Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám skoro 6 letou dcerku, která je už skoro 3 týdny šííííleně zahleněná. Vykašlává a smrká hleny. Nebo má rýmu a nejde jí vysmrkat, je jakoby „v hlavě“. Mluví přes nos. Teplotu nemá, je veselá, v pohodě. Na záněty středního ucha netrpí, neměla ho nikdy. Momentálně u nás (Ostravsko) ani není smog, na který by se to dalo svést. Jedinou změnu, kterou jsem zaznamenala je, že jsme dceři vyměnili peřinu, dali jsme jí péřovou. Může to být alergie?
Když byly dceři skoro 4 a chodila prvním rokem do školky, prala se s bacily a byla furt nemocná. Na ORL nám doporučili trhání nosní mandle, já jsem to ale odmítla a nasadila jsem homeopatika Lymphomyosot. Dlouho byl pokoj, až teď se to zase zhoršilo. Vyrobila jsem domácí tymiánový sirup, sice to zmírnil, ale zahlenění nezmizelo.
Neměly jste podobný problém? Jak jste nakonec dopadly? Na tu operaci fakt nechci
Spíš mě zajímá, jestli vám pomohla homeo nebo jste šly na alergologii nebo to odeznělo…
Moc díky!
Tak za prvé bych zkusila vyměnit zase peřinu. fakt to může být alergie. dále na to zahlenění je super Sinupret. Jsou to bylinky, jsou ve formě kapek i tabletek. ale musí se brát alespoň 14 dní, aby zabraly.
alergie se projevuje různě, chtělo by to i tu konzultaci u alergologa. s homeopatiky neporadím, nemám k nim důvěru…