Od kdy je dobré chytit neštovice?

smurfka
29.12.12 18:28

Od kdy je dobré chytit n

Ahoj holky..od kdy je tak dobré chytit neštovice? Na skupině maminek na FB vždycky když jedno dítě chytí neštovice, tak napíše dalších deset mamin jestli mužou přijít na návštěvu aby se nakazili..Prý je to nejlepší prodělat co nejdřív ale od kdy jsem se nedozvěděla..Malý má 6 měsíců, není kojený, a nikdy nebyl nemocný..očkování ma za sebou Hexu a synfl..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
29.12.12 18:36

Pockala bych minimalne do roka spis do 18 mesicu. Taky mam v planu prcka vzit na nestovoicovou party

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
29.12.12 19:01

Taky bych ještě počakala, my si pro ně jdeme teď, malé budou tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
29.12.12 19:02

Taky by mě zajímalo, od kdy je to vhodné chytit. Nedávno jsem měla šanci přijít do kontaktu s možnou nákazou, ale radši jsem jí nevyužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
29.12.12 19:10

@paola white Tak mi pak dej vedet. Pripojime se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
29.12.12 19:25

No tak každé dítě to snáší jinak, tak je těžké to takhle říct, kdy je to nejlepší..

Kluci je prodělávají zrovna teď. Nejdřív je chytil starší 5 let (ze školky), pupínků měl jen pár, asi dva dny měl v noci horečky, na svědění si stěžoval snad jednou za celou dobu…Prostě nesl to dobře.

Asi dva týdny po něm to chytil mladší - 2,5. A tam už to teda bylo horší…První dva dny to vypadalo, že to bude taky v klidu - pár pupínků, teploty vůbec…No ale pak to začalo, přes noc se osypal uplně hrozně, než se mu to vyloupalo, tak měl vysoké horečky, neštovice měl v očích, nose, zadečku i na dásních..Bolelo ho to i svědilo..Teď už je to zas dobrý, jen čekáme, kdy mu zmizí i stroupky - má jich dost i na hlavičce a obličeji.

Takže já bych určitě počkala…já teda (ikdyž jsme tu možnost měli) schválně nakazit nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.12.12 19:35

Ahoj já bych ho tedy rozhodně nenechávala nakazit, na co jako??Skoro každý dobrý pediatr ti řekne že je to nesmysl a kort takle malé dítě. Je to jen přežitek že se maj děti nechat nakazit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.12.12 19:36

Mám podobnou zkušenost jako @Alyss Neteř ze školy přinesla neštovice (8let), skoro se neškrábala, byla v pohodě a po 14dnech to chytl její bráška (2,5roku), pupence hrozný, všude a pořád se škrábal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.12.12 19:49

@katule9 presne lepsi kdyz to pak chytne v dospelosti! A u holky nejlepe az bude tehotna :zed:
@tejuho jasne! Budu lovit i priusnice ale to bude asi tezsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.12.12 19:52

Dřív jak ve třech letech ne. Neštovice jsou velký záhul na imunitu (tomu odpovídá i doba rekonvalescence…) a dítě by mělo mít imunitu „hotovou“, což je právě až kolem 3let. Neštovice nejsou jen pupínky, můžou být fakt náročné :|

(taky bych byla ráda, kdyby je děti prodělali, stejně tak příušnice, nejsou očkovaní, aby měli opravdu doživotní imunitu, ale momentálně se modlím, aby to nikde nechytli, tak za 3roky klidně můžou :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.12.12 19:53

@paola white prosimtě to snad ne! Ale jako aby 6m dítě někdo nakazzil záměrně to mi teda přijde dost přehnaný. Evidentně mám jiný názor tak si tu párty užijte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.12.12 19:54

Díky..tak se po nějaké té party budu poohlížet kolem toho třetího roku.. ;) @katule9
jo je to přežitek, hlavně když to kluk chytne v pubertě a pak nebude moct mít děti..a holka v těhotenství.. :zed: :roll:

• Citovat
  • Upravit
14030
29.12.12 19:54

Já je měla v devíti letech a naprosto šílený - pupínky všude (v puse, na intimních místech), asi 300 jen na zádech… Šílený! Ale nikdy jsem neslyšela o tom, že by se někdo nakazil schválně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.12.12 19:56

@smurfka ježiš já tady přeci neříkám at někdo čeká do puberty!!Studovala jsem ve škole očkovací procesy takže o tom něco vim.Jsem spíš pro modernější postupy, nehledě na to že většinou každý dítě ty neštovice chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.12.12 19:58

Lépe až ve školkovém věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie