Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych dotaz, snad mi někdo poradí. Chystám se na první očkování, nejspíš to bude Johnson. Před 14 dny jsem prodělala klasickou chřipku (nebo covid, nevím, na testech jsem nebyla). Klasicky horečka, strašná rýma, bolest v krku a trochu kašel. Trvalo to zhruba 5 dní, pak už dobrý, akorát ta rýma se mě dlouho držela. Otázka zní - mohu jít tento týden na očkování, i když jsem nedávno teoreticky mohla covid prodělat? Děkuji
Nechej si zjistit protilátky. Pokud to byl opravdu covid, tak si můžeš průběh po očkování dost zhoršit.
A kovid jsi nekdy mela?? Nebo je tohle prvni podezreni?? Ja osobne bych si nechala odebrat protilatky a podle toho bych se rozhodla.
@1V374 covid jsem předtím určitě neměla (nebo o něm alespoň nevím). Pokud to tedy covid byl a nechala bych se očkovat, měla bych nějakou blbou reakci?
@Anonymní píše:
@1V374 covid jsem předtím určitě neměla (nebo o něm alespoň nevím). Pokud to tedy covid byl a nechala bych se očkovat, měla bych nějakou blbou reakci?
Jako takhle, je to proste ockovani, blbou reakci muzes mit at to kovid byl nebo nebyl…ale pokud bys mela protilatky a tedy vedela ze to kovid byl, nevidim duvod proc ho do sebe cpat po 14 dnech zase…to bych si i na nejaky horsi prubeh vsadila…ba co vim se to opravdu nedoporucuje.
@Anonymní píše:
Mohla bys mít. Týden po covidu by bylo opravdu strašně brzo. Nech ti nabrat protilátky.
My jsme teda covid s manželem prodělali a na očkování jsme šli. Naprosto bez reakce oba 2. Ale my jsme měli covid prodělaný cca. 3 měsíce než jsme se šli očkovat. Jaká by byla reakce po teoretických 14 dnech od covidu nevím.
Nechte si vzit protilatky. No…nebyla by jste prvni ani posledni, kdo sel na ockovani brzy po Covidu, nekteri lide ani netusi, ze ho meli.
Ja jsem byla 2 mesice po Covidu a mela jsem jen beznou reakci. Znam cloveka, co mel protilatky skoro 400 po prodelanem Covidu, na ockovani byl a bez problemu.
Taky bych nechala nabrat protilátky. Tehdys mohla zkusit aspoň antigen doma, ale to už je teď stejně jedno, beztak nejsou nic moc přesné. Jinak mužův kamarád (proto anonym) šel na Johnsona měsíc po prodělaném covidu a skončil na kapačkách, ale do druhého dne se z toho v pohodě vyhrabal a dobrý. Jestli by to tak dopadlo i bez tak malého odstupu, těžko říct.
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych dotaz, snad mi někdo poradí. Chystám se na první očkování, nejspíš to bude Johnson. Před 14 dny jsem prodělala klasickou chřipku (nebo covid, nevím, na testech jsem nebyla). Klasicky horečka, strašná rýma, bolest v krku a trochu kašel. Trvalo to zhruba 5 dní, pak už dobrý, akorát ta rýma se mě dlouho držela. Otázka zní - mohu jít tento týden na očkování, i když jsem nedávno teoreticky mohla covid prodělat? Děkuji
Po mně chtěli podepsat, že jsem 14 dnů před očkováním zdravá. Takže týden po není optimální. A také bych si asi zašla na protilátky a kdyžtak to o 3 měsíce odložila, kdyby byly vysoké.
@Anonymní píše:
Spíš asi ne, protože druhou resp. třetí dávku taky pícháš už do člověka s protilátkami. Tohle se říkalo dřív, ale studie ukázaly, že to není pravda a že se můžeš nechat očkovat brzy po prodělaném Covidu.
Určitě ale nech odstup aspoň 14 dnů, ať se tělo vzpamatuje.
@Anonymní píše:
Dej si odstup 14 dní, ať už to bylo cokoliv.
Pak už je to jedno.
Každou druhou dávku (u dvoudávkových) píchají člověku „po covidu“ ![]()