Injekce kočce - fígl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1227
29.7.21 15:15

Dekuji vsem za prispevky. Jak pisete, asi bude kocka cim dal obezretnejsi a akce narocnejsi. Ale zitra uz je doma manzel a musim verit, ze nebude posera jako mala a kocku zvladne udrzet. Vete se ptal, jestli chceme tablety (2× denne) nebo zvladneme injekci. Injekce mi prisla za 5 vterin hotovo a kdyz si vzpomenu na odcervovaci tablety, ktery byly na pul dne, byla to v ten moment jasna volba. Priste bude asi vahat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.21 15:16
@Matt 02 píše:
Dělá to tak naprostá většina veterinářů, alespoň u nás tedy. Protože se očekává, že je pro kočku, případně pro psa lepší b odnout injekcí v klidu doma, než zvíře vláčet se co den třeba týden do ordinace. Ale musí si to zvážit každý majitel sám, zda se na to cítí. V opačném pripade není problém docházet denně na injekci na veterinu. My vždycky babičky kocoury, když se porvali a bylo potreba pichat stb, zabalili do deky a dělali jsme to doma. Ale ne v jednom člověku, minimum jsou dva, později, když už kočka vi a brání se fest jsou lepší tři lidi :mrgreen:.

Nebo kombinace prvni tri dny na injekci a pak tyden tabletky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.21 15:18
@katek78 píše:
Dekuji vsem za prispevky. Jak pisete, asi bude kocka cim dal obezretnejsi a akce narocnejsi. Ale zitra uz je doma manzel a musim verit, ze nebude posera jako mala a kocku zvladne udrzet. Vete se ptal, jestli chceme tablety (2× denne) nebo zvladneme injekci. Injekce mi prisla za 5 vterin hotovo a kdyz si vzpomenu na odcervovaci tablety, ktery byly na pul dne, byla to v ten moment jasna volba. Priste bude asi vahat :nevim:

Tableta je jednoducha, zabalis do neceho mazlavyho (konzerva) a kocka to spolkne casto sama. Nebo otevres tlamu nacpes dozadu a drzis zavrenou. Prijde mi to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.7.21 15:26
@Lucie_Sx píše:
Tableta je jednoducha, zabalis do neceho mazlavyho (konzerva) a kocka to spolkne casto sama. Nebo otevres tlamu nacpes dozadu a drzis zavrenou. Prijde mi to lepsi.

Teď jsi mě pobavila… :mrgreen: U nás podávání tablety končilo prokousnutou rukou, ve žrádle to kocour odmítnul pozřít i ve stopovým množstvi. Musela jsem ho nechat pořádně vyhladovět, tabletu rozdrtit, zamíchat do syrovýho masa a to nechat na lince, aby to mohl jít ukrást, když jsem odešla zkuchyně. To to pak sežral tak rychle, že neměl čas z toho pitvat kousky s tabletou. Dávat mu takhle antibiotika, to byl mor neskutečnej…

• Citovat
  • Upravit
18177
29.7.21 15:27
@katek78 píše:
Dekuji vsem za prispevky. Jak pisete, asi bude kocka cim dal obezretnejsi a akce narocnejsi. Ale zitra uz je doma manzel a musim verit, ze nebude posera jako mala a kocku zvladne udrzet. Vete se ptal, jestli chceme tablety (2× denne) nebo zvladneme injekci. Injekce mi prisla za 5 vterin hotovo a kdyz si vzpomenu na odcervovaci tablety, ktery byly na pul dne, byla to v ten moment jasna volba. Priste bude asi vahat :nevim:

Příště tablety, no. Taky opruz, ale zvládne se to v jednom. Já na to měla trik - tabletu namatlat máslem, aby klouzala, skočit zezadu na kočku, zasednout, kolenama stisknout za předními tlapkami, jednu ruku omotat kolem předních tlap, chytit pod krkem a zaklonit jí hlavu. Druhou rukou vypáčit zaťatou čelist, prstem vsunout tabletu co nejdál do krku, zavřít tlamu, chvilku hladit krk, aby polkla (hlava stále zakloněná). A druhý pomocník mezitím rozbalí polní nemocnici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.7.21 15:29
@Lucie_Sx píše:
Tableta je jednoducha, zabalis do neceho mazlavyho (konzerva) a kocka to spolkne casto sama. Nebo otevres tlamu nacpes dozadu a drzis zavrenou. Prijde mi to lepsi.

