Inkubační doba chřipky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
44
5.3.12 20:44

Inkubacni doba chripky?

Ahoj,manzel dostal osklivou chripku.Tak by me zajimalo jaka je inkubacni doba chripky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1749
5.3.12 20:47

Cca 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
6.3.12 07:54

Nedávno jsem to hledala a našla jsem 1-3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
30.3.16 15:56

Ahoj, starší dcerka teď má chřipku. 4 dny vysoké horecky a dnes, 5. den je konečně líp, vypadá to, že už ani zvýšená teplota. Máme ještě půl roční a mám strach, aby to nechytla. Ten průběh byl fakt drsný. Myslíte, že ještě může? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
30.3.16 16:29

Tak já sem jela s nemocnou sousedkou ve výtahu měla chřipku a já sem to dostala do 3 dnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 01:07

Ahoj všem. Momentálně radi všude chřipka, zejména A, víme všichni.
Chtěla bych se zeptat jakou máte zkušenost s letošní chřipkou a její inkubační dobou?
Byli jsme s prckem 2,5 roku u dětského lékaře. V čekárně se samozřejmě kašlalo, pár dětí nevypadalo zrovna, že jim je hej… Za jak dlouho se, z vašich zkušeností, projevily příznaky u vašich dětí po setkání s nakaženým, který nežije ve stejné domácnosti?

A co dospělí? Například víte o tom, který den jste se setkali s nakaženým, trávili s ním cely den v práci, a za jak dlouho se příznaky projevily u vás. Na čem v tomhle vlastně záleží? Proč je v uváděné inkubační době rozdíl až 4 dny?
Děkuji za poznatky.
 J.

• Citovat
  • Upravit
455
16.1.26 02:41

S inkubační dobou mimo domácnost si jistá nejsem, co mě ale hodně zarazilo, ze dcera měla chřipku ve výtěrech, tzn. byla stále nakažlivá, ještě po 2 týdnech od první horečky (potenciálně ne chřipka), 10 dní od prvních vysokych horeček (40° - odhaduji tuchřipku). Mezitím byla jen jednou mezi lidmi, 2 dny před propuknutím těch vysokých horeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65041
16.1.26 05:50

Tak inkubační doba je 1-4 dny od setkání. A četla jsem, že nakažlivá můžeš být až deset dní. Chytit to můžeš a nemusíš. Já byla s vnukem, který měl ten den zvýšenou teplotu, druhý den už 40. Z výtěru chřipka A. Mazlil se, dával pusinku na rozloučenou, nechytla jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 08:02

Holky děkuji za odpovědi.
On náš prcek totiž minulý týden prodělal virózu, horečka byla jeden den, takže jsem usoudila, že chřipka to není. A právě na kontrole u Mudr. byly v čekárně takové děti, co opravdu vypadaly, že tu chřipku mají. :( Byla jsem tedy vždy několik metrů od těch deticek, ale byli jsme tam opravdu velmi dlouho.

A nevíte jak moc je člověk nakažlivý ještě před propuknutím příznaků? Když to @vokishka nechytila, což mi přijde zvláštní, když právě má být člověk nakažlivý dokonce před příznaky.
Jde mi o to, že v sobotu se máme setkat s babičkou, která v úterý byla v dlouhodobém kontaktu s člověkem, kterému byla druhý den potvrzena chřipka. :(
 J.

• Citovat
  • Upravit
299
16.1.26 08:15
@vokishka píše: Více

Asi tak. Kamarádky dcera prodělala chřipku před Vánoci, měla jí potvrzenou testem od dr. po tom, co jí 10 dní decimovaly vysoké horečky. Z celé čtyřčlenné rodiny jí od ní nikdo nechytil, takže proklamovanou vysokou nakažlivost to samozřejmě nepopírá, ale jak je vidět, to, jestli se člověk nakazí, závisí zjevně na mnoha různých faktorech.
Pokud babičce nic ještě v sobotu ráno nebude, s klidem bych jí navštívila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.26 08:22

Kolem Vánoc jsem byla po dlouhých letech nemocná. Horečka, zimnice, kašel, únava a bolest hlavy. Nejhorší příznaky trvaly asi 3 dny, ale celé se to táhlo tak tři týdny. Ale házím to na to, že jsem měla v době začátku onemocnění oslabenou imunitu vzhledem k problémům s rodinou. Prostě stresy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex