Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, prosím Vás je toho zanícené? Mám ho už skoro 4 měsíce a chtěla bych si dát kroužek, ale nevím, zda je toto v pořádku.
Piercing v normálním stavu vypadá dobře, ale když ho “zatlačím” jazykem, tak se kolem vytvoří taková bílá vrstva. Viz foto. Občas ještě utírám bílo žlutý -asi hnis?- který se kolem přes noc utvoří, ale jinak nic. Bolí minimálně, je tam spíše takový nepříjemný tlak, když na něj právě zatlačím.
Občas propláchnu vodou se solí. Díky ![]()
Ahoj,
zanícené to bude.
Já bych to okamžitě vyndala i bez zanícení, ale to je tvá věc.
@Kiki1235 píše:
Zdravím, prosím Vás je toho zanícené? Mám ho už skoro 4 měsíce a chtěla bych si dát kroužek, ale nevím, zda je toto v pořádku.Piercing v normálním stavu vypadá dobře, ale když ho “zatlačím” jazykem, tak se kolem vytvoří taková bílá vrstva. Viz foto. Občas ještě utírám bílo žlutý -asi hnis?- který se kolem přes noc utvoří, ale jinak nic. Bolí minimálně, je tam spíše takový nepříjemný tlak, když na něj právě zatlačím.
Občas propláchnu vodou se solí. Díky
Uprimne, mit tak problematickou aknozni plet na tvari, tak bych na ni neupozornovala piercingem
Mela jsem piercing na stejnem miste, 2×. Poprve jsem mela podobny problem jako ty, proste ho ta pusa nechtela. Rano jsem se vzbudila s malou nazloutlou krustickou kolem toho, pak pres den uz dobry. Tenkrat jsem si trubka myslela, ze to tak asi je normalni a smirila jsem se s tim. Pak jsem to po nejake dobe vyndala kvuli noveho zamestnani, ale nejak jsem se s tim nesmirila, tak jak jsem po xy mesicich mohla, dala jsem si to pichnout znovu. Na stejne misto. Po tydnu uplne krasne zahojene, zadne bile, zadna krusticka. Takze to uz jsem vedela, ze poprve to moje telo proste odmitlo vzit. Ja na tvem miste bych zasla tam, kde ti to pichli, se poradit. Ale s rozumem, co uz mam ted, bych to vyndala. Hlavne na to netlac tim jazykem, ac to k tomu svadi. Delas si to horsi, strup na kuzi si taky neskrabes, i kdyz svedi. ![]()
@lilith1 píše:
Uprimne, mit tak problematickou aknozni plet na tvari, tak bych na ni neupozornovala piercingem
Tak vidime jednoho jebaka, treba ma zrovna pred MS. Zakladatelko na to ti poradim zaplacni jebaka na noc Sudocremem (ac ses na to neptala
). Ja tedy na akne moc netrpim, ale kdyz uz se mi neco vyrasi, tak Sudocrem to jisti. ![]()
@lilith1 píše:
Ještě že na tohle jsem se neptala. “problematickou” pleť fakt nemám, ale super že máte kuráž něco takového usoudit jenom podle brady, blahopřeju👍🏻 Mám mít krámy a bohužel tohle je součást. Příště si takovej zbytečnej komentář radši strčte někam…
@lilith1 píše:
Já bych to proplachovala fyziologickým roztokem aspoň 2× denně. Mám teď píchnutý helix a někdy je to pár dní dobré a pak stačí nějak o to zavadit a taky to hnisa. Takže když tomu dáš správnou hygienu i za cenu třeba dalšího měsíce, tak bych to nechala. Pokud se i tak nebude hojit, asi bych to vyndala nebo ještě zkusila změnit piercing. Nebo vymeň rovnou za kroužek z kvalitního materiálu a zase, proplachovat proplachovat. ![]()
Zvenku framykoin a zevnitr kapnout treba propolisove kapky. A piercing z kvalitni chirurgicke oceli.
@Černá Madonna píše:
Ahoj,
zanícené to bude.
Já bych to okamžitě vyndala i bez zanícení, ale to je tvá věc.
Naopak, v techto případech se doporučuje piercing nechat na místě, funguje jako dren.
Pro zakladelku: desinfikuj tou vodou se solí, ideální by bylo osplouchout i tu tyčinku, aby se desinfekce dostala do rány.
@Amassakoul píše:
Naopak, v techto případech se doporučuje piercing nechat na místě, funguje jako dren.
Pro zakladelku: desinfikuj tou vodou se solí, ideální by bylo osplouchout i tu tyčinku, aby se desinfekce dostala do rány.
Chápu, že má zřejmě každý člověk jiný vkus a smysl pro krásu, ale takovým komplikacím se mohla vyhnout. ![]()
Kdyby si to nenechala raději vůbec píchat.