Infekce a potrat

Anonymní
23.3.12 13:58

Infekce a potrat

Ahoj holky.Píšu radši anonymě.Už sem si několikrát zakazovala hledat na inernetu něco o potratu ve vyšším stadiu těhotenství :( Jenže jsem asi blázen no,jsem doma,na rizikovém mám moc času na pí…!!Manžel už má chut vyhodit počítač z okna ;)Já jsem ve 22.týdnu,všechno je zatím v pořádku až na občasné tvrdnutí břicha.Na to beru magnézko a moc se to zlepšilo.ALE mám strach že prostě potratím nebo předčasně porodím zduvodu nějaké infekce :x Četla jsem o infekcích v porodních cestách,která se přenese přes placentu až k dítěti..atd.Ani nevím jak se tam ta infekce muže dostat :x Zjistila by se infekce stěrama?bojím se i listeriozi a jí podobných.Vím že si budete myslet že sem cvok,já už si to o sobě myslím!! :pocitac: Ale jinak děkuju předem za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3236
23.3.12 14:01

Ničeho se neboj a nestresuj :-) nejez plísnové sýry,majonézy :-)
také jsme byla na rizikáči a brala magnézko a dokonce v 19tt byla v nemocnici kv hrozícímu
potratu a ve 38tt jsem porodila zdravou krásnou holčičku.
Máš hormony a bojíš se o mininko ale snaž se uklinit.To potřebuje nejvíc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.3.12 14:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky.Píšu radši anonymě.Už sem si několikrát zakazovala hledat na inernetu něco o potratu ve vyšším stadiu těhotenství :( Jenže jsem asi blázen no,jsem doma,na rizikovém mám moc času na pí…!!Manžel už má chut vyhodit počítač z okna ;)Já jsem ve 22.týdnu,všechno je zatím v pořádku až na občasné tvrdnutí břicha.Na to beru magnézko a moc se to zlepšilo.ALE mám strach že prostě potratím nebo předčasně porodím zduvodu nějaké infekce :x Četla jsem o infekcích v porodních cestách,která se přenese přes placentu až k dítěti..atd.Ani nevím jak se tam ta infekce muže dostat :x Zjistila by se infekce stěrama?bojím se i listeriozi a jí podobných.Vím že si budete myslet že sem cvok,já už si to o sobě myslím!! :pocitac: Ale jinak děkuju předem za reakce :kytka:

Ahoj, nešil :-) Nejlepší je na netu nic nehledta, já už si takhle diagnostikovala zánět žil, zápal plic… nemusím ti ani říkat, že nic z toho jsem neměla… :roll: Taky jsem byla na rizikovém, ale na net jsem si zakázala chodit a když už, tak jsem si vyhledávala hlavně ty příjemné informace - jak dítě roste, co v břiše umí… A pokud to šlo, tak jsem byla hodně venku, třeba i na dvoře, na procházce. I když nevím, jak moc rizikové máš ty a proč, já ho měla kvůli tomu, že pro mě neměli lehčí práci a doporučili mi at si necham napsat rizikáč.
Pokud máš těho bez větších problémů, tak se vůbec nestresuj, infekce by se zjistila. Nejspíš bys o ní věděla a pokud ne, tak dr by to nejspíš nějak poznal. Při rizikovém se i chodí na kontrolu častěji, tak bych se nebála… a jak se tam může infekce dostat? Nevím jistě, ale řekla bych pohl,stykem, možná pokud chodíš do bazénu… Ale to fakt neber jako 100% informaci, to si myslím jen já… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
23.3.12 14:20

Hele, nečti a nehledej hovadiny. Jistotu, že bude vše v pořádku nemáš nikdy, až do porodu a i u toho se může něco přihodit. Uklidnilo Tě to? :) Prostě nemá cenu se zbytečně stresovat, protože nikdy nevíš. Musíš jen věřit sobě a miminku :) Může se stát cokoli, ale taky nemusí. To je jako riziko potratu v 1. trimestru. Proč bys to měla být zrovna Ty, že jo :) Nešil, tvrdnutí břicha a magnézko je naprosto normální, to jsem měla taky. Nejedla jsem majonézové saláty, hermelín a podobné, ale víc člověk udělat nemůže, než že si bude hlídat co jí a nebude zbytečně chodit do společných bazénů apod. A i to jídlo ne každý uznává, je spousta holek, co jí všechno, na co má chuť a neřeší, že by se to a ono nemělo :) Čekáš miminko, budeš maminkou, to je nádherný, tak si nekaz čas a dny tím, že budeš hledat hovadiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
23.3.12 14:51

Tohle je tvoje první dítko? Jestli jo, tak se ti ani nedivím, taky jsem takhle šílela při prvním těhotenství (vlastně druhým, to první skončilo ZT). Zvlášt když mi dr. ve 20 tt řekla, že se mi zkracuje čípek. Tak jsem se hlídala a panikařila, při každém píchnutí. Nakonec museli malou popostrčit ve 41+4.
Ted už to beru docela jinak. Jsou věci, které prostě moc neovlivníš a co se má stát se stane. Pokud chceš vyhýbej se „rizikovým“ potravinám - já jím i ty plísnové sýry, nechod do bazénu - byla jsem i v moři, atd..... Ale nic víc s tím dělat nemůžeš. Zbytečně se stresuješ. Užívej si to, ono to děsně rychle utíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.12 16:07

U mě bylo vše v pořádku a potratila jsem ve 23.tt :oops: Když se má něco podělat, tak se to podělá a ani žádný důvod být nemusí. Takže zahoď počítač, zakopej pod zem, vyraž ven, je krásně. Užívej si bříška plnými doušky a teš se na miminko a neřeš neřešitělné! To nepomůže ani tobě ani miminku.Hysterii zajídej třeba čokoládou, raději kila navíc, než kupa stresu :palec: Trampotami se užírej, až budeš mít důvod! Držím palce, ať vše zvládneš.
Máma Andílka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.12 17:35
:( To je strašný,to si neměla radši psát.A přišlo se na to proč?
@Anonymní píše:
U mě bylo vše v pořádku a potratila jsem ve 23.tt :oops: Když se má něco podělat, tak se to podělá a ani žádný důvod být nemusí. Takže zahoď počítač, zakopej pod zem, vyraž ven, je krásně. Užívej si bříška plnými doušky a teš se na miminko a neřeš neřešitělné! To nepomůže ani tobě ani miminku.Hysterii zajídej třeba čokoládou, raději kila navíc, než kupa stresu :palec: Trampotami se užírej, až budeš mít důvod! Držím palce, ať vše zvládneš.
Máma Andílka
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.12 19:47

:nevim: nepřišlo a asi ani nikdy nepříjde… Ničím se netrap, za nedlouho budeš mít vedle sebe krásné miminko. Stresy ničemu nepomůžou, buď šťastná a netrap se. Na to jsou tu jiní…

• Citovat
  • Upravit
Nanooko
28.3.12 11:18

jak kdybych to psala já

Ahoj já jsem porodila předčasně holčičku ve 26tt, mohla za to infekce plodových obalů a nedopadlo to dobře, umřela mi po 7 dnech na krvácení do mozečku. Za půl roku jsem otěhotněla znova, všichni mi řikali, že se mám uklidnit, že se mi to podruhý nestane a ono stalo, o další holčičku jsem přišla ve 21tt. Zase ta samá příčina!!! Infekce plodových obalů. Sesbírala jsem všechnu sílu a našla jsem si doktorku, která se zabejvá problémovkama a ta podle nálezů usoudila, že budu mít problém s krví (u nás v rodině nikdo nic nemá). takže to začalo lítat, imunologie negativní, hematologie - trombofilní mutace negativní, ale mám zvýšenej jeden koagulační faktor a ten pravděpodobně způsobuje to, že se ucpávaj žilky v placentě a tělo to vyhodnotí jako zánět a konec. Takže z hematologie mám doporučenou minimální heparinouvou léčbu v těhu. :! držím ti palce at všechno dopadne tak jak má :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1187
28.3.12 11:26

Ježiš,ten poslední příspěvek by těhule číst neměly.V těhu se máš obklopovat příjemnými věcmi i situacemi,dle možností.Určitě uměle nevyhledávat nějaké hrůzy,které se tě netýkají…To ti píše ta,která při prvním těhotenství seděla na netu a hledala co se může stát,pak z toho nespala,brečela., :zed: Opravdu pomohlo až změna hesla na počítač nebo co,prostě jsem se pak na net nedostala,jenže já jsem počítačová negramota,takže to měl se mnou manžel lehké :oops: ALE chci ti napsat,že to zablokování počítače je fakt dobrý nápad,nutně ho teď napotřebuješ(pokud na něm nemáš práci),radši se oblož časákama,knížkama,užívej si,jak ti to v těhu sluší…nebo se naopak odreaguj třeba knížkama s jinou lehkou tématikou nebo ručními pracemi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty