Infekčnost

Anonymní
10.10.21 17:41

Infekčnost

Zdravím,

od pátku 24.9. mi nebylo dobře. Bohužel jsem si udělala test až 29.9. a byl pozitivní. Přítel měl pozitivní test den na to, čili 30.9.
Já už mám test negativní, přítel má dnes ještě slabounkou čárku.
Myslíte, že už můžu zítra do práce?
S přítelem jsem v kontaktu málo.

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11135
10.10.21 17:53

A test máš teď aspoň negativní? Neměla bys ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 17:55

Já jsem už negativní.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
10.10.21 18:08

Ne. V izolaci musíš být 14 dní od pozitivního testu. Tedy minimálně do středy a především to řeš se svým lékařem/kou, ne s s internetem. Rozhodune to ošetřující lékař, nikdo jiný.

A teda pokud si byla v izolaci, tak ses s partnerem neměla vidět vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
10.10.21 18:19
@Anonymní píše:
Já jsem už negativní.
řešila jsi to nějak oficiálně? Tzn šla jsi někam na test?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.10.21 18:20

@Králičice ne, mám antigenni testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
10.10.21 18:27

@Lennask - Takže jsi se vyhnula izolaci? A jak jsi teda postupovala? šla jsi na nemocenskou? nebo si vzala dovolenou? Soudit nebudu - udělala jsi, alespoň něco, ale asi bych si před návratem do práce zašla na pcr test- ony ty domácí antigeny nemusí být 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.21 18:29

Po pozitivním antigenu sis měla dojít na PCR test a nastoupit izolaci, pokud by se ten test potvrdil. Izolace je běžně 14 dnů od pozitivního testu (pcr testu). Přítelova pozitivita tě nijak neovlivňuje, tvojí izolaci to neprodlužuje (leda ve speciálních případech, to by bylo na rozhodnutí KHS).
Pokud jsi na ofic testu nebyla, můžeš si „dělat co chceš“, respektive co ti tvé svědomí dovolí, nikdo tě nemůže popotahovat, protože nikde nejsi vedená jako infekční osobas povinností dodržovat karanténu.

Jinak trochu škoda, že sis na test nedošla, mohlas mít teď certifikát o prodělání a mít na půl roku klid od spousty nařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.10.21 18:31

@Králičice jsem od 28.9. doma zavřená na homeoffice. Ve středu teda zajdu k lékařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.10.21 18:32

Tím spíš jestli nejsi v péči lékaře, tak dodržuj pravidla.

KDybys šla normálně do izolace, tak jaksi za to máš prachy - náhradní mzdu + izolačku.

Zajdi si alespoň na test, fakt nemůžeš spoléhat na domácí antigeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.21 18:33

@Ou Izolačka platila jen do konce června.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
10.10.21 18:37

@Lennask - nechoď- volej. Jinak já jsem teď oficiálně v izolaci(tzn nemocenská), ale jak mi bude lépe, budu pracovat, když to půjde a udělám si hodiny do náhradního volna (dělám HO přes VPN a covid se naštěstí přes pc nepřenáší) a ty hodiny si pak postupně vyberu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.21 18:51
@Lennask píše:
@Králičice jsem od 28.9. doma zavřená na homeoffice. Ve středu teda zajdu k lékařce.

No hlavně tam nelez bez předchozí domluvy. A když si tam nedošla teď během těch čtrnácti dnů, tak je celkem zbytečný tam chodit potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.10.21 18:52

@Mar__tanka1983 samozřejmě, že budu nejdřív volat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.21 18:56
@Lennask píše:
@Mar__tanka1983 samozřejmě, že budu nejdřív volat.

jasan ;) Jen tedy nevím, co tam chceš dělat v tu středu :mrgreen:
Pokud si chceš nechat napsat žádanku na test, tak to udělej hned, poběží ti případná izolace z pozitivního testu už od pondělka a né až od středy (dalších 14 dní). Pokud bude negativní, jen dojedeš ty dva dny do dvoutýdenní lhůty od toho poz. antigenního testu (pro klid své duše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí