Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ono záleží jak by se otec postaral…
a jak je na tom malá…jestli je v pohodě, dala bych…s tím, že by mi musel otec zavolat kdyby něco…
Přibalila sirup na teplotu pokud nemá a chtěla být hlavně informovaná přes SMS aspoň
Nám jezděj děti od ex nemocné…ale tam je to jinej případ…ona to neřeší, n ic neřekne, pošle a starejte se
@Anonymní píše:
Tak ono záleží jak by se otec postaral…
a jak je na tom malá…jestli je v pohodě, dala bych…s tím, že by mi musel otec zavolat kdyby něco…
Přibalila sirup na teplotu pokud nemá a chtěla být hlavně informovaná přes SMS aspoň
Nám jezděj děti od ex nemocné…ale tam je to jinej případ…ona to neřeší, n ic neřekne, pošle a starejte se
Přesně takhle to chci udělat, otec se postará, to nemám strach..A budeme na telefonu..Léky s sebou to je jasný a info co a jak
Děkuju za radu ![]()
37,5 u dvouletého už není ani zvýšená teplota, takže ano, předala, s tím, že jakmile by cokoliv, ať volá. Teď jsou střevní chřipky, malej jí má, já sama mám zrovna angínu, u obojího byla první teplota, pak teprv jiné příznaky.
Není zač…
Hlavně at je prcek brzy zdravý a nic z toho není…
@xangel87 píše:
37,5 u dvouletého už není ani zvýšená teplota, takže ano, předala, s tím, že jakmile by cokoliv, ať volá. Teď jsou střevní chřipky, malej jí má, já sama mám zrovna angínu, u obojího byla první teplota, pak teprv jiné příznaky.
Má 37,5 po odečtu..Takže zvýšená asi je ne?
Pokud je schopnej se postarat, tak dala. Ale předem bych mu zavolala, aby věděl, třeba rovnou řekne, že se mu to nehodí, že třeba měl nějaké plány, nějakou akci s malou apod., že si třeba přehodíte víkendy. Ale rozhodně bych mu zavolala předem.
A.
Tak už má 39 st. Zůstávám s ní doma..Ty děti si to umí naplánovat ![]()
I když už je pozdě, tak u nás to funguje tak, že pokud dítě omarodí, nemá horečky přes 39 nebo nějaké akutní problémy, tak otci předávám. Vždy mu předem zavolám, že marodí a co to obnáší… jinak tohle je možná zvýšená, ale moc bych to neřešila, až se projeví dál..
Když byl malý nemocný s teplotou, zavolala jsem otci, že marodí, jak je na tom, a jestli ho chce i tak. Vzal si ho ![]()
Tak já bych nedala, i když to asi není nic vážného, tak už jen třeba ten převoz, přechod z tepla do zimy, nic moc. Jednou je oslabené, s náladou taky asi nebude úplně fit, může být za chvíli unavené, mrzuté, tak bych dala léky, čaj a zabavila doma v teple, pustila pohádku a zkrátka klidový režim. Stejně by s teplotou nikam s tátou jít nemohli, třeba ven atd. tak mi to přijde zbytečné. Až se uzdraví, budou z toho mít oba více.
Ono asi záleží jestli by se otec postaral a tak. Jaká je mezi vámi domluva…Ale já osobně bych dítě s teplotou nedala…Ono když je teplota, tak stejně nikam po prochajdách chodit nebudou a nemocné dítě chce většinou mámu…
navíc tahat dítě s teplotou do auta a z auta zase ven…nevím…já bych se asi zkusila domluvit, že si ho vezme třeba příští týden až bude dítě fit
![]()
Kamarádka takhle dala jednou dvouletýho chlapečka s teplotou ex, malej měl ještě plenky a dudlíka, dudlíka nechali omylem doma a nová mladá paní po víkendu poslala kámošce sms, že až bude malej příště nemocnej (zvracel chudáček, museli na pohotovost, měl 40), a´t si ho proboha nechá raději doma, že manžel si už nebude myslet, že mu ho nedává schválně
.
@Anonymní píše:
Maminky, prosím, vy co máte děti ve své péči…Předaly byste skoro dvouleté dítě otci s teplotou? Má si ji asi za dvě hodiny vyzvednout a má u něj být přes noc do zítra odpoledne..a ráno v sedm jsem ji naměřila 38,5. Teď má 37,5.Jinak jí vůbec nic není..Co myslíte?
Anonymně radši, chodí sem z rodiny i otec dítěte..
On je otec a má stejná práva na dítě jako ty. Tak že pokud je nemocný musí se otec postarat stejně jako ty by ses starala
U nás funguje dohoda, že když je malá nemocná, tak k tatínkovi nejde.je jí 2,5 roku a hodně visí na mě. Styk soud určený nemáme - jen výživné. Je to jen na naší dohodě. Takže si ji bere skoro každý víkend bez přespání + sem tam v týdnu.
Maminky, prosím, vy co máte děti ve své péči…Předaly byste skoro dvouleté dítě otci s teplotou? Má si ji asi za dvě hodiny vyzvednout a má u něj být přes noc do zítra odpoledne..a ráno v sedm jsem ji naměřila 38,5. Teď má 37,5.Jinak jí vůbec nic není..Co myslíte?
Anonymně radši, chodí sem z rodiny i otec dítěte..