď se mi druhý den drží na 36.85,klepy,klep,tak že by ovulace???To bych ji měla o 2 dny dříve než minulý cyklus,možná se mi už ms ustáluje.Tak uvidíme…Nechci to moc zakřiknout,stejně mám teď takový pocit že to tento cyklus nevyšlo.
ahoj, a měříte dole?
Mně se teplota drží. Jen se chci zeptat, rtuťový teploměr drží teplotu? Když ho nechám a jdu ještě ležet a pak se kouknu, tak teplota zůstane zaměřená stejná nebo klesá/stoupá dle počasí?
Tracy - tak to pořádně pojistěte
![]()
Alio - držím pěstičky!!!
Sunn-já měřím rtuťovým teploměrem ale měřím v půl 7 kouknu a odložím teploměr a dál se jím už nezabývám.Měřím vždy tak 5 minut.Teplota se drží druhý den tzn. že ovu by byla před 2 dny takže teď už je snažení zbytečné,ale snažili jsme se teď asi 4 dny každý den,takže posichrované to je,ale zda-li uspěšně.
Jakou ty máš teplotku?A kolikátý den se ti už drží nahoře,nechceš mi poslat na kouknutí tvůj grafík ať mrknu?Díky Já ti zítra pošlu můj,pokud se mi teda ta teplota udrží a ovu to bude
Sunn- v tomhle grafíku se nějak špatně orientuju,ty neděláš graf na fertility?Tam je to supr vidět.Raději mi to vysvětli,zda jsi už po ovu,kolikátý den.Zítra pošlu neboj,ale doufám,že se ty teploty už udrží a pak jen stoupnou.
a jak tak koukám si neměříš od začátku cyklu že?Tepoty jsou dost vysoké,skoro to vypadá že už ovulace proběhla.
Tracy, měřím si teploty teprve 4.den. Jsem 28dc
a ovu byla asi 18dc. Právě jsem ještě v té době neměřila, takže je ta křivka až na konci cyklu. Nevím tedy co znamená ta teplota, jestli je nízká nebo není, zatím je jen vidět, že teplota drží stále stejně.
Aha takže ty vlastně nepoznáš z toho jaké teploty míváš po ovu a před ní.TAkže vlastně teď je to tak naprázdno.Pokud bych to měla brát podle mě tak se mi zdá teplota vysoká a máš asi po ovu pokud by ti klesla tak můžeš očekávat příchod MS.Jak dlouhý máš cyklus?
Tracy - měřím si to hlavně, abych zjistila jestli přijde mrcha nebo ne.
Pokud to nevyjde, příští měsíc to zkusím měřit, abych poznala ovu. Ale výsledek je jasný - chci těhu a proto zkouším měrit ![]()
Ty jsi 2DPO, já 10DPO