Infarkty na placentě - placentární infarkty

1393
7.8.16 09:59

infarkty na placentě - placentární infarkty

Ahoj holky jsem 33tt - 34tt byla jsem již odeslána na kontrolu do porodnice - Motol pro četné infarkty na placentě. Mimčo je o necelé dva týdny menší. JInak vše ok. U prvního těhotenství - nedostatečnost placenty odahalena až 41tt, hypoxie, hypotrofie - IUGR. Nevíte co a jak se bude na kontrole v porodnci dít? Máte zkušenosti? Jinak vše je ok a já si nemyslím, že by mimču něco bylo, jen je drobnější (což já taky).Děkuji za reakce

Příspěvek upraven 07.08.16 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.8.16 10:02

Asi velmi podrobný ultrazvuk, včetně podrobného měření průtoků. Možná vezmou krev… a nevím, jestli nepícháš nějaké injekce (fraxiparin apod.), možná nasadí… stejně se to dá jen hlídat, pokud by výsledky nebyly dobré, tak budou preferovat dřívější porod, už jsi přece jen dost daleko.

• Citovat
  • Upravit
1393
7.8.16 10:22
Tak snad zůstane jen u toho sledování…já si opravdu nemyslím, že by se dělo to co u prvního těhotenství…ale myslet si můžu co chci…doufám, že ti nebude na hospitalizaci, přeci jen mám doma malou cácorku. Na ultrazvuku v 3Ott byly průtoky OK…ale to nikdo nemluvil ani o těch infarktech…třeba k tomu došlo za tři týdny od poslední kontroly, možné to může být.
@Anonymní píše:
Asi velmi podrobný ultrazvuk, včetně podrobného měření průtoků. Možná vezmou krev… a nevím, jestli nepícháš nějaké injekce (fraxiparin apod.), možná nasadí… stejně se to dá jen hlídat, pokud by výsledky nebyly dobré, tak budou preferovat dřívější porod, už jsi přece jen dost daleko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
7.8.16 10:33

@pabe14 záleží kolik jich bylo, to poznají na utz. Pokud jich bylo víc tak to dobré neni, pak určitě kouknou na průtoky pupečníkem. pokud je dítě menší tak budou hlídat jak roste. uvidíš co na kontrole a na vše se zeptej co tě zajímá. Po infarktu tam je zjizvené místo které už nevyživuje dítě a když jich je moc tak to dobré neni. 34tt je už ok, nejspíš i navrhnou dřívější ukončení těhotenství, pokud dítě navíc už moc neporoste ale uvidíš co navrhnou za postup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
7.8.16 10:36
Nevím počet - v průkazce mám pouze" četné infarkty na placentě"!!! konec zprávy a to že je malá menší. Děkuj, tak jdu za týden - tak budu chytřejší. Chtěla vědět nějaký postup v tomto případě.
@Markéta80 píše:
@pabe14 záleží kolik jich bylo, to poznají na utz. Pokud jich bylo víc tak to dobré neni, pak určitě kouknou na průtoky pupečníkem. pokud je dítě menší tak budou hlídat jak roste. uvidíš co na kontrole a na vše se zeptej co tě zajímá. Po infarktu tam je zjizvené místo které už nevyživuje dítě a když jich je moc tak to dobré neni. 34tt je už ok, nejspíš i navrhnou dřívější ukončení těhotenství, pokud dítě navíc už moc neporoste ale uvidíš co navrhnou za postup ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
7.8.16 10:51

@pabe14 podrobný utz, průtoky pupečníkem, monitor, budou i s rovnávat váhu dítěte oproti min utz a pak řeknou jak to vypadá. Čím více infarktů na placentě tim horší vyživování pro dítě. Taky jsme je měla, u mě to byl i důsledek cukrovky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
7.8.16 10:53

Ja kvuli cetnym infarktum prisla o mimi ve 20tt, nepodcenovala bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.8.16 13:35

Je to celkem nebezpečné mít četné infarkty na placentě a upřímně ti řeknu, že já osobně bych byla raději hospitalizovaná, aby bylo miminko pod lékařskou kontrolou.Jak se mu v bříšku daří, nebo nedaří. A případně zasáhnout…vyvolat porod, nebo císař. Mojí sestřenici takto umřelo miminko v 37.týdnu, také na četný infarkt placenty. Opravdu je na místě být na pozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
7.8.16 14:19

Holky děkuji za informace, určitě vše dopadne dobře. Doktorka se mi zdála celkem v klidu a při objednávání do Motola sestra také. Objednala mě až za týden, tak snad vše bude v pořádku. Uvidíme co řeknou doktoři tam. Děkuji, alespoň trochu vím co mě tam čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.8.16 14:49

@pabe14
rozhodně se nenechte odbít a sama si trvejte na častých kontrolách. On ten infarkt placenty může zasáhnout i část pupečníku, který dodává kyslík k miminku. Rozhodně nechci strašit, jen si trvejte na častých kontrolách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
8.8.16 12:41

Děkuji. Tak doufám, že v pátek budu chytřejší a že to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.20 12:25

Zdravím dámy, dnes jsem byla na kontrole a Dr. Mi zdělila že mám na placentě četné infarkty mám i vysoký tlak, tak si musím několikrát denně měřit, nechápala jsem co to znamená tak jsem se zeptala a na to mi Dr. Odpověděla že je placenta částečně odumřelá a že se mi může odloučit a malej umřít :,( v pátek mám jít na kontrolu s močí a papírkem kam jsem si zapisovala doma tlak, když se to nezlepší tak mě hospitalizuji, mám strašný strach o Mimi jsem dnes 28+5 TT. Máte někdo zkušenosti nebo co by jste dělali na mém místě? Mám čekat do pátku nebo mám jet to do nemocnice ať mě pořádně vyšetří a řeknou co dál? Prosím o anonym mám tady známé nechci plašit, děkuji za názory :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.20 12:47

Měla jsem to samé u druhého synka. Narodil se v termínu, přesně 40+0 a ikdyž v papírech měl napsané, že je hypotrofický 2810 g., 48 cm., byl jinak úplně v pořádku a váhu rychle dohnal. Placenta byla na několika místech úplně černá, ale nebyla jsem ani tak nějak extra hlídáná, kontrolovaná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.20 12:50
@Anonymní píše:
Měla jsem to samé u druhého synka. Narodil se v termínu, přesně 40+0 a ikdyž v papírech měl napsané, že je hypotrofický 2810 g., 48 cm., byl jinak úplně v pořádku a váhu rychle dohnal. Placenta byla na několika místech úplně černá, ale nebyla jsem ani tak nějak extra hlídáná, kontrolovaná.

Nevím ani kolik malý váží měří nic mi neřekla jen to co jsem psala, nerozumím tomu nic mi nevysvětlila :cry: a děťátko je zdravé? Já jsem z jejich slov pochopila že se může ta placenta kdykoli odloučit a malý umře tak nechápu proč mě neposlala hned do nemocnice ať mě hlídají :think:

• Citovat
  • Upravit
4535
8.1.20 12:51

Já jsem hysterka a šla bych asi do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí