Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
od Vánoc jsem nemocná, bolest v krku, kašel, rýma… Malá to ode mě nejspíš taky chytla. Nebylo to u ní nijak strašný, tak jsme ani k doktorce nešli a v lékárně nám poradili ať na kašel dáváme fenistil a na rýmu libenar. Je to asi týden a poslední dva dny je to o něco horší. Malou trápí kašel, čím dál víc, je strašně zahlěná, pokaždý, když odsávám koukám kolik toho odsaju a dneska ráno skoro nemohla otevřít očička, jak je měla zalepený… K doktorce se dostanem až v pátek
tak jsem se chtěla zeptat jestli nevíte, co by to mohlo být a co bych zatim mohla dělat nebo co koupit v lékárně, aby se jí ulevilo, ten fenistil ani trošku nepomáhá… Je jí 5. měsíců… Jinak je bez teplot, jí normálně, protivná nijak není, jen o něco víc spí a když jí dávám čajík vypije ho mnohem víc, než normálně
No je malinka, dcerka to ma ted taky, dnes jsme byli u doktorky a ta nam na to dala stoptusin sirup, predtim mela na prirodni bazi prospan a zabiral. mozna by ho tvoje mala mohla v mensim davkovani.pak solny roztok do nosu, odsavej, fenistil davas dobre, hlavne pred spinkanim.ted ctu:prospsn je i do jednoho roku, doporucuji koupit!!!
Malá (2,5 roku) měla to samé, nakonec to byl zánět nosohltanu a spojivek - postupně obě lčka. Do oček jsem prvně zkoušela oftalmo septonex, ale nakonec pomohly až kapky od dr. Říkala, že teď u dětí řádí tahle kombinace. Tak hodně štěstí
@misamt jsmena tom podobně… jsem lékárenská laborantka a můu ti říct, že fenistil je dobrý tak leda na suchý kašel bez hlenů a bez rýmy…
Kup Prospan sirup - je to i pro miminka, dává se 2,5ml dvakrát denně a ulevíto od drážsění na kašel a uvolní hleníky… k té doktorce bych šla, pokud ty hleny jsou nebo budou zelené nebo žluté…
Tipuju, že se přidal zánět spojivek. Tohle doma sami nerozchodíte… Prospan je výborná věc, určitě bych ho dala, ať malá odkašlává přes den, max. do 17hod). Fenistil nech na noc. No a jinak v pátek šup, šup k MUDr., když to dřív nejde, no ![]()
Prospan je asi nejlepší, pak taky bromhexin, já na rýmu dávám sinupret kapky jsou super, ale od 1 roku to by ses musela zeptat v lékárně, a na ty očička opthalmoseptonex přes den kapky a na noc mastičku, nám to na očka zabralo už za 2 dny je to většinou od rýmy a do nosu je super stérimar Cu, a na ten kašel taky dětem vařím tymiánový super ten jim taky zabírá ![]()
Dekuju. Aha to jsem nevedela. V lekarne byl pritel a tam mu poradili tohle, me bylo jen divny, ze je tam psano hlavne o alergii, koukala jsem v diskuzich a tam si ho chvalili, jen ze je to na suchej kasel jsem se nedocetla. Zitra zajdu pro ten prospan a v patek hned letim k doktorce, jen premyslim jestli tam mam jit v hodinach, kdy chodi nemocní nebo kdy chodi miminka. Prece jenom je malinka, trochu se bojim aby se treba jeste necim nenakazila v plny cekarne nemocnych. Jeste nemocna nebyla, tak nevim…
Naše dr. má nemocný do 9:30h a já s dětma chodím tak v 9:20h, aby už tam nebylo tolik nemocných nebo skoro nikdo a pak už je poradna, mám děti 4 a 1/4 roku a 1 a 1/4 roku
misamt, s nemocnými dětmi chodím samozřejmě mezi nemocné. Už mám teda zmapováno, kdy u MUDr. bývá nával a chodím podle toho. Už jenom proto, že tam nechci strávit půl dne a vyměňovat si bacily s kdekým
Mezi zdravá miminka nechoď, podívej se na to z té druhé stránky, jakou bys měla radost, když bys šla se zdravým mimčem do poradny a přihasila se ti tam matka s nemocným děckem. Osobně bych zrovna neskákala radostí do stropu ![]()
Jo mas pravdu, po tom co jsem to dopsala me taky napadlo ze je docela blbost chodit mezi miminka. Prednostne jsem hned myslela jen na tu moji malinkou
Zkusim teda prijit 10min. pred miminkama jako Zirafa ![]()
Prosím o info…
Prcek 2,5 roku.. od soboty 12.ledna měl suchý kašel (nastynuů asi po koupání)…dávala jsem 3 dny Robitussin a kašel se změnil na mokrý, odkašlávací. Tak jsem nasadila Hedelix - moje doktorka mi ho vždy radí…ale asi ani ne po týdnu jsem nezaznamenala nějaké zlepšení, tak jsem teď v pondělí nasadila Stoptusin…kašel se trochu zlepšil (není v noci a ani přes den)…ale i tak občas zakašle.
K tomu je rýma…odsáváme, dáváme Nasivin a zvlhčuju nos…ta se zlepšila…už to není žlutý hlen, ale bílá-čirá rýma.
Je bez teplot - pouze na dnešek měl 37,5.
A teď co dál???
Mám s ním jít na pohotovost zítra???
Nebo jsem tam měla být už dávno?? ![]()
Děkuji moc…
Pokud se vám nezdá, zašla bych s dítkem k dětské lékařce v pondělí, ať ho prohlédne. Pohotovost mi přijde zbytečná, 37,5 není žádná extra horečka, kašel je u malých dětí v tomto období běžný, rýma také.
Nám zaručeně nejvíc pomáhá Sinupret kapky (na uvolnění rýmy) a Bronchipret na kašel. Dcera měla úplně stejný kašel, jak popisuješ a nakonec zabral jedine Bronchipret.
@Lenka512
zkus na tu rýmu ten sinupret kapky, na pohotovost bych nejela, ale v pondělí zašla k dr., aby na něj koukla
Příspěvek upraven 26.01.13 v 08:23
@zdenka_v
to je super, hned ten bronchipret koupím domů, jsem ani nevěděla, že něco takovýho je, sinupret dětem na rýmu skvěla zabral, díky