Od kdy je dobré chytit neštovice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9909
11.5.16 08:08

@veronika6913 Pokud máte plánovanou operaci, tak bych do toho nešla. Inkubační doba je az 21 dni a potom nevis, jak bude na nestovice reagovat a hlavně po nich má oslabenou imunitu a určite by se pak zákrok odkládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
11.5.16 08:14

Maminky můžu se zeptat??Malá bude mít v červenci 3 roky a v září čekáme druhé, právě se bojím aby ty neštovice nedonesla ze školky když bude doma úplně malé miminko to by mu uškodilo ne???Chceme totiž manžela očkovat proti neštovicím tak hlavně nechceme aby to chytil jak manžel tak to malé…vím že tyto návštěvy aby to schválně chytla také nechci absolvovat ale jak to udělat??Malá když je totiž donese ze školky tak nemáme ani možnost ji dát k babičce na vyléčení tak se toho trochu obávám..děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
11.5.16 08:14
@speedyy píše:
@veronika6913 Pokud máte plánovanou operaci, tak bych do toho nešla. Inkubační doba je az 21 dni a potom nevis, jak bude na nestovice reagovat a hlavně po nich má oslabenou imunitu a určite by se pak zákrok odkládal.

Přesně tak. Já v první chvíli četla července, tak jsem si říkala, že je to dobrý, ale takhle je to fakt brzy. Každopádně teď strašně řádí, takže stačí projít nemocnici (poliklinuku) třeba kvůli předoperačnímu vyšetření a člověk je může mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.5.16 08:16

@veronika6913 napsala jsem jen svuj nazor. To, ze te to urazilo, asi spis vypovida o tobe. Uz jen proto, ze se musis ptat na neco, co by ti melo cvaknout samotne. To vazne neni muj problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.5.16 08:21

@macicek2 Tak nikdy ani nemáš jistotu, že to z ty školky za pul roku přinese ;) U nás byly téměř každý rok a deti je přinesly az když jim byly 4, 6 a 7 let :) A to se u nás byla i nakazit kamarádka s detma a stejne je nechytli :mrgreen: Jedny kamarádce je přinesla dcera ze školy, když mela doma 4 mesicni miminko. Doktorka říkala, že když kojí, tak to nechytne a samozřejme to chytli. Ale i tak malý miminko to zvládlo perfektne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.5.16 08:25

@Blešík Uplne te chápu, já je taky chytla az s detma :roll: Ale průběh jsem mela naštěstí dobrej. V ty době byla moje ségra 5 mesicu tehotna, tak k nám nesměla. Ted sama má už kluky 2 a 4 roky a jednou si to vybere i s nima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 08:31
@veronika6913 píše:
Jo napsala. A kdyz se potkame treba my rodice, nebo malej s tetou treba, nemuze to na maleho nejak prenest? Musel by prijit opravdu do styku jen s nakazenou?

při náhodném potkání to téměř nehrozí, ale jako 100% to není.. vem si, kolikrát se lidi setkají záměrně a dítě to nechytne.. každopádně bych neriskovala.. dítko by se muselo setkat s nakaženým dítkem, rodinný příslušník neva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.5.16 08:34
@Halamka píše:
@veronika6913 napsala jsem jen svuj nazor. To, ze te to urazilo, asi spis vypovida o tobe. Uz jen proto, ze se musis ptat na neco, co by ti melo cvaknout samotne. To vazne neni muj problem…

A krom názoru si nezapomněla dodat, že některé maminky mají asi zastřené myšlení, že? Copak já vím, jak to s neštovicemi je? Ne. Nevěděla jsem poradne, jak to probíhá apod. Jen jsem věděla, že každý vždy říkával nakazit a to co nejdřív. A tak to chodilo. Kvůli zákroku, jsem ale o tom velice pochybovala, ale i tak jsem si nebyla jistá, jelikož jsem si nezjišťovala, jaká je inkubační doba atd atd. Tak jsem se zeptala ještě radši tady. Teď už i vím, že celkově záměrné nakažení je nejaka zažitá blbost a nebudu ho schválně nechávat teď ani tedy nikdy potom. Ale kdybych se nezeptala, jak to je a jak to chodí, co je dobré a co ne, nedozvěděla bych se to. Od toho tu to emimino je ne? Aby se člověk mohl zeptat, když s něčím nemá zkušenost, něco neví apod. Naštěstí je tu spousta dobrých duší, které poradí i bez urazek. Naneštěstí jsou tu ale i takové jako ty. Ale z takovych nač si dělat hlavu, že? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 08:38
@macicek2 píše:
Maminky můžu se zeptat??Malá bude mít v červenci 3 roky a v září čekáme druhé, právě se bojím aby ty neštovice nedonesla ze školky když bude doma úplně malé miminko to by mu uškodilo ne???Chceme totiž manžela očkovat proti neštovicím tak hlavně nechceme aby to chytil jak manžel tak to malé…vím že tyto návštěvy aby to schválně chytla také nechci absolvovat ale jak to udělat??Malá když je totiž donese ze školky tak nemáme ani možnost ji dát k babičce na vyléčení tak se toho trochu obávám..děkuji za odpovědi :)

nijak - neplašit dopředu.. hned to nejspíš nechytí a jak bude prcek větší, tak už je to v pohodě.. stejně bys mimino musela izolovat dřív, než se neštovice projeví.. neboj :hug: blbé by to bylo hned po narození.. pak už je to fuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.5.16 08:38
@martina.se píše:
při náhodném potkání to téměř nehrozí, ale jako 100% to není.. vem si, kolikrát se lidi setkají záměrně a dítě to nechytne.. každopádně bych neriskovala.. dítko by se muselo setkat s nakaženým dítkem, rodinný příslušník neva ;)

Děkuji.. :kytka: ale mám malinko strach, aby jsme je třeba i náhodou nepotkali nebo tak…kvůli tomu zákroku by to bylo dost blby. :-/ hlavně kvůli narkóze. Teď jsem koukala a v papírech chtějí potvrzení, ze dítě v posledních třech týdnech před operací, nepřišlo do kontaktu s žádnou infekční chorobou. Když malou teda vysloveně nepotkáme, mohu to potvrzení podepsat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 08:46
@veronika6913 píše:
Děkuji.. :kytka: ale mám malinko strach, aby jsme je třeba i náhodou nepotkali nebo tak…kvůli tomu zákroku by to bylo dost blby. :-/ hlavně kvůli narkóze. Teď jsem koukala a v papírech chtějí potvrzení, ze dítě v posledních třech týdnech před operací, nepřišlo do kontaktu s žádnou infekční chorobou. Když malou teda vysloveně nepotkáme, mohu to potvrzení podepsat, že?

jj, navíc ona je infekční jen do zaschnutí pupenů, od té doby je 21 dní inkubačka, pokud to bude v pohodě, klidně to podepiš.. pokud se děti přímo nesetkají, je riziko přenosu minimální - vyloučit ale nelze na 100% nic :think: jj, právě před tou operací ani omylem, byl by to problém, pokud na zákrok čekáte dlouho, zbytečně by se to odkládalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.5.16 08:53
@martina.se píše:
jj, navíc ona je infekční jen do zaschnutí pupenů, od té doby je 21 dní inkubačka, pokud to bude v pohodě, klidně to podepiš.. pokud se děti přímo nesetkají, je riziko přenosu minimální - vyloučit ale nelze na 100% nic :think: jj, právě před tou operací ani omylem, byl by to problém, pokud na zákrok čekáte dlouho, zbytečně by se to odkládalo..

Prave no. Ted mam spis jeste naopak vylozene strach, aby je nechytl. Potrebuji tu operaci stihnout ted, pak me ceka nastup do prace a maleho do skolky..a pri odkladu by jsme prave zas treba pul roku cekali na novy termin.. a i kdyz pojedem po nich ve vytahu..?to uz by tu to riziko nakazeni asi bylo vetsi co… :think: se jim budu nejak snazit obloukem vyhybat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 08:59
@veronika6913 píše:
Prave no. Ted mam spis jeste naopak vylozene strach, aby je nechytl. Potrebuji tu operaci stihnout ted, pak me ceka nastup do prace a maleho do skolky..a pri odkladu by jsme prave zas treba pul roku cekali na novy termin.. a i kdyz pojedem po nich ve vytahu..?to uz by tu to riziko nakazeni asi bylo vetsi co… :think: se jim budu nejak snazit obloukem vyhybat :-D
:mrgreen: klid, to spíš vyhrajete sportku :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.5.16 09:08
@martina.se píše: :mrgreen: klid, to spíš vyhrajete sportku :lol:
:mrgreen: tak snad to bude ok ;-) a dekuju za rady (vsem!) :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
11.5.16 10:20

Pokud vás čeká operace tak bych nakazit nenechala. Ale za jiných okolností jo, ve 3 letech v pohodě.
Nechápu tu tu útoky proti záměrnému nakažení, já to letos udělala, schválil mi to můj imunolog, alergoložka mého staršího dítěte i dětská…takže jsem to opravdu nedělala na slepo. :zed: Mimo to epidemie se šířila školkou jako lavina, ale naše dítě odolávalo, tak jsem jí vzala domů ke kamarádce, co je měli čerstvě druhý den výsevu, měly mírný průběh a i naše obě děti měly velmi mírný průběh, ale na imunizaci to prý stačí.
Potřebovala jsem, aby je děti cíleně chytly, protože mám poruchu imunity, těžkou poruchu, po dobu výskytu ve školce jsem musela dostávat zvýšené dávky imunoglobulinu. Sama jsem mě měla až ve 13 letech, díky mé nemoci jsem je teď chytla znova :mrgreen: Tím, že jsme je teď všichni prodělali, mi mohl imunolog ubrat koňské dávky imunoglobulínu a jsem ráda, že to děti mají za sebou.

Psát jsem, jak je riskantní to udělat, je o ničem, protože to jestli budou komplikace, nezáleží na tom, jestli je chytne náhodou a nebo cíleně :zed: Pokud tělo nebude připraveno, tak si je neodnesete, ani z té cílené návštěvy :zed: :zed:
Je to jako s očkováním, u něho taky nevíte, co se může stát :zed:
O imunitě člověka toho vím dost, žiju s blbou nemocí už 10 let…takže nejsem zas tak neznalá problému. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí