Rýma, kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
121
2.1.13 17:51

rýma, kašel

Ahoj,
od Vánoc jsem nemocná, bolest v krku, kašel, rýma… Malá to ode mě nejspíš taky chytla. Nebylo to u ní nijak strašný, tak jsme ani k doktorce nešli a v lékárně nám poradili ať na kašel dáváme fenistil a na rýmu libenar. Je to asi týden a poslední dva dny je to o něco horší. Malou trápí kašel, čím dál víc, je strašně zahlěná, pokaždý, když odsávám koukám kolik toho odsaju a dneska ráno skoro nemohla otevřít očička, jak je měla zalepený… K doktorce se dostanem až v pátek :( tak jsem se chtěla zeptat jestli nevíte, co by to mohlo být a co bych zatim mohla dělat nebo co koupit v lékárně, aby se jí ulevilo, ten fenistil ani trošku nepomáhá… Je jí 5. měsíců… Jinak je bez teplot, jí normálně, protivná nijak není, jen o něco víc spí a když jí dávám čajík vypije ho mnohem víc, než normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
2.1.13 18:07

No je malinka, dcerka to ma ted taky, dnes jsme byli u doktorky a ta nam na to dala stoptusin sirup, predtim mela na prirodni bazi prospan a zabiral. mozna by ho tvoje mala mohla v mensim davkovani.pak solny roztok do nosu, odsavej, fenistil davas dobre, hlavne pred spinkanim.ted ctu:prospsn je i do jednoho roku, doporucuji koupit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.1.13 18:11

Malá (2,5 roku) měla to samé, nakonec to byl zánět nosohltanu a spojivek - postupně obě lčka. Do oček jsem prvně zkoušela oftalmo septonex, ale nakonec pomohly až kapky od dr. Říkala, že teď u dětí řádí tahle kombinace. Tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
2.1.13 18:22

@misamt jsmena tom podobně… jsem lékárenská laborantka a můu ti říct, že fenistil je dobrý tak leda na suchý kašel bez hlenů a bez rýmy…
Kup Prospan sirup - je to i pro miminka, dává se 2,5ml dvakrát denně a ulevíto od drážsění na kašel a uvolní hleníky… k té doktorce bych šla, pokud ty hleny jsou nebo budou zelené nebo žluté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.1.13 18:35

Tipuju, že se přidal zánět spojivek. Tohle doma sami nerozchodíte… Prospan je výborná věc, určitě bych ho dala, ať malá odkašlává přes den, max. do 17hod). Fenistil nech na noc. No a jinak v pátek šup, šup k MUDr., když to dřív nejde, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
2.1.13 19:48

Prospan je asi nejlepší, pak taky bromhexin, já na rýmu dávám sinupret kapky jsou super, ale od 1 roku to by ses musela zeptat v lékárně, a na ty očička opthalmoseptonex přes den kapky a na noc mastičku, nám to na očka zabralo už za 2 dny je to většinou od rýmy a do nosu je super stérimar Cu, a na ten kašel taky dětem vařím tymiánový super ten jim taky zabírá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
2.1.13 21:44

Dekuju. Aha to jsem nevedela. V lekarne byl pritel a tam mu poradili tohle, me bylo jen divny, ze je tam psano hlavne o alergii, koukala jsem v diskuzich a tam si ho chvalili, jen ze je to na suchej kasel jsem se nedocetla. Zitra zajdu pro ten prospan a v patek hned letim k doktorce, jen premyslim jestli tam mam jit v hodinach, kdy chodi nemocní nebo kdy chodi miminka. Prece jenom je malinka, trochu se bojim aby se treba jeste necim nenakazila v plny cekarne nemocnych. Jeste nemocna nebyla, tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
2.1.13 21:46

Naše dr. má nemocný do 9:30h a já s dětma chodím tak v 9:20h, aby už tam nebylo tolik nemocných nebo skoro nikdo a pak už je poradna, mám děti 4 a 1/4 roku a 1 a 1/4 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.1.13 21:57

misamt, s nemocnými dětmi chodím samozřejmě mezi nemocné. Už mám teda zmapováno, kdy u MUDr. bývá nával a chodím podle toho. Už jenom proto, že tam nechci strávit půl dne a vyměňovat si bacily s kdekým ;) Mezi zdravá miminka nechoď, podívej se na to z té druhé stránky, jakou bys měla radost, když bys šla se zdravým mimčem do poradny a přihasila se ti tam matka s nemocným děckem. Osobně bych zrovna neskákala radostí do stropu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
2.1.13 22:06

Jo mas pravdu, po tom co jsem to dopsala me taky napadlo ze je docela blbost chodit mezi miminka. Prednostne jsem hned myslela jen na tu moji malinkou :) Zkusim teda prijit 10min. pred miminkama jako Zirafa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
26.1.13 00:06

Prosím o info…
Prcek 2,5 roku.. od soboty 12.ledna měl suchý kašel (nastynuů asi po koupání)…dávala jsem 3 dny Robitussin a kašel se změnil na mokrý, odkašlávací. Tak jsem nasadila Hedelix - moje doktorka mi ho vždy radí…ale asi ani ne po týdnu jsem nezaznamenala nějaké zlepšení, tak jsem teď v pondělí nasadila Stoptusin…kašel se trochu zlepšil (není v noci a ani přes den)…ale i tak občas zakašle.
K tomu je rýma…odsáváme, dáváme Nasivin a zvlhčuju nos…ta se zlepšila…už to není žlutý hlen, ale bílá-čirá rýma.
Je bez teplot - pouze na dnešek měl 37,5.
A teď co dál???
Mám s ním jít na pohotovost zítra???
Nebo jsem tam měla být už dávno?? :zed:
Děkuji moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
26.1.13 07:43

Pokud se vám nezdá, zašla bych s dítkem k dětské lékařce v pondělí, ať ho prohlédne. Pohotovost mi přijde zbytečná, 37,5 není žádná extra horečka, kašel je u malých dětí v tomto období běžný, rýma také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
26.1.13 08:02

Nám zaručeně nejvíc pomáhá Sinupret kapky (na uvolnění rýmy) a Bronchipret na kašel. Dcera měla úplně stejný kašel, jak popisuješ a nakonec zabral jedine Bronchipret.

• Citovat
  • Upravit
4041
26.1.13 08:20

@Lenka512
zkus na tu rýmu ten sinupret kapky, na pohotovost bych nejela, ale v pondělí zašla k dr., aby na něj koukla

Příspěvek upraven 26.01.13 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
26.1.13 08:22

@zdenka_v
to je super, hned ten bronchipret koupím domů, jsem ani nevěděla, že něco takovýho je, sinupret dětem na rýmu skvěla zabral, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí