Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím o radu od někoho, kdo má podobnou zkušenost, nebo třeba pracuje v sociální oblasti.
Moje maminka je inkontinetní, bohužel má problémy s močí i stolicí. Rada bych jí vzala někam do přírody vykoupat, případně by mohla k nám do bazénu - problém je co na sebe. Normálně nosí kalhotky pro inkontinentní, ale co do vody? Ty klasické plenkové kalhotky se vyrábějí jen pro děti, plavky vyrábí jediná firma, šíjí na míru za čtyři tisíce, a vzhledem k tomu, ze maminka čeká na operaci, asi by je nevyužila. Nevíte, co se využívá třeba v lázních nebo při rehabilitaci postižených? Nenapadá vás něco? Dekuju!
@napoleon píše:
Prosím o radu od někoho, kdo má podobnou zkušenost, nebo třeba pracuje v sociální oblasti.
Moje maminka je inkontinetní, bohužel má problémy s močí i stolicí. Rada bych jí vzala někam do přírody vykoupat, případně by mohla k nám do bazénu - problém je co na sebe. Normálně nosí kalhotky pro inkontinentní, ale co do vody? Ty klasické plenkové kalhotky se vyrábějí jen pro děti, plavky vyrábí jediná firma, šíjí na míru za čtyři tisíce, a vzhledem k tomu, ze maminka čeká na operaci, asi by je nevyužila. Nevíte, co se využívá třeba v lázních nebo při rehabilitaci postižených? Nenapadá vás něco? Dekuju!
asi takhle, pokud pujdete nekam do prirody, ne mezi lidi, asi bych to vykoupani vubec neresila, vzala normalni plavky.Po koupacce prevlect (ono I to pripadne prochlazeni z neprevlecenych plavek by inkontinenci nepridalo).
@unuděná naštěstí (nebo v tomhle případě spíš bohužel) podchlazení úplně řešit nemusíme, mamča má..ehm..řekneme mechanický problém.
Ta příroda je ještě řešitelná, akorát dost část chybí zázemí právě na tu nutnou hygienu, nejlepší by bylo najít něco do bazénu, když uz ho máme k dispozici na zahradě, ale mamca vubec neovládá svěrače..
@napoleon no a kolik vazi? mozna by se daly sehnat klasicke plenkove kalhotky na plavani, treba I detske (napriklad do tech nejvetsich huggiesek se uplne v pohode nacpe I stihla dospela zena
).Nebo se poptejte v prodejne zdravotnickych potreb, pripadne u osetrujiciho lekare. Treba by mohl na zadanku neco napsat I s uhradou na ZP..
Za pomoci googlu jsem nasla tohle.. www.aposbrno.cz ale cena silena..
Mimochodem tady šortky.. za rozumnou cenu https://www.malyplavec.cz/…94/2394/4243?…