Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nezvedala si poslední dobou neco? Před tím mne dr varovala. Muze to byt i prochladnuti v kombinaci s poporodnim stavem.
@Tichošlápek píše:
Ahoj, nezvedala si poslední dobou neco? Před tím mne dr varovala. Muze to byt i prochladnuti v kombinaci s poporodnim stavem.
Díky za reakci
klasika - děti, nákupy..určitě jsem zvedala i něco těžšího..ale nevybavuji si, že by to bylo něco nedávno, ale jistá si teda nejsem..mám celkem páru
takže leckdy na manžela nečekám..ale vůbec mě teda nikdy nenapadlo, jakou dělám blbost
tím zvedáním povolí pánevní dno? Prochladnout jsem určitě mohla, ale po porodu už jsem dost dlouho si myslím ![]()
Zvednutí je zátěž na svaly a to i pánevní ho dna - když uz něco zvedat, tak předtim cíleně dno zatáhnout a rozkrocit nohy - ne ze bych si na to někdy vzpomnela
ono po porodu uz to nějaká doba je, ale ty změny tam proste jsou - pak stačí maličkost a je to
@Tichošlápek píše:
Zvednutí je zátěž na svaly a to i pánevní ho dna - když uz něco zvedat, tak předtim cíleně dno zatáhnout a rozkrocit nohy - ne ze bych si na to někdy vzpomnelaono po porodu uz to nějaká doba je, ale ty změny tam proste jsou - pak stačí maličkost a je to
Děkuju za rady
snad si vzpomenu
i když teď se zvedaní něčeho těžkého budu určitě vyhýbat..byla by to jistá nehoda
no zkusím ještě nějaké brusinky a cvičit a uvidíme, snad se toho rychle zbavím…je to na palici ![]()
@Tichošlápek Teď mi docvaklo, že mám za sebou 14 denní kašel „tuberák“..a cca po týdnu toho kašle to začalo
no cvičit, cvičit, cvičit…
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Teď mi docvaklo, že mám za sebou 14 denní kašel „tuberák“..a cca po týdnu toho kašle to začalono cvičit, cvičit, cvičit…
Taky se mi to stává, po déle trvajícím kašli. Kašlu pár dní a v pořádku a pak najednou taky začnu mít únik moči, asi jsou už svaly pánevního dna unavené
. Jak kašel začne slábnout tak se to zase srovná.
@Anonymní píše:
Taky se mi to stává, po déle trvajícím kašli. Kašlu pár dní a v pořádku a pak najednou taky začnu mít únik moči, asi jsou už svaly pánevního dna unavené. Jak kašel začne slábnout tak se to zase srovná.
Díky za reakci
tak asi opravdu ten kašel
byl teda opravdu „výživný“..ale už nekašlu a o srovnávání tedy nemůže být řeč
budu tomu holt muset trošku pomoct ![]()
Zkusila bych i u obvoďáka udělat rozbor moči - nemusíš mu hned říkat o inkontinenci, když se stydíš i na netu, jen třeba o tom pnutí… Jestli nemáš i trochu zánět.
@Pipet píše:
Zkusila bych i u obvoďáka udělat rozbor moči - nemusíš mu hned říkat o inkontinenci, když se stydíš i na netu, jen třeba o tom pnutí… Jestli nemáš i trochu zánět.
Díky za radu
budu to muset zkusit nejdřív nějak vyřešit sama, nemám šanci teď na hlídání a prcky po nemoci se mi do čekárny plné bacilů tahat nechce
teď jsme se z toho kolotoče nemocí po pár týdnech vyhrabali a to nejhorší jsem pravděpodobně dotáhla domů já od obvoďáka
ale zkusím vygooglit, zda neexistuje nějaký domácí test ![]()
@Anonymní píše:
Díky za radubudu to muset zkusit nejdřív nějak vyřešit sama, nemám šanci teď na hlídání a prcky po nemoci se mi do čekárny plné bacilů tahat nechce
teď jsme se z toho kolotoče nemocí po pár týdnech vyhrabali a to nejhorší jsem pravděpodobně dotáhla domů já od obvoďáka
ale zkusím vygooglit, zda neexistuje nějaký domácí test
nemusite tam s nimi cekat, poprosite o sterilni odberovou nadobu (nebo zakoupite v lekarne) a jen odevzdate doma nabrany vzorek, at ho poslou na bakteriol. rozbor. zbytek rozumne obvodacce vysvetlite po tlfnu. a pokud to neni zanet, tak panevni dno, jako takove, se resi na urologii ev. gynde.
@K82 píše:
nemusite tam s nimi cekat, poprosite o sterilni odberovou nadobu (nebo zakoupite v lekarne) a jen odevzdate doma nabrany vzorek, at ho poslou na bakteriol. rozbor. zbytek rozumne obvodacce vysvetlite po tlfnu. a pokud to neni zanet, tak panevni dno, jako takove, se resi na urologii ev. gynde.
Díky za radu, to mě popravdě řečeno nenapadlo, jen to tam takhle hodit
zkusím si tam zitra cinknout..díky!
@pannda píše:
KUp si dýňové tablety, na delší užívání, třeba pomohou…
Díky za radu! Máš s nimi zkušenost? nikdy jsem o nich neslyšela..ale je pravda, že jsem tento problém nikdy neřešila…
Zkusila bych si brat brusinky v kapslich, kdyby tam precejen bylo to nastydnuti a cvicit teda a uvidis.Take se mi problemy stridave vraci. Jednu dobu, kdyz jsem se predklonila, tak jsem byla jak konvicka ![]()
Ahoj všem
prosím o anonym, stydím se
jsem po dvou vaginálních porodech, druhý před rokem a půl..po obou porodech jsem trpěla lehkou inkontinencí (velký smích, skákání na trampolíně atd.),ale vždycky se mi to max. do půl roku srovnalo, cvičit jsem se snažila, ale úplně poctivá jsem nebyla
ale srovnalo se to, takže jsem to víc neřešila..no ale teď poslední týden
myslela jsem si, že mám prostě vodnatý výtok, takže jsem používala slipovky, popřípadě měnila několikrát denně prádlo..pocitově se mi totiž vůbec nezdálo, že bych si ucvrkla
prostě jen citím mokro a tím to končí
dnes jsem ale zjistila, že opět trpím inkontinencí
a je to mnohem horší než po porodech..jasně, zase budu cvičit a doufat, že se toho zbavím, ale vrtá mi hlavou, že zase zhruba po roce tak najednou?! a ještě úplně nevědomky, opravdu necítím, že bych si učůrla (omlouvám se za popis
)..taky jsem si dnes uvědomila, že mám pořád tam dole takový pocit napětí, ne nucení dojít si na malou, prostě takové zvláštní pnutí..a tak mě napadá, nemůže to být třeba nějakým lehkým zánětem močových cest? Zánět močáku jsem kdysi měla a pořád jsem měla pocit, že musím na malou, což teď až tak nemám..snažíme se teď s manželem o dalšího prcka a docela mě děsí, jak by to pokračovalo v případném těhotenství
nemáte někdo zkušenost? nenapadá vás ještě čím by to mohlo být? Díky