Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
potřebovala bych se poradit…Naše malá 13 měsíců…je necelý měsíc po operaci, kdy jí byl odstraněn tumor (hamartom)na zádíčkách, ve středu jí byly vyndány stehy a rána je ve středu otevřená, tak 5mm x 5mm vytéká jí tam serózní tekutina…to je v pořádku, říkal to pan doktor…je to součástí procesu hojení…
Ale teď k problému, včera maličká měla večer mírně zvýšenou teplotku v zadečku 38,2 a v noci asi dvakrát zakašlala…Dnes měla 38,1 odpoledne a teď večer 38,9…Dala jsem jí ibalgin sirup a teď už usnula a trochu ze spaní pokašlává…Jde mi o to, myslíte si, že jde o začínající chřipku nebo by se mohlo jednat o začínající infekci rány na zádíčkách??Ranka je okolo lehce červená ale tak to měla i předtím…Ve středu byla na kontrole a vše bylo v pořádku…
Asi se plaším zbytečně kvůli té infekci ale mám z ní hrozný strach…Už nějak nedokážu „střízlivě“ uvažovat o tom, co se tedy vlastně děje…Myslíte, že máme radši jet na pohotovost a nebo čekat jestli to opravdu jen není nějaké nachlazení??? Děkuji moc za názory a nezlobte se, že otravuju možná s absolutně jasnou záležitostí…
Uvidíš, zítra bych skočila na pohotovost a podle CRP by se to mělo poznat, jestli je to bakteriální? nebo jen nachlazení.
Ať to nic moc není ![]()
@Pipet a neměli bysme tam radši zajet dneska??mám strach abych nic nezanedbala a nebyl z toho potom nějaký problém…děkuju moc za radu… ![]()
Jo, to nevím… Pokud ta rána není horká, rudá a teplota nebude přes 38 (při měření v zadečku se půl stupně odečítá), tak to asi do rána počká… - večer je vždycky teplota vyšší mi připadá
Ale nevím, není to moje dítko, neviděla jsem ho… to už se musíte rozhodout sami…
Nebo tam nejdřív zavolej a zeptej se, jestli máte přijet hned.
@Pipet no rána právě horká vůbec není…červená je jen lehce okolo ale to byla od začátku a dvakrát denně jí to musím převazovat a vymačkávat a vůbec jí to nevadilo…říkala jsem si, že kdyby to byla infekce tak by si na to nenechala ani šáhnout, ale mám strach aby se jí něco nestalo..asi tam radši zavolám…
@klarunik Ahoj,
děkuji za rady…na imunitu máme sirupík na doporučení naší paní doktorky…a ohledně hojení doporučil pan doktor nic nedávat a nechat proces hojení bez zásahů různých mastiček, odvarů apod…chce to čas…rána je totiž na špatném místě a tak se doba hojení protáhne…ale už to má mnohem lepší a brzo to bude zahojené…Teploty už se nám také nevrátili a nakonec se skutečně jednalo jen o nachlazení, takže je vše v pořádku…:)
Děkuji ti za nabídku, ale zatím budu dávat jen to co doporučí lékaři…