Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dnes jsme opět udělali nákupní výpad do Německa pro plíny, které tam kupujeme už skoro tři roky (vzali jsme jako vždy 4 krabice) a když jsme to rozdělali, tak jsem málem smrady padla. Inovace plínek babylove se teda moc nepovedla. zajímalo by mě, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Plíny jsou sice tenčí, ale smrdí chemií teda úděsně. Jsem zvědavá, jestli se mi z toho malý neoprudí. Nevíte náhodou někdo, zda bude tato inovace trvalého charakteru, nebo DM jen zkouší nového výrobce?
@Lionqueen Taky jsme je teď koupili, ale vůbec cítit nejsou, ani trochu. Vypadají úplně jako ty staré, zrovna jsem si říkala, kde jako mají tu inovaci. Zvláštní… ![]()
Kazde pleny jsou citit, vyrobce je musi vyvetrat. Takze nekdy se muze stat, ze smrdi, typicky treba u akcniho zbozi, kdy retezec objedna u vyrobce vetsi mnozstvi a vyrobce ma na vyvetrani mene casu.
Jednou se to tu tusim probiralo v souvislosti s akci na Lidl pleny.
@jessikka píše:
Kazde pleny jsou citit, vyrobce je musi vyvetrat. Takze nekdy se muze stat, ze smrdi, typicky treba u akcniho zbozi, kdy retezec objedna u vyrobce vetsi mnozstvi a vyrobce ma na vyvetrani mene casu.
Jednou se to tu tusim probiralo v souvislosti s akci na Lidl pleny.
Pleny se nenechávají větrat. To je nesmysl. Ihned jsou baleny do tašek a na taškách zataveny sváry. Balení je součást linky, takže pleny jsou hned po výrobě baleny. Naopak kvůli nezávadnosti a mikrobiologickému hledisku by bylo nežádoucí nechávat pleny nezabalené. Pracuji ve firmě na výrobu plen.
Anonym (kvůli práci)
@Adrasteia no mají i nové obrázky - na těch 4+ co bereme, už nejsou žádní sloni, ale jen nějaké obláčky či co a i to balení vypadá trošičku jinak…
Příspěvek upraven 29.03.15 v 10:41
@Anonymní píše:
Pleny se nenechávají větrat. To je nesmysl. Ihned jsou baleny do tašek a na taškách zataveny sváry. Balení je součást linky, takže pleny jsou hned po výrobě baleny. Naopak kvůli nezávadnosti a mikrobiologickému hledisku by bylo nežádoucí nechávat pleny nezabalené. Pracuji ve firmě na výrobu plen.
Anonym (kvůli práci)
Ok, prodavam, jak jsem nakoupila… Mozna kecali, ale pry to bylo vyjadreni Lidlu nebo toho vyrobce (uz nevim presne).
Proc teda pleny smrdi? Treba vis, kdyz v tom delas…
Kazdopadne ty pleny opravdu vycichnou, kdyz je doma nechas chvili otevrene. Takze to udelej a pak davej diteti beze smradu ![]()
Já plíny vždy vybalím a dám navolno do šuplíku do komody, ale vybalila jsem je už včera po poledni a ještě pořád dost smrdí (když otevřu ten šuplík, tak to docela zavane)
to před tou inovací rozhodně nebylo. smrdělo to malinko, když se balík rozdělal, ale pak už ne, ale teď je to prostě pořád síla…
A ty jsi četla o nějaké inovaci? nebo jsi prostě jen otevřela balík a on smrděl a jinak jsou stejné?
Mně přijdou pořád stejné…
@jessikka píše:
Ok, prodavam, jak jsem nakoupila… Mozna kecali, ale pry to bylo vyjadreni Lidlu nebo toho vyrobce (uz nevim presne).
Proc teda pleny smrdi? Treba vis, kdyz v tom delas…
Kazdopadne ty pleny opravdu vycichnou, kdyz je doma nechas chvili otevrene. Takze to udelej a pak davej diteti beze smradu
Nevím, čím to je, naše plenky nesmrdí. ![]()
Možná to může být druhem některého z použitých materiálů, pokud je ten zápach chemický. Nebo špatným skladováním materiálů.
Jinak linka vyrobí cca 1000 plen za minutu, to je 60000 plen za hodinu, krát 24 za den. A takových linek je ve firmě víc. Nebylo by kam dávat.
Plena se hned po výrobě zabalí do tašek, ty do krabic, ty na palety a odvezou do skladu. Když jede plena přímo z linky do tašky, tak je to méně problematické. Dodatečné balení je daleko pomalejší, neestetické, spíš pro přebalení pár tašek, špatně zatavených, použitých na kontrolu atd. Ale to se dělá částečně ručně a není srovnatelné s balením, které dělá linka automaticky.
Anonym (kvůli práci)
@jessikka no já jsem to moc nehledala, ale jak už jsem psala - celé to balení vypadá jinak, krabice, igelitové balení i ty plíny. mají i nové obrázky – na těch 4+ co bereme, už nejsou žádní sloni, ale jen nějaké obláčky či co a i právě to balení vypadá trošičku jinak než předtím
Ahoj..když děláš ve firmě kde se vyrábí plenky..tak poraď jaké máme kupovat?..Určitě máš zkušenost s temi které vyrábíš?..Kde se dají koupit? ![]()