Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, napada vas nejaky figl jak sama dat injekci kocce? Po rvacce dostala z veteriny atb. Vcera asistovala dcera, kocku neudrzela, aplikovali jsme temer celou davku, pak se kocka cukla, jehla ohnuta a kocka v trapu. Dnes dcera odmita asistovat, evidentne se „selmy“ boji (kocka se po ni ohnala a chtela kousnout). Napada me ji nejak zabalit do osusky a prikleknout? Potrebuji obe ruce, podebrat kuzi a pichnout injekci. Volat veterinari, ze to nedame mi prijde potupne…
My ji vzdycky zabalili do rucniku, jak dite do zavinovacky aby ji koukala jen hlava a potřebná část kůže, jednou rukou jsem měla kočku v podpaží v ručníku s tim ze jsem ji co nejvic obejmula a sevrela a druhou držela hlavu, ale byl to kolikrat hroznej boj, pak uz nam nesla ani chytit potvora, vzdycky jsme ji nalakali na kapsicku a skakali po ni s rucnikem a to je jinak mazlivka ![]()
Zabalit do osušky, jedna osoba drží hlavu, druhá tělo, třetí bodá
Pokud jsou osoby šikovné, zvládnou to i ve dvou a ti nejšikovnější i samostatně.
No prave, sama si to nedovedu predstavit. Mit „normalniho“ asistenta, tak v klidu, ale mala odmita byt u toho. Manzel je sluzebne pryc.
To chce bud normalni kocku mebo normalniho asistenta
.
Je takovy problem s tim zajet k vetovi…?
Dát injekci kočce je jednoduché…když máš pět asistentů se zkušeností z NAVY SEALS
Ne, vážně, dávala jsem kocourovi injekce 21 dnů a ve dvou dospělých to šlo jen první týden, pak už to chtělo tři lidi. Do ručníku se nechá zabalit jen jedinec mdlého rozumu, našemu stačilo zahlédnout ručník koutkem oka a už mizel pod gauč. Zajeď k veterináři, není to žádná ostuda (beztak vám to dal domů, protože nechce sám riskovat neúspěch a válečná zranění) ![]()
@katek78 raději jezděte k veterináři každý den, pokud to stačí jednou denně, nebo požádejte o orální atb, nedovedu si představit, jak jeden laik píchá kočce injekci - je to něco téměř nemožného, a ještě jsem nezažila veterináře, který dá injekce kočce na doma
![]()
@S.maya píše:
To umíte píchat do svalu? Aspirujete?
no přesně tak,
@katek78 to není jedno, kam to kočce píchneš
co to máte za veterináře ![]()
Tak jsem to dala. Kocka asi nebyla uplne ve strehu, popadla jsem osusku, zamotala, couhala jen hlava. Mala se nechala ukecat, ze pridrzi telo (hlavu ne). Popadla jsem kuzi za krkem a nejak to klaplo. Kocka byla asi fakt prekvapena, nemela cim zabrat, kdyz mela nohy zafixovane. Pak uprk na druhy konec bytu s ted breci… ale mame to
jeste 3 davky ![]()
@stinga píše:
no přesně tak,
@katek78 to není jedno, kam to kočce píchnešco to máte za veterináře
Některá atb jsou jen podkožní, zvládne to i poučený (a velmi odvážný) laik ![]()
Jak radí holky, zabalit do osušky, pak si nad ni sednout, jedním stehnem zafixovat hlavu, druhým zadní nohy a pícháš. Doporučuju to dělat na posteli, aby jsi jí moc nepřimáčkla a pokud je to bitevní kočka, tak mezi hlavu a stehno ještě složený ručník, aby tě nekousla. A fakt držím palce…
@stinga píše:
@katek78 raději jezděte k veterináři každý den, pokud to stačí jednou denně, nebo požádejte o orální atb, nedovedu si představit, jak jeden laik píchá kočce injekci - je to něco téměř nemožného, a ještě jsem nezažila veterináře, který dá injekce kočce na doma![]()
![]()
Dělá to tak naprostá většina veterinářů, alespoň u nás tedy. Protože se očekává, že je pro kočku, případně pro psa lepší b odnout injekcí v klidu doma, než zvíře vláčet se co den třeba týden do ordinace. Ale musí si to zvážit každý majitel sám, zda se na to cítí. V opačném pripade není problém docházet denně na injekci na veterinu. My vždycky babičky kocoury, když se porvali a bylo potreba pichat stb, zabalili do deky a dělali jsme to doma. Ale ne v jednom člověku, minimum jsou dva, později, když už kočka vi a brání se fest jsou lepší tři lidi
.