Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zaseklé smegma. takový mázek, co se v překožkovém vaku tvoří a protože jí nemá odlepenou, neodtéká. U kluka se to objevilo pár měsíců před tím, než se předkožka na jednom místě uvolnila, odlepila a tudy to začalo odcházet.
@Lama Lama ale ono to není jakoby že by se to dalo otřít je to jakoby pod kúží na žaludovi když tu předkožku jakoby ohrnu.. ![]()
A ona mu ta předkožka jde úplně přetáhnout? nebo je to právě pod kůžičkou té předkožky?
Není brzo na to ji stahovat? Pokud to nemá zarudlé, tak bych to neřešila, ale samozřejmě je to na tvém uvážení. Stahovali jsme až tak kolem třetího roku.
Jakoby po obvodu žaludu? Na spodní straně? Tam se výrůstky můžou objevit a nic to není
http://www.doktoronline.cz/…zy/index.php?…
http://www.doktoronline.cz/…zy/index.php?…
Sice píšou u mladých můžů, ale zřejmě se bude jednat o totéž. Každopádně na kontrole u Dr bych se zmínila a ověřila si pro klid duše
@Lama Lama no on to má na špičce žaludu jakoby pod předkožkou ale když sem mu ji n tom místě přetáhla měl to na žaludu i po přetažení předkožky, nejde to setřít nic ale nebolí ho to ani to nemá červené nebo podrážděné
jiinak nepřetahujeme na konec žaludu se nedostanu přes kůžičku
Ahoj,
já jsem teď zjistlila po konečně uvolnění kůžičky, že máme to samé, ale syn si párkrát za den postěžuje na to, že ho pinďa bolí. Jak jste dopadli u toho doktora? Zda mám jít čekat frontu v čekárně???
Díky za odpověď
@Haidule tak je to smegma, holky měly pravdu a pak se to postupně uvolní, ale malýho to nejspíš nebolí ![]()
Ahoj potřebuju poradit asi před týdnem jsem si u malého při přetahování pindíka všimla že když mu ho přetáhnu vyleze mi mezi předkožkou a žaloudkem bílá tečka jako vřídek nevím jak to mám popsat nevím jestli je to to o čem tady píšete potřebuju radu jestli mám letět k doktorce nebo nemám plašit…
@BellinkaX a co s tím to teda nějak praskne jestli jsem to dobře pochopila můžu ho i dál přetahovat? Neznám tyhle věci tak se tak blbě ptám…děkuji za pomoc
@Míša Míša
Nepraskne, to je jen nahromadeni sekretu a bunek, jde to otrit,, napomaha to i odlucovani predkozky. Co jde, to v koupeli umyj, odvar hermanku je ok.
AHOJ tak jsem včera koupala malého a nejde nám to otřít asi teda zajdu k doktorce je to jakoby uhráček nebo vřídek nevím…
Ahoj zítra snad uženu doktorku ale stejně mi to nedá se nezeptat, včeraA JSME VE VANĚ MALÉMU (13 měsíců) objevily na žaloudkovi pod předkožkou jakoby malinké výrůstky, nebo jak bych to nazvala, puchýřky, jakoby světlé barvy dva jako pupínky a jeden podlouhlejší, nemá to červené ani zanícené, nebolí ho to.. nemáte s tím někdo zkušenosti?