Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Maminky, které máte děti s ekzémem, jaké používáte plenky? Malá má ekzém na zadku a trochu na nohou, ovšem poslední dobou se jí to zrohšuje-zejména na zadečku. Plenky používám stále stejné, a to zelené pampers, tak jsem si říkala, že to tím nebude, ale bylo mi řečeno, že to možné je, že je mohli začít dělat jinak nebo tak něco. Jaké plenky používáte pro dítě s ekzémem na zadku vy?
Latkovy ![]()
Z jednorazovek jsem mela rada Albert Basic, neparfemovane, prisli mi v ramci moznosti takove nejmene chemicke.
Látkové občas použiju a bylo mi řečeno, že ty jsou na ekzém špatné, že zbytečně moc dráždí narušenou pokožku.
Za mě taky látkovky a když papírovky tak synovi seděly Happy Bella a dceři z Lidlu. A pak co hodně pomohlo nepoužívat vlhčené ubrousky, ale umývat pod kohoutkem.
@leník91 zkusila bych něco neparémovaného, u těch alberťáckejch bych se akorát bála, aby neměla ten ekzém ve vlhku, mně se zdá, že zrovna tyhle plíny zadek moc v suchu neudrží :-/ Zkus bílé pampers, ale je to celkem raketa
Kolik je dítěti? Jestli je to mrňátko, tak bych doma nechávala co nejvíc bez plíny na podložce, aby jí ekzém větral. Jestli je větší, tak by bylo nejlepší se co nejdřív zbavit plíny.
@leník91 já bych se řídila tím co na to říká pokožka. Pokud by látkovky fungovaly tak používat látkovky, samo že musíš často přebalovat, pokud by to nepomohlo něco jiného.
Já používám zelené pampers, ale teď je po nich strašně opruzený, takže zkouším lidl a hodně mažu. A myju vždycky pod vodou a nechám i běhat bez plinky, ale teď nic nepomáhá.
@leník91 nejobyčejnější pleny z Alberta - neparfémované. Jsou super.
Za mě teda i při exému látkovky a hodně často přebalovat…Nebo dát alespoň ten látkový čtverec do jednorázovky.
Z jednorázovek vybírat pouze neparfemované - dobrou zkušenost mám s Huggies premium (nevím, jestli jsou ještě k sehnání) a plenkami z DM (buď babylove, ale trochu lepší mi přišly Nature) ![]()
@leník91 zkus Happy Bella jsou neparfemovane, a ubrousky jen Hughies Pure a hezky vzdy namazat Sudokrememe nebo Bepanthenem, jestli je ekzem v akutni fazi tak hodne dupku vetrejte a mazte - me se ted hodne osvedcily vyrobky od fa Uriage, rada Xemose - pokozku to hezky zklidnuje a nedrazdi, dobre se to vsakava do kuze a delaji i silnejsi varianty pro akutni fazi, pak jen udrzovat promazavanim¨
na noc pouzivam bile Pampers, ale ty jsou parfemovane urcite - je to hroznej smrad, ale dite vydrzi 12 hodin hezky v suchu
@leník91 píše:
Látkové občas použiju a bylo mi řečeno, že ty jsou na ekzém špatné, že zbytečně moc dráždí narušenou pokožku.
kdyz tam strcis viskozovou separacku, tak ti ani ten nejhrubsi ctverec nic drazdit nebude. Mnohem vic drazdi parfemy a dalsi chemie v jednoraz plinach.
Ekzem je potreba promazavat, ono kdyz je kuze promastena, tak tolik nevstrebava ty drazdive podnety zvenci, rozkladajici se moc, stolice, plenky, myci gely atd.
Za sebe muzu vychvalit gencianu, ta pri hojeni opruzenin, pupinku a jinych poidrazdenin pomohla hodne, bambucke maslo, ondrejovu mast nebo alespon modrou indulonu. A prebalovat a prebalovat.
Za mě jedině Pampers Premium Care (bílý obal), jsou dražší, ale výborné a bezkonkurenční, používala jsem je první rok věku dítěte, teď je používám pouze na noc a na cesty do auta (kvůli ceně), žádná opruzenina, žádné pročůrání, zadek opravdu v suchu, teď používám Albert se šmoulíkama, překvapily mě, že jsou také super a v akci je seženeš do 200kč, mrzí mě, že jsem je neobjevila dřív,(nekupuji totiž privátní značky supermarketů), ale myslím, že jsou srovnatelné se zelenýma Pamperskama ![]()
Za nás taky látkové pleny, když byla nouze používala jsem happy bela.
Basic v albertu, jsou vyborne a nejsou parfemovane, cena taky spickova.
@leník91 já mám se zelenými pamperskami špatné zkušenosti. Malé neseděla ta parfemace, měla po tom opruzeniny. Takže zkusit nějaké neparfémované. Což je teda většina ostatních. Nám sedí nejvíc tesco love pleny a dobré byly i bella happy. Jedničky a dvojky super, pak ale občas protékaly. Ale u nás je stejně moc neseženu, takže používáme převážně ty z tesca a spokojenost. Chce to zkoušet.