Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, chystáme se po delší době vyrazit s rodinou na dovolenou a má otázka zní. Když zítra si půjdu udělat navečer antigenní test, počítá se to již od pondělí, tedy bude platit jen do středy a nebo to platí od toho času, kdy jsem podstoupil test a 72 hodit. Potřebovala bych jej do čtvrtka. Děkuji za informaci
Cože? Nerozumím otázce, každopádně platnost antigenniho testu je podle země kam jedes, napr Řecko uznává jen 48 hodin. Platnost testu se počítá od chvíle kdy jsi podstoupila test.
Jde mi o to, jestli když půjdu zítra na test k večeru, jestli mi budete platit až do čtvrtka..
@pimpulka01 píše:
Jde mi o to, jestli když půjdu zítra na test k večeru, jestli mi budete platit až do čtvrtka..
No platí 72 hodin v ČR od provedení testu.
Platí 72h od chvíle, kdy je test proveden. Tak od zítra večera ti bude platit do čtvrtka večera.
@pimpulka01 píše:
jo, mělo by to být zhruba do čtvrtka do té hodiny, kdy si ho uděláš. Takže třeba půjdeš v pět, tak do pěti.
Nevím jak to funguje jinde, ale u nás se na výsledek testu čas provedení nepíše. Zítřejší test v našem případě platí pondělí, úterý a středa - bez ohledu jestli jdeme na test ráno nebo večer ![]()
@eMíša píše:
Nevím jak to funguje jinde, ale u nás se na výsledek testu čas provedení nepíše. Zítřejší test v našem případě platí pondělí, úterý a středa - bez ohledu jestli jdeme na test ráno nebo večer
tak třeba v tečce to je, v tu danou hodinu to bude červené místo zelené
@eMíša píše:
Nevím jak to funguje jinde, ale u nás se na výsledek testu čas provedení nepíše. Zítřejší test v našem případě platí pondělí, úterý a středa - bez ohledu jestli jdeme na test ráno nebo večer
V laboratoři kam chodím uvádí vždy i hodinu provedení.. a myslím ze to je na většině místech
V Tečce bude s největší pravděpodobností platit i ve čtvrtek, papírová forma do středy - pokud to bude potvrzení bez uvedení času provedení testu
@eMíša píše:
Asi jak kde, u nás se k tomu musí zažádat o ten certifikát s kódem, tam už čas je, na samotný test prdnou akorát datum a razítko.
@Zelnicka píše:
V Tečce bude s největší pravděpodobností platit i ve čtvrtek, papírová forma do středy - pokud to bude potvrzení bez uvedení času provedení testu
proč by platil papír jen do středy?
No uvidíme, u nás právě se jen vypíše papír a neuvadi se čas, tak dyztak bych to doložila pak rezervaci a nebo jim řeknu jestli by tam dopsali čas.
Nainstaluj Tecku, stahni do ni certifikat. Tam to pak plati na minutu od provedeni testu, at si laborator fyzicky orazitkuje papir cimkoliv.
Takze kdyz bys sla v pondeli v 17:00, budes v Tecce zelena do ctvrtka 17:00.