Jak správně proplachovat nos?

107
3.1.13 17:53

Jak správně proplachovat nos?

Ahoj,
prosím mohl byste mi někdo podrobně a polopaticky popsat, jak mám správně proplachovat noc Vincentkou tříletému dítěti? Já se vrátila od doktora s hlavou jak pátrací balón a tohle jsem nějak nepobrala :oops:.
To stačí do toho nosu jen štříknout nebo to stříknutí několikrát opakovat? A ta tekutina by měla vytéct ústy nebo druhou dírkou, nebo vytékat nic nemusí? Doktor popisoval, že mám nějak tu jednu dírku zmáčknout a dítě by mělo vdechnout - to jsem zvědavá, jak ho k tomu přiměju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
3.1.13 18:06

Já to dělám běžně, malá ještě nemá 3 roky a umí vše skvěle. Vincentku ve spreji vstříknu do nosní dírky, malá ji potáhne a za chvíli vysmrká. Je to na zředění hlenů, aby se dali lépe vysmrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
3.1.13 18:24

Vytékat nic nebude – stříkáš takový mlhový opar. Kolikrát stříknout je uvedeno v návodu – většinou 1-2× do každé dírky. Jak píše pannda, používá se na zvlhčení sliznice a zředění hlenu. Správně bys měla stlačit jedno křídlo nosu a do druhé dírky stříknout a v ten moment by se měl nadechnout (popotáhout nosem). Ale úplně stačí, když stříkneš do nosu a on potom popotáhne (nadechne se nosem), aby se Vincentka dostala hlouběji do nosu. No a když stříkneš a nepopotáhne, tak se také nic neděje – funguje to i tak. Uvidíš že to není tak těžké. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
3.1.13 18:56

Na prolívání nosu vincentkou je třeba mít konvičku k tomuto účelu určenou http://www.lekarna.cz/…-nosu-modra/ , dělali jsme to v lázních. Vyzkoušela jsem taky a je to úžasná úleva, nejdříve je to pro děti nepříjemné, ale zvyknou si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
8.2.15 10:13

Ahoj holky, jdu pro radu.
Myslíte, že můžu 8měsíčnímu dítěti stříknout do nosánku trochu Vincentky (normálně v lahvi koupenou). Nějak zředěnou? Kapky nemám, jen mořskou vodu, ale teď jsem koupila od Dr.Maxe a příjde mi na nic (zlatý Sterimar).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.2.15 10:59

@miru81 Asi bych ji nechala trochu vyšumět, aby to neštípalo, ale to bych udělala asi i u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
8.2.15 11:33

@AliTad díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie