Infekce nebo chřipka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
262
4.1.13 19:42

Infekce nebo chřipka

Ahoj maminky,

potřebovala bych se poradit…Naše malá 13 měsíců…je necelý měsíc po operaci, kdy jí byl odstraněn tumor (hamartom)na zádíčkách, ve středu jí byly vyndány stehy a rána je ve středu otevřená, tak 5mm x 5mm vytéká jí tam serózní tekutina…to je v pořádku, říkal to pan doktor…je to součástí procesu hojení…

Ale teď k problému, včera maličká měla večer mírně zvýšenou teplotku v zadečku 38,2 a v noci asi dvakrát zakašlala…Dnes měla 38,1 odpoledne a teď večer 38,9…Dala jsem jí ibalgin sirup a teď už usnula a trochu ze spaní pokašlává…Jde mi o to, myslíte si, že jde o začínající chřipku nebo by se mohlo jednat o začínající infekci rány na zádíčkách??Ranka je okolo lehce červená ale tak to měla i předtím…Ve středu byla na kontrole a vše bylo v pořádku…

Asi se plaším zbytečně kvůli té infekci ale mám z ní hrozný strach…Už nějak nedokážu „střízlivě“ uvažovat o tom, co se tedy vlastně děje…Myslíte, že máme radši jet na pohotovost a nebo čekat jestli to opravdu jen není nějaké nachlazení??? Děkuji moc za názory a nezlobte se, že otravuju možná s absolutně jasnou záležitostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
4.1.13 19:51

Uvidíš, zítra bych skočila na pohotovost a podle CRP by se to mělo poznat, jestli je to bakteriální? nebo jen nachlazení.
Ať to nic moc není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
4.1.13 19:56

@Pipet a neměli bysme tam radši zajet dneska??mám strach abych nic nezanedbala a nebyl z toho potom nějaký problém…děkuju moc za radu… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.1.13 20:04

Jo, to nevím… Pokud ta rána není horká, rudá a teplota nebude přes 38 (při měření v zadečku se půl stupně odečítá), tak to asi do rána počká… - večer je vždycky teplota vyšší mi připadá
Ale nevím, není to moje dítko, neviděla jsem ho… to už se musíte rozhodout sami…
Nebo tam nejdřív zavolej a zeptej se, jestli máte přijet hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
4.1.13 20:07

@Pipet no rána právě horká vůbec není…červená je jen lehce okolo ale to byla od začátku a dvakrát denně jí to musím převazovat a vymačkávat a vůbec jí to nevadilo…říkala jsem si, že kdyby to byla infekce tak by si na to nenechala ani šáhnout, ale mám strach aby se jí něco nestalo..asi tam radši zavolám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
7.1.13 11:08

@klarunik Ahoj,

děkuji za rady…na imunitu máme sirupík na doporučení naší paní doktorky…a ohledně hojení doporučil pan doktor nic nedávat a nechat proces hojení bez zásahů různých mastiček, odvarů apod…chce to čas…rána je totiž na špatném místě a tak se doba hojení protáhne…ale už to má mnohem lepší a brzo to bude zahojené…Teploty už se nám také nevrátili a nakonec se skutečně jednalo jen o nachlazení, takže je vše v pořádku…:)

Děkuji ti za nabídku, ale zatím budu dávat jen to co doporučí lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí