Indukce v paneláku? Jde to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
záleží na konkrétní lokalitě, ale nám by např.revizák nedal zprávu, kdyby zjistil, že máme zapojenou desku na 220. prostě i když se dělají, tak říká dopředu, že tohle ne a že to nepodepíš on ani nikdo z okolí, protože u nás pak mají průser oni i uživatel s připojením u eonu (a jiný dodavatel tu není). jo a perla - nakonec ji reálně nemáme napojenou na 3 fáze, ale jen na dvě. z rozvodnice vedou tři funkční fáze, o tři metry dál ale ze zdi koukají funkční fáze pouze dvě, třetí je tam jen na ozdobu
ale problém to nedělá, deska měla v návodu i zapojení jen na dvě fáze (ale pořád bylo nutný 380).
na druhou stranu, když nám teď rozdělovali elektroměr (aby nebyly dva byty na jeden ale každý na vlastní) a bylo to jako z pata a mata a pak to nakonec i elektrikáři i eoňáci zkonili tak, že bojler při sepnutí vyhazoval pojistky a v revizní zprávě máme napsané závady, které se údajně vyskytují v místnostech, které ani nemáme (zapomněl smazat záznam z předchozí zakázky), tak mám pocit, že snad začnu radši vařit na ohni a svítit svíčkama než ještě někdy absolvovat setkání s jakýmkoliv „odborníkem“ od elektriky…ale to je mimo téma, jen jsem si potřebovala zanadávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji téma, kdo máte indukce na 220V, připojednou na jednofázové elektřině, jak jste spokojené? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak co říkáte na novou cenovou politiku u elektřiny? Máme indukční desku na tři fáze a kvůli tomu se nám to zdraží o 25%!!! Měnit jistič za 7000 a riskovat vyhazování pojistek nebo se s tím zařazením smířit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nova cenova politika kterou sepsal ČTU je podle mně lepší než stávající.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 asi pro ERÚ, ktery si zase namasti kapsy… jednak za to, ze nekolik milionu domacnosti si bude menit jistice a ti, kteri nemohou, protoze treba vari, maji bojlery, budou platit vic… to si zase pekne nahrabou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupilka.cz píše:
Tak co říkáte na novou cenovou politiku u elektřiny? Máme indukční desku na tři fáze a kvůli tomu se nám to zdraží o 25%!!! Měnit jistič za 7000 a riskovat vyhazování pojistek nebo se s tím zařazením smířit?
můžu poprosit o nějaký odkaz nebo podrobnosti? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 píše:
Nova cenova politika kterou sepsal ČTU je podle mně lepší než stávající.
Já bych řekla jak pro koho… pro běžné bytové domácnosti asi jo, ale už třeba pro takové vesnické ne. Protože na to aby mohli pustit cirkulárku a podobná zařízení, tak potřebují třífázový a silnější jistič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jde to
My jsme rekonstruovali byt minulé jaro, dělali jsme v celém bytě komplet novou elektriku do mědi. Zrušili jsme plyn a dali indukci. Nejsem technik, tak zapojení jako takovému moc nehovím
Ale vím, že jsem chtěla jít na ČEZ a zažádat o větší jističe nebo 3-fázový proud. Ale elektrikář mi řekl ať to nedělám, že bych zbytečně vyhodila peníze. Takže ve finále jsem ušetřila a revize na elektro byla naprosto v pořádku ![]()
Zapojil tak, že rozdělil fáze aby nám nevypadávaly jističe při použití víc spotřebičů. Vařím a třeba mám zapnutou pračku nebo sušičku a je to v pohodě
nebo vařím a s klidem zapnu troubu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny1981 píše:
můžu poprosit o nějaký odkaz nebo podrobnosti? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nemáme spotřebu ani 2MW za rok. Tak jsem to zkusila se 3, a to už budeme platit jen o 4% víc. No hold, člověk přestane asi šetřit, a nebudu kupovat spotřebiče A+++
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupilka.cz Na tvůj příkon by stačíl jistic 1A. tak se nediv že to je tak drahý, když máš 3*20A. Naopak spousta lidi přijde na to že je vhodné upravit elektroinstalaci například pokud vzroste přiíkon nad určitou hranici tak dojde k vypnutí bojleru s prikonem 2kwh a ty tak ušetři 8A z hodnoty jističe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je odkaz na odpojovatko neprioritních zarizeni http://www.tympolplus.cz/…oritni-rele/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupilka.cz píše:
No a za výměnu jističe si opět nahrabou…
Když přihodíš ještě pár kč a necháš si upravit rozvody aby docházelo k odpojování zařízení s vysokou spotřebou v okamžiku kdy by došlo k překročení hodnoty jističe tak můžeš hodnotu jističů ještě víc snížit a ušetřiš několik tisíc ročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme to vyřešily následovně, v bytě máme jednofáz., indukčku jsme koupily takovou, která je i na jednofáz., s tím, že má omezovač, aby to nechtělo brát víc, enzapnu např.3plotýnky na booster, ale na nižší stupeň ano, není to pro mě vůbec žádné omezení, kdybych o tom nevěděla, tak bych to nepoznala a nebyl problém ani s revizí, když má indukčka omezovač, který se dá přepnout kdykoliv na třífáz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit