Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím vás o radu. Jsem na ÚP a otěhotněla jsem. Jak je to prosím s penězi? Dostanu nějaké minimum i v těhotenství, nebo až od porodu? A máte někdo prosím zkušenost s tím, že by jste se nechali zaměstnat v době, kdy jste na začátku těhu a neřekli to zaměstnavateli? děkuji.
Zatim jen podporu z UP, kterou by jsi dostavala po urcitou dobu tak jako tak. A pak az rp od porodu, pripadne pokud by jsi nastoupila do zamestnani a splnila podminky pro ppm, tak 6-8 tydnu pred porodem by jsi dostavala i ppm. Hlasit to nemusis.
@Cuddy Takze kdyz nahlasim na UP, ze jsem tehu, tak i tak dostanu kacky, bez ohledu na prijem v rodine?
@BritChicco Dostaneš podporu v nezaměstnanosti, pokud splňuješ podmínky. Příjem jiných osob se neposuzuje. Těhotenství tam hlásit nemusíš.
@BritChicco píše:
@Cuddy Takze kdyz nahlasim na UP, ze jsem tehu, tak i tak dostanu kacky, bez ohledu na prijem v rodine?
Dostanes podporu, kterou by jsi dostavala bez ohledu na tehotenstvi. Tehotne zadne vyjimky na UP nemaji. Prijem v rodine je preci pro priznani podpory bezpredmetny.
@BritChicco píše:
Pokud jsi doposud pracovala a splňuješ podmínky pro výplatu podpory, tak jí dostaneš. Těhotenství není nemoc.