Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
mám doma maroda (3 roky), zobe od pátku antibiotika, foukáme mj. Ventilin. Dneska ráno mi vykašlala pěknou hrůzu - velice hustý hlen. Čím jí ho mohu naředit, aby se jí líp vykašlával?
Díky za tipy.
Bronti, ahoj…
po Ventolinu poradne vyplachovat pusinu, ale to urco vis…na hleny pak Mucosolvan, Solvolan (ale tady nevim, jestli neni jen na predpis) a pak je i detska verze ACC…cokoliv na rozredeni hlenu se nema brat pozdeji nez v 5 odpol, kvuli nocnimu spani (coz taky urco vis
)
no, a klasika, k atb nejake laktobacily…jo, a jeste bych omezila mliko a mlecne vyrobky, zbytecne to zahlenuje…
ACC nemůže, je pak dušná…
Mám tu Hedelix, ten by mohl být taky? Teda, jeslti ho madam vezme na milost. ![]()
Cibulová šťáva by asi nezabrala, co? ![]()
Probiotika dáváme…
Hedelix by mel fungovat taky (ale u lumpu nefunguje, nevim, mozna je to tim astmatem, co maj oba)
cibulovka je prvni pomoc, pokud ji princezna je schopna pozrit, tak bych ji davala… ![]()
( vlhko v byte, mokre rucniky kdekoliv a tak…naparovani, horka vana, inhalace hermakoveho caje (pokud nema alergii na hermanek)
drzte se!!!
Mucosolvan, ale dávat jen 4 dny. Dávkování ti reknou v lékárně. pa
Tak to vidím dneska na koupelnový den…
Mně se do těch lektvarů (mucosolvan, hedelix) moc nechce, už takhle toho má celkem slušnej koktejl (je taky astmatik…
).
Tymiánový sirup, zázvorový čaj, dětský čaj na kašel sonnentor, hodně pít
Jo a tymiánová mast od justu na hrudník, nebo psí sádlo na hrudník, olejový zábal, prostě zahřát hrudníček, šup na to nějakou plínu, ručník, přes noc. pomáhá to.
Potvrzuji, tymián se u nás osvědčil. Přes den namazat tymiánovou mastí, krásně hleny uvolní a pak nám před týden hodně pomohl tento tymiánový sirup:
http://www.rodina.cz/recept1773.htm
Je to jednoduché, levné a hlavně účinné. Malý i já jsme chrchlali třetí týden a až toto zabralo během jednoho dne.
Da se pouzit i nesolene sadlo veprove na hrudnicek a prekryt. Cibuli nadrobno s cukrem nebo medem, podavat stavu.
Na topeni mokre osusky, pokud spi v male postylce, tak i na zbrdleni kolem postylky, to mym detem hodne pomahalo. A pomaha i vnouckovi. ![]()
Holky poradili, já jen přidám hooodně pít, ať se ten hlen ředí zevnitř. Mě to pomáhá když se mi špatně vykašlává, začnu víc pít a jde to pak líp.