Indukce v paneláku? Jde to?

1368
15.2.12 22:56

indukce v paneláku? Jde to?

Potřebuji konzultaci. Rekonstuujeme. Chci indukční desku do paneláku. Našla jsem takovou, která jde na 220V - 1. fázi, ale taťka- revizní technik - tvrdí,že mi budou vypadávat pojistky, když zároveň zapnu pračku, nebo rychlovarnou konvici…máte někdo v paneláku indukci? Nebo jste si rkeonstruovali v paneláku na 3 fáze? Co to obnáší? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9079
15.2.12 23:13

Bohužel budeš změnit fáze. My jsme se nastěhovali už do hotového a museli to ty před námi měnit kvůli troubě. Troubu mam elekrickou a vršek plyn. Ani by jsem neměnila. Jsem s plynem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.2.12 23:19

Žádali jsme na ČEZu o povolení, potom jsme udělali nové rozvody, z rozvaděče to přišel zapojit elektrikář s kulatým razítkem, ten nám tím zároveň udělal revizi a pak si to přišel omrknout technik z ČEZu, pak nás připojili a myslím, že to stálo 1800 Kč za to připojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
15.2.12 23:36

Máme 3-fázovou elektriku v paneláku a nemůžu si vynachválit! Tu indukční desku na 220V bych nedávala, kamarád elektrikář tvrdí přesně co Tvůj taťka, bude to jen na problémy - uvažoval nad ní bratr a měl ji rozmluvenou, tak dal nakonec plyn, protože nechtěl přesekávat celou elektriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
16.2.12 06:30

fáze jsme neměnili a koupili indukci na 220 V a dva roky již šlape bez problémů. k tomu jede samozřejmě myčka, pračka, konvice,presovač atd… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
16.2.12 06:53

Zrovna jsme tohle řešili. V bytě jen 220 a 1 fáze. Také nám to všichni elektriáři rozmlouvali. Jenže lidi nad náma mají indukci, mají 220 a jednu fázi a prý v pohodě.
My jsme nakonec našli jednu indukci, dělá bosh, která má nižší příkon. Bězně mají tuším nějak 7,2 a my máme 3,5. Asi ty čísla nepíšu přesně, ale máme prostě poloviční

A teda zatím zkušenost nevím, ještě tam nebydlíme…
A všichni elektrikáři taky říkali, že je jedno zda tam budeme mít indukci nebo sklokeramiku. Že problém bude vše :-(
Dokonce všichni radili, že aby nebyl rpoblém, můžeme mít jen 2 plotýnky. Což může poradit fakt jen chlap :mrgreen: mě občas když vařím nestačí ani 4.
Jenže v tom baráku není zavenedý plyn.
A sousedi problém nemají. Takže věřím, že to budeme mít taky ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 07:25

Menili jsme faze pred deseti lety, povoleni treba nebylo, na konci prisel revizak, ale tusim, ze to zarizoval elektrikar :think:
edit.: a menili jsme teda i rozvody, protoze to bylo zfusovany a delali bychom to stejne (panelak postaveny v druhy pulce 80.let), draty nam vedou v listach, takze zadny sekani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
16.2.12 07:32

Teď jsme řešili stejný problém. Bohužel jsem radši zůstala u plynu, protože navýšení příkonu by u Čezu vyšlo asi na 6 tisíc, ale v případě, že by ještě někdo v paneláku chtěl změnit příkon tak už by se musela zvyšovat kapacita paneláku, tak tyhle naklády bychom hradili také a to nám řekl elektrikář, že je pěkná pálka :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
16.2.12 07:33

My jsme teda měnili elektriku v celém bytě. Ale ty fáze jsme tam netahali. Ono co nám říkali, tak by to bylo i hodně drahé a teda elektrikář právě říkal, že je nutné povolení ČEZU a stálo byto prý 5 litrů…nevím no, ale tohle nám říkali
A jelikož sousedi mají indukci, další sklokeramiku a problémy nemají, tak jsme se na tahání tch fází vybodli
Snad to bude v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
16.2.12 07:34

Baruska píše totéž, tak nám to řekli taky…
Jen ona má štěstí že mají apsoň plyn.
Já doteď vařila na plynu a byla jsem s ním spokojená. V novém bytě ale bohužel není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
16.2.12 07:37

ono jde taky o to, jak velkou pojistku na tom kterém obvodu v bytě máte a kolik je na to napojených elektropřístrojů, když by se sešly všechny puštěné,tak to nemusí vydržet
jednou jsme toto řešili, když jsme hledali pronájem
nenapadlo by nás to, kdyby ten byt nebyl odpojený od elektriky a nemusel tam technik, ketrý nás na to upozornil
takže i na to pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
16.2.12 08:30

Trojfázi tady v paneláku nemáme, indukci jsme si pořídili a žádné pojistky nám nevypadávají, i když jede myčka, pračka najednou. Je to naprosto v pohodě. Máme indukci, co trojfázi nepotřebuje. Jinak v kuchyni a v celém jádře máme novou elektriku, ve zbytku bytu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 09:12

My ji teda potrebovali uz jenom na troubu, byla tu predtim plynova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.2.12 10:32

hele akdyž to jede na těch 220, je tu vůbec ještě výhodný? Myslím pokud se rychlosti vaření týče.
Nám jede indukce stejně rychle jako rychlovarka (testováno na n1,5 litru vodÿ)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.2.12 10:50

záleží na konkrétní lokalitě, ale nám by např.revizák nedal zprávu, kdyby zjistil, že máme zapojenou desku na 220. prostě i když se dělají, tak říká dopředu, že tohle ne a že to nepodepíš on ani nikdo z okolí, protože u nás pak mají průser oni i uživatel s připojením u eonu (a jiný dodavatel tu není). jo a perla - nakonec ji reálně nemáme napojenou na 3 fáze, ale jen na dvě. z rozvodnice vedou tři funkční fáze, o tři metry dál ale ze zdi koukají funkční fáze pouze dvě, třetí je tam jen na ozdobu :D ale problém to nedělá, deska měla v návodu i zapojení jen na dvě fáze (ale pořád bylo nutný 380).

na druhou stranu, když nám teď rozdělovali elektroměr (aby nebyly dva byty na jeden ale každý na vlastní) a bylo to jako z pata a mata a pak to nakonec i elektrikáři i eoňáci zkonili tak, že bojler při sepnutí vyhazoval pojistky a v revizní zprávě máme napsané závady, které se údajně vyskytují v místnostech, které ani nemáme (zapomněl smazat záznam z předchozí zakázky), tak mám pocit, že snad začnu radši vařit na ohni a svítit svíčkama než ještě někdy absolvovat setkání s jakýmkoliv „odborníkem“ od elektriky…ale to je mimo téma, jen jsem si potřebovala zanadávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí