Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pekulína Já v tomhle mam hodně extremní názor, ale myslim si, že kolikrát to, že otec se adekvátně nepostará je chyba matky. Můj přítel na začátku nebyl schopný ničeho, postupně jsem ho donutila se naučit všechno. Ted vim, že mužu odejít kam chci a dítě se bude mít stejně dobře. A tak to správně podle mě má být. Je pravda, že se k tomu musel trochu víc tlačit, protože neviděl moc důvod. A když má mít dítě on at si on dělá, co umí a matka do toho nemá, co kecat. Přítel by mě zabil, kdybych mu začla řikat a nechod snim ven má rýmu, obleč mu šálu atd,
@Egonek @Egonek já mám právě zase špatnou zkušenost s tímhle…můj bývalý přítel si přes dceru vyřizuje účty se mnou…když měla teplotu a byla nemocná a byla u něj, potkala jsem je v hypermarketu na nákupu…a dcera má atopický ekzém…poměrně dost…a on mi řekl, že jí mazat nebude, protože jsem hnusná…takže já mám v tomhle špatnou zkušenost a tak bych dceru s teplotou už tatínkovi nedala… ![]()
@Anonymní píše:
Má 37,5 po odečtu..Takže zvýšená asi je ne?
Ne. U batolat je běžná teplota od 36,5 do 37,5…37,5 je zvýšená u dospělého.
@xangel87 píše:
Ne. U batolat je běžná teplota od 36,5 do 37,5…37,5 je zvýšená u dospělého.
Aha
Každopádně už má 40, takže mazec, chudák moje malá. Střídám Nurofen a Panadol čípky(který teda zrovna moc nepomáhají
) a dělala jsem zábal celého těla. Jak jí ještě můžu pomoct? ![]()
@Anonymní píše:
AhaKaždopádně už má 40, takže mazec, chudák moje malá. Střídám Nurofen a Panadol čípky(který teda zrovna moc nepomáhají
) a dělala jsem zábal celého těla. Jak jí ještě můžu pomoct?
kolik kg ma malá? často se stává, že jsou dávky podhodnocené, pak léky nezabírají..jinak obě naše děti měly teď přes svátky horečky - chřipka - no a srazit to moc nešlo, teď jsou bez teplot, ale zas hrozně kašlou a mají rýmu ![]()
@Egonek můj manžel by klidně šel s nemocnýma dětma ven, jeho názor je, že musí chodit an vzduch, to přebral od tchánovců a vůbec je nezajímá, že děti jsou unavené, nemají náladu a nemyslím si, že je chyba matky, že se otec neumí postarat - tam musí být taky zájem ze strany otce ![]()
@Anonymní píše:
kolik kg ma malá? často se stává, že jsou dávky podhodnocené, pak léky nezabírají..jinak obě naše děti měly teď přes svátky horečky - chřipka - no a srazit to moc nešlo, teď jsou bez teplot, ale zas hrozně kašlou a mají rýmu
@Egonek můj manžel by klidně šel s nemocnýma dětma ven, jeho názor je, že musí chodit an vzduch, to přebral od tchánovců a vůbec je nezajímá, že děti jsou unavené, nemají náladu a nemyslím si, že je chyba matky, že se otec neumí postarat - tam musí být taky zájem ze strany otce
Má 13,5 kg. Nurofen 2,5 ml zabere suprově, ty čípky, ale nic moc
a netroufám si jí vrznout dva naráz ![]()
Ahoj,
děti s horečkou exmanžel nechce, ani bych je nedala a to už jim je 7 let (dvojčata). V případě zvýšené teploty bych se s ním domluvila. Když jsem byla s dětmi na RD, nemocné jsem je otci nedávala. Od té doby, co jsem v práci, si otec bere děti i s ATB. Dokáže se se svými rodiči o děti postarat stejně dobře, jako já
.
@Anonymní píše:
AhaKaždopádně už má 40, takže mazec, chudák moje malá. Střídám Nurofen a Panadol čípky(který teda zrovna moc nepomáhají
) a dělala jsem zábal celého těla. Jak jí ještě můžu pomoct?
No já už bych asi vyrazila na pohotovost
Aby to nebyla ta angína, to by si chudák bez doktora vytrpěla, já dva dny nemohla ani dýchat…Nehledě na to, že nám na pohotovosti dali pro malého diazepam, aby neměl febrilní křeče z horečky…
@xangel87 píše:
No já už bych asi vyrazila na pohotovostAby to nebyla ta angína, to by si chudák bez doktora vytrpěla, já dva dny nemohla ani dýchat…Nehledě na to, že nám na pohotovosti dali pro malého diazepam, aby neměl febrilní křeče z horečky…
Zabral Nurofen a už má zase jen zvýšenou, sedí tady kouká na pohádku a baští
![]()
@Anonymní píše:
Zabral Nurofen a už má zase jen zvýšenou, sedí tady kouká na pohádku a baští![]()
Tak pokud má chuť k jídlu, tak není co řešit.
Jinak na rychlé snížení vysoké horečky ovázat kotníky a zápěstí kapesníky namočenými v ledové vodě. Toť rada od naší pediatričky a funguje. Můžeš i po chvíli měnit aby to studené a efektivní bylo co nejdéle.
@Anonymní píše:
Zabral Nurofen a už má zase jen zvýšenou, sedí tady kouká na pohádku a baští![]()
při horečce dělám malé octové nebo tvarohové ponožky
tzn. obalím nožky v tvarohu a na to ponožky nebo máčím ponožky do octa. Zabírá to pěkně, lze kombinovat libovolně s léky. Lze opakovat. Ovšem nesmí mít studené ruce nebo nohy, to by hrozil kolaps.
@Anonymní píše:
kolik kg ma malá? často se stává, že jsou dávky podhodnocené, pak léky nezabírají..jinak obě naše děti měly teď přes svátky horečky - chřipka - no a srazit to moc nešlo, teď jsou bez teplot, ale zas hrozně kašlou a mají rýmu
@Egonek můj manžel by klidně šel s nemocnýma dětma ven, jeho názor je, že musí chodit an vzduch, to přebral od tchánovců a vůbec je nezajímá, že děti jsou unavené, nemají náladu a nemyslím si, že je chyba matky, že se otec neumí postarat - tam musí být taky zájem ze strany otce
Kdyby si otec myslel, že je vhodný jít s dítětem ven akceptovala bych to. Nechala bych je jít. On je otec a má stejný zájem o dítě jako matka. Třeba to neni muj názor nejlepší, když dítě zustává doma. Já sama si nejsem jistá, že vše dělám správně tak proč to nemuže zkusit tatínek. I když ty bývají meně starostlivý a u nás je normální, že dítě má v poledne plínu z večera
@Helii Moc děkuju za rady
@stazinka09 To už jsem taky slyšela, příště vyzkoušíme, díky ![]()
Na 13,5 kg to musí být ty větší čípky, nevím, jaké dáváš, ale 60 jsou málo, min 100
@Anonymní píše:
Má 13,5 kg. Nurofen 2,5 ml zabere suprově, ty čípky, ale nic moca netroufám si jí vrznout dva naráz
no jenže kolikrát to není tak, že tatínek se postará…někdy je to tak, že tatínek stejně s dítětem courá - i když má teploty a nerespektuje to…záleží na konkrétním případu…