To funguje jenom na psy, ti jsou blbí a hladoví 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
29.7.21 15:34
@Ba-stet píše:
To funguje jenom na psy, ti jsou blbí a hladoví 8)

Taky tak, to byla schopna celej den nezrat, nez se dotknout misky s rozdrcenou pulkou tablety ve zradle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.7.21 15:46
@Janli píše:
Teď jsi mě pobavila… :mrgreen: U nás podávání tablety končilo prokousnutou rukou, ve žrádle to kocour odmítnul pozřít i ve stopovým množstvi. Musela jsem ho nechat pořádně vyhladovět, tabletu rozdrtit, zamíchat do syrovýho masa a to nechat na lince, aby to mohl jít ukrást, když jsem odešla zkuchyně. To to pak sežral tak rychle, že neměl čas z toho pitvat kousky s tabletou. Dávat mu takhle antibiotika, to byl mor neskutečnej…

Jeden náš kocour měl tak brilantně vypěstovaný reflex, že stačilo ho jen chytit a už měl tlamu plnou bublinek. Slintal tak, že bylo naprosto vyloučené, že by něco přes tu pěnu propadlo. Toto dělal i na veterině. Naše MVDr. byla zvyklá, ale když tam byl záskok, nechtěl na kocoura sáhnout z obavy o vážnou infekční chorobu, ne-li dokonce vzteklinu :lol: :lol:

Jinak tablety sama zvládám i agresorům, injekce agresorům sama nezvládnu dát. Na to potřebuji ještě minimálně jednu ruku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
29.7.21 15:51
@katek78 píše:

ty odčervovací tablety, to je taky hrůza :) jeden drží, druhý cpe co nejdál do tlamy, pak podržím tlamu a oni to vyplivnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
29.7.21 15:53

@katek78

dělali jsme to tak, že jsme jí to stříkali do tlamy, tak nám to řekl doktor.
Dostali jsme atb v injekční stříkačce, ale nepíchali, říkal, že máme postupovat jak píšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
29.7.21 15:57
@Janli píše:

u nás vyhladovění nepomáhá, otravují a raději nebudou žrát, než by spolky rozdrcenou tabletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.21 16:33

Ja vam nevim, ale normalne mi to funguje uz na patou kocku :nevim:.
Obalit a polozit do misky.

Nebo je to ucim, rikam „prasek“, aby vedeli. Posadim na pracku, udelame a je to.
Ritual.
Zvire potrebuje vedet, co se bude dit, citi se komfortneji.
Nez ho nekde lovit zpoza rohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.7.21 16:42
@Lucie_Sx píše:
Ja vam nevim, ale normalne mi to funguje uz na patou kocku :nevim:.
Obalit a polozit do misky.Nebo je to ucim, rikam „prasek“, aby vedeli. Posadim na pracku, udelame a je to.
Ritual.
Zvire potrebuje vedet, co se bude dit, citi se komfortneji.
Nez ho nekde lovit zpoza rohu.

To mas teda nejakej mekkej druh :D Nas kocour čím vic věděl, tím urputneji bojoval. I kdyz teda je pravda, ze on taky poměrně trpně snášel veci, co považoval za nutné. Vyplachnout mocak fízákem ANO, injekci na přispání NE. Pošťourat se dloubátkem v otevřené ráně ANO, zafixovat obvaz naplastí NE. Byl to skvelej kocour :srdce: ale zlatej pes ňouma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
29.7.21 18:50
@DanielaD píše:
@katek78dělali jsme to tak, že jsme jí to stříkali do tlamy, tak nám to řekl doktor.
Dostali jsme atb v injekční stříkačce, ale nepíchali, říkal, že máme postupovat jak píšu

A to myslis, ze jsou stejny atb? Ze je lze aplikovat injekcne pod kuzi i do tlamy? To se mi uplne nezda, ale jsem laik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
29.7.21 19:08
@katek78 píše:
A to myslis, ze jsou stejny atb? Ze je lze aplikovat injekcne pod kuzi i do tlamy? To se mi uplne nezda, ale jsem laik :nevim:

nejsem veterina, ale vždy nám dali atb natažené do stříkačky, kde byla i jehla -jinak by to vyteklo. Jehlu jsme sundali a micině stříkli do tlamičky, takto to děláme vždycky.
Domnívám se, že laik nemůže sám aplikovat atb, byť je to kočka.

Na kontrole veterinář buď ještě píchl, nebo bylo vše Ok.

Dává nám vždy tekutá atb. do našich koček dostat tabletu je nemožné.

Pokud jsme měli injekční atb. na píchání, vždy jsme cca 3 dny jezdili na píchanec.

Pokud jsi to ty co jsi se ptala, jak aplikovat, podívej se do zprávy od MVDr. Je možné, že jsi to přeslechla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný