Rýma u 3měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
27.12.12 20:50

Rýma u 3 měsíčního dítěte

Ahoj holky, potřebuju moc poradit. Můj 3 měsíční syn má už 3. den rýmu. Nosík má úplně suchý, nic mu z něj neteče, ale vzadu má nejspíš nějaký hlen. U kojení strašně chrčí jak se mu ten soplík začne hýbat. Když má cumlík, to samé. Při pití si božátko dělá pořád přestávky. Ani se pořádně nenapije, pak si po kojení papá ručičky. Vždycky se přisaje a za chvíli pustí :( Dokrmuji ho teda stříkačkou odsátým mlékem… V noci když spí, tak nic neslyším… jindy jen sem tam. Vždycky jen když má něco v pusince, tak jde ten hlen slyšet mnohem víc. Odsávačkou odsaju maximálně ty kapky, které mu před odsáváním stříkám do nosíku. Mám odsávačku i kapky Nosátko. 3.1. jdeme na očkování a nechci aby do té doby pořádně onemocněl. Malý je jinak strašně hodné miminko. Neplakal by snad ani kdyby měl hlad. Takže podle pláče ani nepoznám jestli mu něco je. Teplotku nemá. Pořád se směje. Možná moc plaším. Nerada bych jen něco zanedbala :,( Taky hned nechci lítat k doktorovi. Nevíte, co by mohlo 3 měsíčnímu miminku od té „rýmy“ pomoct? V lékárně mi paní řekla, že má jen 2 kapky, ale že se mohou užívat maximálně 5 dní, jinak způsobují návyk. Tak já nevím :nevim:
Snažím se být s ním hodně venku na čerstvém vzduchu. Doma si myslím, že máme teplo, ale taky dost suchý vzdych, tak dávám aspoň na topení mokrou plenku. Dávám mu teď na noc tenkou čepičku a teplejší ponožky. Co víc mám dělat aby byl do toho očkování fit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
27.12.12 21:05

Dite by pred ockovanim melo byt min. deset dni uplne fit, takze byt tebou tak ockovani odlozim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.12.12 21:10

Ahoj, koukám, že máme na chlup stejně staré syny :mavam: Jáchymek měl takovouto rýmu asi před měsícem. Doktoka mi řekla, že mám jen před každým krmením(nekojím) prokápnout Libenarem každou dírku a on to tím sáním vtáhne a spolkne. Prý je tento typ rýmy zbytečné se pokoušet odsávat :nevim: Hele, za 4dny bylo po problému ;)
Jo, očkování máme 2.1. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.12.12 21:11

Nám nejvíc pomohla odsávačka na vysavač, je to fakt 100 a 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.12.12 21:12

JInak hodně pomáhá větrat před spaním i během dne v místnosti, kde spí. Plenky u nás neměly moc úspěch. Ještě jsem podkládala postýlku nebo matraci, aby měl zvednutou část u hlavičky v noci.
S tím očkováním uvidíš. Moje Dr. to vždycky posoudí ten den sama, pokud není vysloveně nemocný s teplotou - měla jsme to tak u prvního syna.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
27.12.12 21:12

Tak malej mel zadni rymu, dostal ockovani, za dva dny na to dostal virozu.
Tak na rymu doporucim nasivin pro kojence a libenar, nakapej a vysaj, nic jineho neni, treba za par dni to prejde, no jdeme taky 3.1 na ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.12.12 21:18
@zoubky píše:
Ahoj, koukám, že máme na chlup stejně staré syny :mavam: Jáchymek měl takovouto rýmu asi před měsícem. Doktoka mi řekla, že mám jen před každým krmením(nekojím) prokápnout Libenarem každou dírku a on to tím sáním vtáhne a spolkne. Prý je tento typ rýmy zbytečné se pokoušet odsávat :nevim: Hele, za 4dny bylo po problému ;)
Jo, očkování máme 2.1. :D

Jéé, fakt stejně staří :pankac: Tak Libenar. Asi ho zítra koupím :kytka: Už jsem přemýšlela, že bych s ním zašla se poradit s doktorem. Mám strach, že ho něco chytne a přes víkend nic moc nenaděláme. Zkusím ten Libenar a uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.12.12 21:19
@Petulinaxx píše:
Dite by pred ockovanim melo byt min. deset dni uplne fit, takze byt tebou tak ockovani odlozim :nevim:

Dr říkal, že to vždycky posoudí, prý mírné nachlazení nevadí. Tak já nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
27.12.12 21:21

Kápnout do každé dírky Libenar a po chvilce odsát odsávačkou na vysavač. Jak už psaly holky, zvednout postýlku pod hlavičkou, aby se miminku líp dýchalo. Očkování bych rozhodně posunula, protože organismus oslabený rýmou může mít špatnou reakci. Moje doktorka se vždycky ptá, jestli je zdravý a jestli nebyl nastydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.12.12 21:22

@werousek Pro tahle miminka je asi nejlepší, je to fyziologický roztok a ten můžeš v podstatě používat kdykoliv a dlouhodobě ;) V krabičce jsou ampulky s rozotkem. Mně se osvědčil 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.12.12 21:24

@werousek A jak píší holky, určitě koupit odsávačku na vysavač, pokud ještě nemáě. Nemusíš se jí bát, i dkyž to vypadá drasticky. Kdyžtak to nejdřív zkus na sobě, ale je to rychlejší, než sebe i miminko trápit s tou ruční.
I když, jak jsme psala v prvním příspěvku, já tuhle rýmu nedosávala, jen prokápla před krmením. Těžší rýmu samozřejmě odsát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
27.12.12 21:26

Me se u dcery na rymu osvedcil Sterimar, je od 0 mesicu.

@werousek píše:
Dr říkal, že to vždycky posoudí, prý mírné nachlazení nevadí. Tak já nevím :nevim:

Tak samozrejme ze dr. posoudi aktualni stav ditete pred ockovanim, ale o nachlazeni by mel urcite vedet. Ja bych ale nemocne dite ockovat nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.12.12 21:48

Jak uz tu padlo, kup libenar, dobra je i vincetka ve sprei, nebo normalni a koupit kapatko. Tohle ja neodsavam.

syn ma taky tri mesice a rymu ma teda horsi a dlouho, furt si to doma predavame, dcera chodi nove do skolky, hruza. Ockovani odlozim az na jaro/leto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.12.12 21:50

K doktorovi bych se taky nehnala, jeste se tam muze dorazit, pokud nema teplotu a kasel, stejne nic jineho neporadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
27.12.12 21:52

My jsme 2krát kápli nasivin a bylo po rýmě, tak jsme měli tu zadní, odsát to nešlo a malej chrčel, napřed jsem používala jen mořskou vodu nepomohlo, takže za mě nasivin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí