Inkontinence - už zase?!

Anonymní
8.11.16 14:22

Inkontinence - už zase?!

Ahoj všem :kytka: prosím o anonym, stydím se :oops: jsem po dvou vaginálních porodech, druhý před rokem a půl..po obou porodech jsem trpěla lehkou inkontinencí (velký smích, skákání na trampolíně atd.),ale vždycky se mi to max. do půl roku srovnalo, cvičit jsem se snažila, ale úplně poctivá jsem nebyla :oops: ale srovnalo se to, takže jsem to víc neřešila..no ale teď poslední týden :zed: myslela jsem si, že mám prostě vodnatý výtok, takže jsem používala slipovky, popřípadě měnila několikrát denně prádlo..pocitově se mi totiž vůbec nezdálo, že bych si ucvrkla :nevim: prostě jen citím mokro a tím to končí :nevim: dnes jsem ale zjistila, že opět trpím inkontinencí :zed: a je to mnohem horší než po porodech..jasně, zase budu cvičit a doufat, že se toho zbavím, ale vrtá mi hlavou, že zase zhruba po roce tak najednou?! a ještě úplně nevědomky, opravdu necítím, že bych si učůrla (omlouvám se za popis :oops: )..taky jsem si dnes uvědomila, že mám pořád tam dole takový pocit napětí, ne nucení dojít si na malou, prostě takové zvláštní pnutí..a tak mě napadá, nemůže to být třeba nějakým lehkým zánětem močových cest? Zánět močáku jsem kdysi měla a pořád jsem měla pocit, že musím na malou, což teď až tak nemám..snažíme se teď s manželem o dalšího prcka a docela mě děsí, jak by to pokračovalo v případném těhotenství 8o nemáte někdo zkušenost? nenapadá vás ještě čím by to mohlo být? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
8.11.16 14:29

Ahoj, nezvedala si poslední dobou neco? Před tím mne dr varovala. Muze to byt i prochladnuti v kombinaci s poporodnim stavem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 14:39
@Tichošlápek píše:
Ahoj, nezvedala si poslední dobou neco? Před tím mne dr varovala. Muze to byt i prochladnuti v kombinaci s poporodnim stavem.

Díky za reakci :kytka: klasika - děti, nákupy..určitě jsem zvedala i něco těžšího..ale nevybavuji si, že by to bylo něco nedávno, ale jistá si teda nejsem..mám celkem páru :mrgreen: takže leckdy na manžela nečekám..ale vůbec mě teda nikdy nenapadlo, jakou dělám blbost 8o tím zvedáním povolí pánevní dno? Prochladnout jsem určitě mohla, ale po porodu už jsem dost dlouho si myslím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21311
8.11.16 14:47

Zvednutí je zátěž na svaly a to i pánevní ho dna - když uz něco zvedat, tak předtim cíleně dno zatáhnout a rozkrocit nohy - ne ze bych si na to někdy vzpomnela :lol: ono po porodu uz to nějaká doba je, ale ty změny tam proste jsou - pak stačí maličkost a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 14:52
@Tichošlápek píše:
Zvednutí je zátěž na svaly a to i pánevní ho dna - když uz něco zvedat, tak předtim cíleně dno zatáhnout a rozkrocit nohy - ne ze bych si na to někdy vzpomnela :lol: ono po porodu uz to nějaká doba je, ale ty změny tam proste jsou - pak stačí maličkost a je to

Děkuju za rady :kytka: snad si vzpomenu :) i když teď se zvedaní něčeho těžkého budu určitě vyhýbat..byla by to jistá nehoda :zed: no zkusím ještě nějaké brusinky a cvičit a uvidíme, snad se toho rychle zbavím…je to na palici :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.16 14:57

@Tichošlápek Teď mi docvaklo, že mám za sebou 14 denní kašel „tuberák“..a cca po týdnu toho kašle to začalo 8o no cvičit, cvičit, cvičit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.16 15:23
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Teď mi docvaklo, že mám za sebou 14 denní kašel „tuberák“..a cca po týdnu toho kašle to začalo 8o no cvičit, cvičit, cvičit…

Taky se mi to stává, po déle trvajícím kašli. Kašlu pár dní a v pořádku a pak najednou taky začnu mít únik moči, asi jsou už svaly pánevního dna unavené :nevim:. Jak kašel začne slábnout tak se to zase srovná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.16 15:27
@Anonymní píše:
Taky se mi to stává, po déle trvajícím kašli. Kašlu pár dní a v pořádku a pak najednou taky začnu mít únik moči, asi jsou už svaly pánevního dna unavené :nevim:. Jak kašel začne slábnout tak se to zase srovná.

Díky za reakci :kytka: tak asi opravdu ten kašel :zed: byl teda opravdu „výživný“..ale už nekašlu a o srovnávání tedy nemůže být řeč :nevim: :zed: budu tomu holt muset trošku pomoct :)

• Citovat
  • Upravit
24798
8.11.16 16:05

Zkusila bych i u obvoďáka udělat rozbor moči - nemusíš mu hned říkat o inkontinenci, když se stydíš i na netu, jen třeba o tom pnutí… Jestli nemáš i trochu zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 16:24
@Pipet píše:
Zkusila bych i u obvoďáka udělat rozbor moči - nemusíš mu hned říkat o inkontinenci, když se stydíš i na netu, jen třeba o tom pnutí… Jestli nemáš i trochu zánět.

Díky za radu :kytka: budu to muset zkusit nejdřív nějak vyřešit sama, nemám šanci teď na hlídání a prcky po nemoci se mi do čekárny plné bacilů tahat nechce :( teď jsme se z toho kolotoče nemocí po pár týdnech vyhrabali a to nejhorší jsem pravděpodobně dotáhla domů já od obvoďáka :zed: ale zkusím vygooglit, zda neexistuje nějaký domácí test :)

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
8.11.16 16:35
@Anonymní píše:
Díky za radu :kytka: budu to muset zkusit nejdřív nějak vyřešit sama, nemám šanci teď na hlídání a prcky po nemoci se mi do čekárny plné bacilů tahat nechce :( teď jsme se z toho kolotoče nemocí po pár týdnech vyhrabali a to nejhorší jsem pravděpodobně dotáhla domů já od obvoďáka :zed: ale zkusím vygooglit, zda neexistuje nějaký domácí test :)

nemusite tam s nimi cekat, poprosite o sterilni odberovou nadobu (nebo zakoupite v lekarne) a jen odevzdate doma nabrany vzorek, at ho poslou na bakteriol. rozbor. zbytek rozumne obvodacce vysvetlite po tlfnu. a pokud to neni zanet, tak panevni dno, jako takove, se resi na urologii ev. gynde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.11.16 18:04

KUp si dýňové tablety, na delší užívání, třeba pomohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 21:57
@K82 píše:
nemusite tam s nimi cekat, poprosite o sterilni odberovou nadobu (nebo zakoupite v lekarne) a jen odevzdate doma nabrany vzorek, at ho poslou na bakteriol. rozbor. zbytek rozumne obvodacce vysvetlite po tlfnu. a pokud to neni zanet, tak panevni dno, jako takove, se resi na urologii ev. gynde.

Díky za radu, to mě popravdě řečeno nenapadlo, jen to tam takhle hodit :palec: zkusím si tam zitra cinknout..díky!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.16 21:59
@pannda píše:
KUp si dýňové tablety, na delší užívání, třeba pomohou…

Díky za radu! Máš s nimi zkušenost? nikdy jsem o nich neslyšela..ale je pravda, že jsem tento problém nikdy neřešila…

• Citovat
  • Upravit
4154
8.11.16 22:07

Zkusila bych si brat brusinky v kapslich, kdyby tam precejen bylo to nastydnuti a cvicit teda a uvidis.Take se mi problemy stridave vraci. Jednu dobu, kdyz jsem se predklonila, tak jsem byla jak konvicka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí