Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vím, že o neštovicích je hodně diskuzí, ale konkrétní odpověď jsem nenašla. Potřebuji vědět, jak jste maminky zacházely s rozdrápanými neštovicemi… krásně se všude píše, nedrbat, ale tříleté holčičce se to špatně vysvětluje a hlavně, spoustu toho stíhá v noci ve spaní
momentálně je má 4.den, takže výsev. Mažu Tanno Hermal Lotio a dithiaden 2× denně, dnes jsem prvně zkusila zaměnit Fenistil kapkami.
Mám zkusit „vymýt“ zaschlý Tanno a nechat to „dýchat“ nebo ještě nechat co to udělá?
na radu z ordinace (bohužel až třetí den) jsem namazala jen jednou a víc už ne, bohužel u těchto prvních jsem mazala „fest“ několikrát denně, aby jí to chudince pomohlo a asi to byl krok vedle ![]()
V rozkroku a na přirození je má dokonce i podebrané, ale to je spíš tím, že jsou to potíci se partie
![]()
a ještě, prosím, čím jste mazaly případné jizvičky?
Děkuji
@ibbu ahoj tak já mám zkušenosti dvě, dcera taky 3 roky celkem pohoda, horší syn. ALe mazat betadine roztokem, na genitálu a v puse genciánovou violetí. Kdyby to moooc svědilo tak tekutý pudr. Nebo jí můžeš udělat koupel v hypermanganu, ale to nevím, někdo to radí, ale já jsem nekoupala. Syn měl 10 měsíců, takže jsem mu pak dupku, kterou měl škaredou skrz pleny, koupala v heřmánku. Od svědění půl dithiadenu ráno a večer
Já bych vykoupala klidně i v čisté vodě. dítěti se uleví a nebude se tak škrábat. na mokvající neštovice pod plínkami mi doktorka dala imazol.
jizvičky jsem nijak nemazala - oba mají po jedné drobounké v obličeji, ale je to vidět jen když se člověk soustředí a ví, kam koukat. jinak vše krásně zmizelo. existuje speciální mastička na vyrovnávání jizev - sestra si tím mazala jizvu po operaci. ale nevzpomenu si na název… v lékárně určitě poradí.
Když měl neštovice manžel tak jsme mazali tekutým pudrem, to ho děsně svědilo, takže jsem ho nechávala jen tak bez ničeho a bylo mu líp, jen se opatrně vysprchoval usušil a nemazat
Holky děkuju!
právě z diskuzí tady jsem ani pudr nekupovala, jen ten Tanno a genciánu na přirození dávám… ale jde mi o ty už rozdrápané? mám je tedy proste nechat a čekat co z toho bude až se začne vylupovat?
@ibbu Syn měl rozdrápané snad všechny… Prostě jsem to nechala… Jednou jsem vykoupala v hypermanganu, dost to pomohlo proti svědění a pak jsem to nechala a zahojilo se. Jizvičky má někde, ale není jich naštěstí tolik, kolik pupínků měl do krve… ![]()