Panadol baby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.1.13 09:31

Panadol baby

Ahojte holky, potrebuji radu zkusenych maminek. Synovi je 9mes. rostou nam prvni spodni zoubky, prvni uz se prorezava je videt kousek bile spicky.Ted je ubreceny nemuze spinkat a je videt ze ho to boli tak jsem mu dala vcera na noc sirup Panadol baby a spal krasne. Chtela bych vedet kolik krat mu muzu podat ten sirupek na krabicce je uvedeno ze pri teplote podavat ne dele nez 3 dny.Chci mu nejak pomoct ulevit od bolesti mazu Mundisalgelem ten vubec nezabira a chladici kousatka nechce. Poradte jak casto jste podavali sirup na zmirneni bolesti svym detem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
2.1.13 09:36

Kdyz dcera hodne place a spatne spi, davam ji polovicni davku jenom pred nocnim spanim a snazim se davat co nejmene. Gel pouzivam Calgel a ten zabira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
2.1.13 09:40

Já dávala večer Calgel a Ibalgin (taky v cca poloviční dávce) jen pokud ho zuby vzbudily a ječel, takže tak 1-2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
2.1.13 09:43

Nám se teď nejspíš taky rostou zoubky a Calgel nám moc nezabírá. Panadol jsem dala jednou na noc, kdy měl i horečku a opravdu nemohl usnout. No zatím nějak přežíváme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
2.1.13 10:17

Taky jsem davala polovicni davku a jen na noc.max 2 dny po sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.1.13 10:20

Holky když dáte panadol či brufen, tak nikdy nepodhodnocovat! Dávejte plnou dávku. Zeptejte se v lékárně či doktora… Jinak já dám malému fakt jen když nemůže spát a brečí a nejde utišit, jinak prostě mažu calgelem nebo mundisalem a dávám pít vodu. Nedávala bych to jako prevenci ale až když fakt trpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.1.13 10:22
@monika32 píše:
Holky když dáte panadol či brufen, tak nikdy nepodhodnocovat!

proc by ne? me posvetila polovicni davku i doktorka i v nemocnici. lepsi mensi davka nez konska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.1.13 10:27
@mikitaa píše:
proc by ne? me posvetila polovicni davku i doktorka i v nemocnici. lepsi mensi davka nez konska :mrgreen:

Mě jak doktorka tak i v lékárně říkaly, nepodhodnocovat. Že je to problém. jako žádnou koňskou dávku, ale normální která se má dát. Když si bereš brufen na bolest, taky si přeci nedáš polovinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
2.1.13 10:38
@monika32 píše:
Mě jak doktorka tak i v lékárně říkaly, nepodhodnocovat. Že je to problém. jako žádnou koňskou dávku, ale normální která se má dát. Když si bereš brufen na bolest, taky si přeci nedáš polovinu :nevim:

Jaktože ne? Dá se koupit jak 400, tak 200 a někdo si dává jen těch 200, někdo 400… a pravda někdo 800. Nehledě na to, že i v letáku jsou pro různé účely různé doporučené dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
2.1.13 11:39
@monika32 píše:
Mě jak doktorka tak i v lékárně říkaly, nepodhodnocovat. Že je to problém. jako žádnou koňskou dávku, ale normální která se má dát. Když si bereš brufen na bolest, taky si přeci nedáš polovinu :nevim:

Jistě, že si taky vezmu polovinu - když mě bolí hlava, vezmu si slabší dávku, ne čtyřstovku, ale dvoustovku. U paralenu si jej rozpůlím… Teprve, když to nezabere, tak třeba za půl dne si vezmu silnější (nebo celý, u paralenu).

Plnou dávku je nutno dávat při horečce, tam se poloviční a nižší samozřejmě dávat nemají. Ale je-li to čistě na bolest, bez teploty, pak se dávka může bez problémů - u dospělého i u dětí - snížit.

Myslím, že jste si s lékárnicí jenom nerozuměly - u růstu zubů bývají i teploty, pravděpodobně myslela, že hodláš lék dávat z obojího důvodu. Jinak je to opravdu nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.13 12:51

Dekuji holky vam za rady odpoledne chystam se do mesta tak koupim jeste calgel a doufam ze vydrzime nez ty zuby povyrostou lezou mu obadva naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
21.9.14 19:59

Ahoj, obnovuji. Malá byla dnes při ukládání jak šílená. Křičela takovým divným způsobem, úplně vřeštěla. Nepomáhalo ani když jsem ji dala na břicho, ani když jsem s ní byla u postýlky a držela…ani na rukách nepřestávala plakat. Je mi to divné, občas pláče asi jako každé dítě…někdy se budí i vícekrát za noc…ale tohle bylo úplné běsnění. Napadlo mě, že ji asi něco bolí - teplotu nemá…mě osobně poslední dny bolí v krku tak se mohla ode mě nakazit :nevim: nebo břicho? zuby? nevěděla jsem už co by, tak jsem jí dala 2ml panadolu. Od narození jsem ho použila jen 1× a tak jsem si řekla, že to zkusím. Najednou klid a malá spinká úplně v klidu…co si o tom myslíte? Fakt to mohy být bolesti? Že by se ozvaly zuby?

• Citovat
  • Upravit
12127
21.9.14 20:06

Já na zuby sváděla pomalu každej druhej pláč :lol: buď na zuby nebo na bolebřuch. Klidně to mohli být zuby, klukovi vykouknul první přesně v půl roce. Hlavně, že malá zabrala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
28.2.15 18:05

Syn 3 roky má od včera večer horečky přes 39, dávala jsem po 6 hodinách Nurofen, ted to už leze ke 40, tak střídám s Panadolem po 3 hod, ale co mě zarazilo toho Panadolu fakt dát v jedné dávce 9 ml? (má asi 16 kg) Vzdyt to je množství jak pro koně, samozřejmě mi to vyblindí při takové horečce :roll: Čípky jsem zkoušela ale to mu prostě nedám ani omylem. Takže otázka zní jeslti existuje něco s paracetamolem, v sirupu, co nebude potřeba dávat v takovém množství, takže nějaký silnější sirup než je Panadol pro děti, snad si rozumíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.2.15 18:12

@marmelada78 po osmi hodinach muze mit 275 mg, to je cca pulka jedny 500mg tablety, zkus mu to rozdrtit mezi lzicemi a zalit sirupem (myslim nejakym jupi). vek na to ma, to zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí