2,5 roku a pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.3.15 10:32

2,5 roku a pleny

Pomoc, uz nevim. Zkousela jsem, nevyslo to! Ta moje mala cuza presne vi, ze se na nocnik a zachod chodi, ale ona proste nechce! Je tvrdohlava co s tim??? Mam nasilim? Uz mam chut ji dat normalne na prdel!! Ale drzim se! Ve skolce ji davaji prosazovat a prej takovy sceny! Posilaji me s ni k psychologovi, ale ja vim, ze ma jen svou hlavu! Takovej temperament! Ptam se, chces curat? Jeji odpoved je vyrvany NE!! Tady nejde o sepnuti v hlave! Tady jde o vzdor! Co s tim? Zkusenosti? Dekuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59340
26.3.15 10:36

A když plenu nedostane? nedošla by si raději sama, naše malá začla pak ze dne na den ale neměla ráda dotazy a chodila sama, ted už když řeknu že jdeme ven at se jde vyčůrat tak jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
26.3.15 10:40

Můj synovec to samý, taky dva a půl. Nenutit, vydržet, do školy s těma plenama ještě nikdo nikdy nešel. Nikdy ne násilím ani na zadek, pak se bloknou ještě hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
26.3.15 10:40

Jako by měla z nočníku a záchodu hrůzu?! Odkdy jí učíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
26.3.15 10:43

Čůza?

už jsem četla různa pojmenování dětí, ale toto :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
26.3.15 10:45

Ahoj, měli jsme doma to samé - přesně jak píšeš! Zlomila jsem to násilím - v létě běhala nahá venku a bylo vidět, že opravdu potřebuje, ale nemá plínu, aby to mohla pustit…tak jsem jí za šíleného řevu posadila na nočník a násílím jí tam přidržela. Od té doby chodila na nočník bez nehod a v noci byla bez pleny :nevim: Nevím, jestli je to u vás stejný případ, ale naše malá si do té doby na nočník nikdy nesedla! Asi se ho bála, a to jsme jich vyzkoušeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.3.15 10:53

Taky bych ji zlomila násilím. Zlomila jsem tak jedno ze svých dětí těsně před 2.narozeninami.Taky už věděla, co dělá, delší dobu jsem to na ní pozorovala, dokonce dokázala říct, že je počuraná, ale z nějaké neznámé příčiny si nemohla sednout na nočník, ani záchod(a to jsme nárazově zkoušeli od 18 měsíců, vždy jsem to zkoušela dva dny a potom upustila od dalších pokusů, protože nechtěla).Normálně jsem ji na záchodě přidržela za šíleného řevu, až se vyčurala. Od té doby je taky bez plenek, nehod a o dva měsíce později i v noci..Je to rok a opravdu žádné psychické následky nemá :) Podle mě se to někdy přehání. Je dobré sice počkat, až k tomu dítě dozraje - dcera zakladatelky k tomu evidentně dozrála, moje dcera tenkrát taky, ale zase na druhou stranu není dobré, aby se z dítěte stávalo „čuně“..Zdravé dvouapůlleté dítě nemá mít plenky, v toleranci je občasná nehoda při velkém záběru do hry, ale nic víc, podle mě.

A co se týče „pojmenování“ dítěte, zakladatelku chápu. Mě by nejvíc vytočilo, kdyby se mi dítě počuralo třeba na čerstvě umytou podlahu nebo do sedačky, postele - u dvouletého dítěte je to na profesionální vyčištění, aby to nebylo cítit. Naštěstí se všechny moje děti odplenkovaly ze dne na den, tu třetí jsem teda musela takto zlomit, ale po excesu už problém nebyl. Do té doby prostě měla doma plenky, žádné hokusy pokusy.

Zakladatelko, neboj se ji zlomit násilím a když se počurá, dát přiměřeně na zadek, opravdu se jí nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.3.15 10:56

Z tvého příspěvku čiší strašná nervozita a stres a dítě to určitě vycítí. Určitě bych nenutila, ať si tam sedne a vyčůrá se, blokne se ještě víc. Já bych plenu prostě sebrala, pár dní se bude počůrávat, ale pak jí dojde, že je pohodlnější to pustit do nočníku, že to pak nestudí. Se starším jsem to takhle udělala taky ve 2,5, trvalo to necelé dva týdny a začal chodit. Teď bojujeme s mladším, 2 roky a 2 měsíce, taky naprosto přesně ví, o co jde, ve školičce chodí bez problémů s davem, ale doma ne a ne. Tak ho nechávám ve školičce každý den, snad to rozpočet unese, než si to zautomatizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
26.3.15 10:58

Aha, tak asi jsem divná, já o svých dcerách jako o čůzách nemluvím a to jsme měli na koberci i bobek :nevim:
a dávat na zadek při učení na nočník? to mi taky hlava nebere.

ale tak metod je mnoho, každý si vybere tu svou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
26.3.15 10:59

Hlavně se uklidni Ty :zed:.
Násilím, scénkama a vyhrožováním (nedej bože bitím) můžes docílit docela slušné zácpy (najdi si něco o psychogenní zácpě - to pak můžete řešit roky).
To jsou věci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.3.15 11:00

Já to měla se synem podobné. Ve dvou a půl letech za hodinu třeba tři nehody, bylo mu to prostě jedno, i když já šílela. Tak jsem mu na měsíc na 100% vrátila plenky, o nočníku a záchodu se vůbec nebavila…a za měsíc to najednou šlo samo, sám si začal říkat…a za další měsíc bez plen i na noc. Prostě na to asi nebyl zralý.
Mám kamarádku, která dcerku nutila, a pak řešila ještě u tříleťačky velmi časté nehody. Se jí tenkrát ptala snad každých pět minut, jesli nechce, a malá stejně měla nehody…nikam takovýto přístup nevedlo. Ale asi záleží na každém dítěti a mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.3.15 11:00
@Teeeri píše:
Jako by měla z nočníku a záchodu hrůzu?! Odkdy jí učíte?

