Neštovice a gynekologie

1853
3.1.13 22:54

neštovice a gynekologie

Ahoj mladej dostal neštovice -není to sice ještě oficiální, ale vypadá to tak. Zítra mám jít na gynekologii na prohlídku, budou tam těhotné maminky, jako vždy, nechtěla bych je ohrozit…Co myslíte jsem nebezpečná, nebo ne? Neštovice jsem neměla(nebo měla, ale bez příznaků),ale vyšetření na protilátky ukázalo, že je vytvořené mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
3.1.13 22:58

Pokud máš protilátky, tak jsi neštovice měla. A nebezpečná určitě nejsi, pokud s tebou nepůjde syn, vůbec bych se neomezovala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.13 22:58

@pavlak5 Bylo by od tebe mimořádně ohleduplné, kdybys tam nešla :kytka: jsi hodn, že na nenarozené mimi myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
3.1.13 23:01
@Bábrdl píše:
@pavlak5 Bylo by od tebe mimořádně ohleduplné, kdybys tam nešla :kytka: jsi hodn, že na nenarozené mimi myslíš

A čím by je mohla ohrozit? Myslíš, že jí neštovice bude sedět na rameni a při nejbližší příležitosti skočí na nějakou těhotnou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
3.1.13 23:04

Pokud máš protilátky, tak bys onemocnět neměla :nevim: Jinak Tě chválím za ohleduplnost, protože ne každá by to asi řešila. A k té prohlídce… Myslím si, že většina nás neštovice prodělalo, takže většina těhulek je chráněných. Navíc tam asi nebudeš s nimi extra dlouhou dobu. Když to tak všechno sečtu, riziko, že bys nějakou těhotnou nakazila je opravdu velmi malé. Každopádně já bych to asi řešila tak, že bych ráno zavolala sestře, sdělila jí, jak to je a podle toho co poví, bych se zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.13 23:06
@Loll píše:
A čím by je mohla ohrozit? Myslíš, že jí neštovice bude sedět na rameni a při nejbližší příležitosti skočí na nějakou těhotnou? 8o

Když vím, co neštovice umí u plodu způsobit, prostě bych tam nešla. může být v inkubační době a přesto nakažlivá. Lidé někdy mohou mít i druhou infekci. není to pravděpodobné, ale mohlo by se stát :nevim: jak píšu, bylo by to mimořádfně ohleduplné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
3.1.13 23:09

@Bábrdl V tom případě by těhotné nesměly ani vycházet z baráku, protože takhle potencionálně nakažlivých lidí běhá po ulici tuze moc. Za sebe říkám, že bych šla s klidným svědomím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.13 23:22

@Loll No, takže zakladatelka teď ví, co bychom udělaly my dvě :nevim:

Příspěvek upraven 03.01.13 v 23:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
3.1.13 23:22

Pokud mas protilatky tak jsi imunni a nikoho nenakazis ne? Kdyz s tebou nepujde syn tak neni jak bys je nakazila, nejde to takhle pres nekoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
4.1.13 08:46

Neštovice mají poměrně dlouhou inkubaci, pokud se syn vysel teď a tys to od něj teď chytla, tak nakažlivá začneš být nejdříve za 8 dní. Tím pádem bych se ničeho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
4.1.13 08:48
@Bábrdl píše:
Když vím, co neštovice umí u plodu způsobit, prostě bych tam nešla. může být v inkubační době a přesto nakažlivá. Lidé někdy mohou mít i druhou infekci. není to pravděpodobné, ale mohlo by se stát :nevim: jak píšu, bylo by to mimořádfně ohleduplné

nakažlivá v inkubační době? To jsem ještě neslyšela.

Syn se dostal do kontaktu s neštovicemi na JIPce v nemocnici, sám měl (dosud má) vážné onemocnění ledvin. Přesto mohl být 7 dní po kontaktu pořád na té JIPce, 8. den ho přesunuli do izolace na infekční, jednak aby byl pod dohledem, kdyby u něj neštovice také propukly, druhak aby neohrožoval ostatní.

Ale týden prostě mohl být mezi ostatními, vážně nemocnými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.13 10:31
@sovicka1 píše:
nakažlivá v inkubační době? To jsem ještě neslyšela.

„Jedinci s planými neštovicemi jsou nakažliví pravděpodobně jeden nebo dva dny před výsevem vyrážky a až šest dní po prvním výskytu. Infekce se přenáší kapénkami vznikajícími při mluvení, kašli nebo kýchání, z nakaženého člověka na vnímavé jedince v okolí (údajně až na vzdálenost 10 metrů).“

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
4.1.13 10:46

No, však ano.

Syn mohl nakazit zakladatelku, jenže ta se vyseje nejdříve 8 dní po nakažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.13 10:56
@sovicka1 píše:
No, však ano.Syn mohl nakazit zakladatelku, jenže ta se vyseje nejdříve 8 dní po nakažení.

Ale ona přeci nepíše, v jaké fázi má synek onemocnění. A pokud vědí, že už to jsou neštovice, může být nakažená. ¨
Ale to je fuk, já vím, že pravděpodobnost je nízká. Ale jak říkám, já bych tam nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
4.1.13 11:25
@Bábrdl píše:
Ale ona přeci nepíše, v jaké fázi má synek onemocnění. A pokud vědí, že už to jsou neštovice, může být nakažená. ¨
Ale to je fuk, já vím, že pravděpodobnost je nízká. Ale jak říkám, já bych tam nešla.

já myslím, že je čerstvě vysetý, vzhledem k tomu, že ještě trochu váhá, jestli to neštovice jsou - tak to bude asi čerstvé - a z toho jsem vycházela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí