Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, potrebuji radu zkusenych maminek. Synovi je 9mes. rostou nam prvni spodni zoubky, prvni uz se prorezava je videt kousek bile spicky.Ted je ubreceny nemuze spinkat a je videt ze ho to boli tak jsem mu dala vcera na noc sirup Panadol baby a spal krasne. Chtela bych vedet kolik krat mu muzu podat ten sirupek na krabicce je uvedeno ze pri teplote podavat ne dele nez 3 dny.Chci mu nejak pomoct ulevit od bolesti mazu Mundisalgelem ten vubec nezabira a chladici kousatka nechce. Poradte jak casto jste podavali sirup na zmirneni bolesti svym detem!
Kdyz dcera hodne place a spatne spi, davam ji polovicni davku jenom pred nocnim spanim a snazim se davat co nejmene. Gel pouzivam Calgel a ten zabira
Já dávala večer Calgel a Ibalgin (taky v cca poloviční dávce) jen pokud ho zuby vzbudily a ječel, takže tak 1-2× týdně.
Nám se teď nejspíš taky rostou zoubky a Calgel nám moc nezabírá. Panadol jsem dala jednou na noc, kdy měl i horečku a opravdu nemohl usnout. No zatím nějak přežíváme ![]()
Taky jsem davala polovicni davku a jen na noc.max 2 dny po sobe.
Holky když dáte panadol či brufen, tak nikdy nepodhodnocovat! Dávejte plnou dávku. Zeptejte se v lékárně či doktora… Jinak já dám malému fakt jen když nemůže spát a brečí a nejde utišit, jinak prostě mažu calgelem nebo mundisalem a dávám pít vodu. Nedávala bych to jako prevenci ale až když fakt trpí
@monika32 píše:
Holky když dáte panadol či brufen, tak nikdy nepodhodnocovat!
proc by ne? me posvetila polovicni davku i doktorka i v nemocnici. lepsi mensi davka nez konska ![]()
@mikitaa píše:
proc by ne? me posvetila polovicni davku i doktorka i v nemocnici. lepsi mensi davka nez konska
Mě jak doktorka tak i v lékárně říkaly, nepodhodnocovat. Že je to problém. jako žádnou koňskou dávku, ale normální která se má dát. Když si bereš brufen na bolest, taky si přeci nedáš polovinu ![]()
@monika32 píše:
Mě jak doktorka tak i v lékárně říkaly, nepodhodnocovat. Že je to problém. jako žádnou koňskou dávku, ale normální která se má dát. Když si bereš brufen na bolest, taky si přeci nedáš polovinu
Jaktože ne? Dá se koupit jak 400, tak 200 a někdo si dává jen těch 200, někdo 400… a pravda někdo 800. Nehledě na to, že i v letáku jsou pro různé účely různé doporučené dávky.
@monika32 píše:
Mě jak doktorka tak i v lékárně říkaly, nepodhodnocovat. Že je to problém. jako žádnou koňskou dávku, ale normální která se má dát. Když si bereš brufen na bolest, taky si přeci nedáš polovinu
Jistě, že si taky vezmu polovinu - když mě bolí hlava, vezmu si slabší dávku, ne čtyřstovku, ale dvoustovku. U paralenu si jej rozpůlím… Teprve, když to nezabere, tak třeba za půl dne si vezmu silnější (nebo celý, u paralenu).
Plnou dávku je nutno dávat při horečce, tam se poloviční a nižší samozřejmě dávat nemají. Ale je-li to čistě na bolest, bez teploty, pak se dávka může bez problémů - u dospělého i u dětí - snížit.
Myslím, že jste si s lékárnicí jenom nerozuměly - u růstu zubů bývají i teploty, pravděpodobně myslela, že hodláš lék dávat z obojího důvodu. Jinak je to opravdu nesmysl.
Dekuji holky vam za rady odpoledne chystam se do mesta tak koupim jeste calgel a doufam ze vydrzime nez ty zuby povyrostou lezou mu obadva naraz.
Ahoj, obnovuji. Malá byla dnes při ukládání jak šílená. Křičela takovým divným způsobem, úplně vřeštěla. Nepomáhalo ani když jsem ji dala na břicho, ani když jsem s ní byla u postýlky a držela…ani na rukách nepřestávala plakat. Je mi to divné, občas pláče asi jako každé dítě…někdy se budí i vícekrát za noc…ale tohle bylo úplné běsnění. Napadlo mě, že ji asi něco bolí - teplotu nemá…mě osobně poslední dny bolí v krku tak se mohla ode mě nakazit
nebo břicho? zuby? nevěděla jsem už co by, tak jsem jí dala 2ml panadolu. Od narození jsem ho použila jen 1× a tak jsem si řekla, že to zkusím. Najednou klid a malá spinká úplně v klidu…co si o tom myslíte? Fakt to mohy být bolesti? Že by se ozvaly zuby?
Já na zuby sváděla pomalu každej druhej pláč
buď na zuby nebo na bolebřuch. Klidně to mohli být zuby, klukovi vykouknul první přesně v půl roce. Hlavně, že malá zabrala ![]()
Syn 3 roky má od včera večer horečky přes 39, dávala jsem po 6 hodinách Nurofen, ted to už leze ke 40, tak střídám s Panadolem po 3 hod, ale co mě zarazilo toho Panadolu fakt dát v jedné dávce 9 ml? (má asi 16 kg) Vzdyt to je množství jak pro koně, samozřejmě mi to vyblindí při takové horečce
Čípky jsem zkoušela ale to mu prostě nedám ani omylem. Takže otázka zní jeslti existuje něco s paracetamolem, v sirupu, co nebude potřeba dávat v takovém množství, takže nějaký silnější sirup než je Panadol pro děti, snad si rozumíme..
@marmelada78 po osmi hodinach muze mit 275 mg, to je cca pulka jedny 500mg tablety, zkus mu to rozdrtit mezi lzicemi a zalit sirupem (myslim nejakym jupi). vek na to ma, to zvladne.