Na tom to taky nezáleží, dvě ze tří dětí neměly hrůzu z nočníku ani záchodu, naopak, vysedávaly by tam, i když byly ještě nezralé a nic tam nevytvořily. Tento postup taky neuznávám, hlavně zbytečná ztráta času..Takže jsem všechny své děti poprvé seznámila s nočníkem okolo rok a půl..Nejstarší by tam seděl, ale nic nevytvořil, žádnou hrůzu z něj neměl, taky se odplenkoval ze dne na den ve dvou letech(bez lámání)..Prostřední byla bez plen už v těch 17 měsících, za dva měsíce na noc, bez lámání. Ta třetí si na něj nikdy sednout nechtěla, ječela jak tur..Kolem roku a třičtvrtě jsem začala pozorovat, že ví, že čurá, dobře mluvila, tak to i hlásila, když byla nahatá venku, vždy se zastavila při činnosti..NO, čekala jsem 3 měsíce, potom jsem to násilím utla a posadila ji na záchod, za šíleného řevu..Jako proč tento návyk dál upevňovat, kdybych přemýšlela tak, jako jsou myšlené úvodní reakce, možná by měla plenu ještě teď, v necelých 3 letech. A taky bych mohla zakládat diskuzi, co s ní. Je v pohodě, žádné následky nemá, je dávno bez plen i v noci. Nehody taky nemá.

Teď mám ještě miminko, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat..V plánu mám jen to, že dřív jak v 17 měsících taky na nočník vysazovat nebudu, s kojencem to opravdu nemá cenu. Úspěchy nejsou vědomé, ale spíš reflexivní, pro mě ztráta času..Dál to bude záležet na tom, jaká bude. HOdlám dál používat „rozum“ a nenechat se vtáhnout do extrému z jedné nebo druhé strany.

Nejsem ani moc zastáncem odměn v této oblasti, ale je fakt, že tu třetí jsem po tom, co jsem ji zlomila, odměnila. Dostala celou krabičku lentilek :oops: A potom ještě párkrát po gumovém bonbonu, že šla sama. Potom už jsme to obě braly automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
26.3.15 11:03

Souhlasim s nazorem, ze tolerovat odtud potud a nekdy, zvlast kdyz to dela naschval, plati na hruby pytel hruba zaplata :nevim: na druhou stranu za chvili je tu leto tj idealni cas k pobihani venku na nahato a treba kdyz bude nocnik stat nekde po ruce, tak se svehlavicka SAMA rozhodne…tech par mesicu uz se to nezblazni…dala bych ji jeste letni sanci „po dobrem“ a kdyz to nepomuze, tak pak holt pritvrdit. Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.3.15 11:09

No jestliže ti děla takhle naschvali.. Tak latkuj..mokra plyny děti odrazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.3.15 11:10

@surikataXY To není učení na nočník. To je dvouapůlleté dítě, které evidentně ví, co dělá. Podle mě by zdravé dítě v tomto věku mělo být dávno bez plen. POkud není(nemyslím občasnou nehodu, ta nechává chladnou i mě),tak je někde chyba.
Metod je mnoho, ale přílišná benevolence podle mě taky není dobrá. Ano, může tu někdo poukázat, že jsou státy, kde je v této oblasti daleko větší „svoboda“ a klid, plenky a nehody se tolerují daleko starším dětem(třeba pětiletým)..Podle mě je to ale v drtivé většině případů jen přístupem, ne tím, že by dítě toho věku nezvládlo být čistotné a na nočník/záchod si dojít..Rodiče mu to tolerují, omlouvají, tak co by se obtěžovalo.
Já osobně tento přístup nepovažuju za správný..A z úvodního příspěvku zní, že ani zakladatelka ne.
Tak jsem jí jen napsala, aby se nebála to zlomit. Jako matka snad pozná tu hranici, kdy je to ještě OK a kdy by svému dítěti mohla způsobit nějaké duševní trauma :nevim:

Záleží to na každém dítěti a taky mamince.

Kdyby bylo dítě o rok mladší, tak jí napíšu, ať to nechá plavat, dá plenky a za pár týdnů/měsíců to zkusí znovu. Tak jsem to udělala taky..U většiny dětí je ta hranice kolem dvou let, kdy si svoji potřebu uvědomují. Některé ještě dřív, ale tam je zase problém malé kapacity močového měchýře, dítě čurá často a musí hned, jak si řekne(to byl i případ mé dcery, která byla bez plen od roku a půl).Zakladatelka píše, že její dítě si to uvědomuje..Pokud se zmešká tento správný čas, tak je to taky špatně a z dítěte se stává „čuňátko“,které se počurává, i když by nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí