2,5 roku a pleny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
26.3.15 11:14

Kdyby to bylo tak, že dítě nestihne doběhnout na záchod - třeba si potřebu uvědomí pozdě, je zabrané do hry, tak bych ji nenapsala, aby to lámala a dala případně na zadek. To je naprosto jiná situace.
Ale toto :nevim: Někdy mám pocit, že s námi jako s generací matek ta zlatíčka hodně „cvičí“.Ve všech oblastech. Otázkou je, do jaké míry je to pro jejich dobro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.3.15 11:26
@AliTad píše:
Z tvého příspěvku čiší strašná nervozita a stres a dítě to určitě vycítí.

no asi tak. ja jsem ve stresu, jen jsem si precetla ten prispevek… „cuza“, „na prdel“, tolik vykricniku v jednom odstavci jsem jeste nevidela. myslim, ze mala ma uz ted slusny psychicky blok :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.3.15 11:26

@Jana206 A ty si myslíš, že to v tomto případě dítě dělá naschvál? Co by z toho mělo? Já myslím, že je to prostě nějaký blok, strach „z neznáma“. A to dozrání není, podle mého, jen o tom si uvědomit, že se mi chce a že čůrám. Je to i o tom, jestli je to dítě schopné to do nočníku vypustit.
Tím neříkám, že bych to nechala v tomto věku plavat, to rozhodně ne. Ale prostě násilím nutit na nočník v žádném případě. Prostě sebrat plenu a ona si k tomu dojde.
A přidávám osobní zkušenost u staršího se zadržováním stolice a fakt to není žádná sranda. Jo, jsou mu 4 roky a momentálně slavíme velký úspěch, že když potřebuje, dostane plenu, ve které si sedne na záchod a tam „to“ vytvoří. A rozhodně bych neřekla, že mám díky vlastní pohodlnosti doma čuňátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
26.3.15 11:27

@Jana206 já mám obě holky odplenkované kolem 2 let, tlaky na dřívější odplenkování byly, ale mě by nevadilo, ani kdyby měly plenu v těch 2,5.
dávat kvůli tomu na zadek ve 2,5 mi neprijde vhodne. a to jsem matka tvrdacka, holky se mnou cvičit nesmeji a ani to nedelaji.
kazdopadne porad na to ma nárok, na ty pleny. kdo vlastne urcuje, kdy ma byt dite bez plen?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.3.15 11:32

Nečetla jsem příspvky.. jen za sebe… ze svojí zkušensoti ( 4 děti), čím víc se na něco tlačí, tím víc to dítě odmítá, iu těch tvrdohlavejch to platí dvojnásob… naše madam vydržela nečůrat 12 hodin.. taky ěmla fobii čůrat jinam, než do plínky, zkusila jsem na ní první poslední, po dobrým, zlým, nic.. až v létě, ve 2,5 letech, chodila u moře nahatá a začla čůrat do vody.. zjistila, že se jí nic nestane, tak začla čůrat do prcháče a pak se dala umluvit odměnamam na nočník… během týdne byla bez plínek i na noc.. u druhorozného jsem to nechala úúúplně být, a ve stejném věku zase v létě, během chvilky bez plen… prostě to nechat být, tenhle stres kolem je k ničemu…do první třídy ještě s plínkou nikdo nešel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7202
26.3.15 11:34
@macawi píše:
Souhlasim s nazorem, ze tolerovat odtud potud a nekdy, zvlast kdyz to dela naschval, plati na hruby pytel hruba zaplata :nevim: na druhou stranu za chvili je tu leto tj idealni cas k pobihani venku na nahato a treba kdyz bude nocnik stat nekde po ruce, tak se svehlavicka SAMA rozhodne…tech par mesicu uz se to nezblazni…dala bych ji jeste letni sanci „po dobrem“ a kdyz to nepomuze, tak pak holt pritvrdit. Drzim palce :kytka:

přitvrdit? to jako jak? že ji bude mlátit aby chodila na záchod? tak to bude mít určitě úspěch :roll:

ve 2,5 letech to není žádná velká tragédie, já bych to řešila až po těch 3 letech a to máte ještě času dost. Tvůj příspěvek je napsaný hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.3.15 11:36

Mě ba zajímal odkaz na tu tolernační tabulku, kdy se dítěti ještě plínka toleruje :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.3.15 11:53
@Anonymní píše:
Pomoc, uz nevim. Zkousela jsem, nevyslo to! Ta moje mala cuza presne vi, ze se na nocnik a zachod chodi, ale ona proste nechce! Je tvrdohlava co s tim??? Mam nasilim? Uz mam chut ji dat normalne na prdel!! Ale drzim se! Ve skolce ji davaji prosazovat a prej takovy sceny! Posilaji me s ni k psychologovi, ale ja vim, ze ma jen svou hlavu! Takovej temperament! Ptam se, chces curat? Jeji odpoved je vyrvany NE!! Tady nejde o sepnuti v hlave! Tady jde o vzdor! Co s tim? Zkusenosti? Dekuju
Čůza jsi ty… :roll: :cert: Tím, že jí dáš na prdel, toho asi hodně vyřešíš. :zed:

Moje rada je, uklidni se především ty, to dítě to na tobě pozná, odplenkování musí být hra a ne násilí. U nás se podařilo ve 29 měsících, prostě jsem jí dala kalhotky, na nočník mi nikdy nechtěla, tak jsem dala redukci na záchod, pak to byla taková hra, trochu si ukrupla a chytla se mezi nohama, tak jsem se začala smát a říkám hóóónem, musíme rýýýýchle na záchod, pak dostala odměnu, prostě to pojmi jako zábavu, za pár dní to určitě půjde, ale chce to klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.15 12:08
@Krrysa píše:
Nečetla jsem příspvky.. jen za sebe… ze svojí zkušensoti ( 4 děti), čím víc se na něco tlačí, tím víc to dítě odmítá, iu těch tvrdohlavejch to platí dvojnásob… naše madam vydržela nečůrat 12 hodin.. taky ěmla fobii čůrat jinam, než do plínky, zkusila jsem na ní první poslední, po dobrým, zlým, nic.. až v létě, ve 2,5 letech, chodila u moře nahatá a začla čůrat do vody.. zjistila, že se jí nic nestane, tak začla čůrat do prcháče a pak se dala umluvit odměnamam na nočník… během týdne byla bez plínek i na noc.. u druhorozného jsem to nechala úúúplně být, a ve stejném věku zase v létě, během chvilky bez plen… prostě to nechat být, tenhle stres kolem je k ničemu…do první třídy ještě s plínkou nikdo nešel…

Naprosto souhlasim…zkusenost 4 deti odplenkovane, nejmensimu je rok. Léto je idealni na odnauceni od plen. Nelamala bych to. Prvorozeny syn byl na 2.5 letech bez plen. Druhorozena dcera, dnes na VŠ - odplenkovani pres den zvladla dobre, ale nocni pocuravani trvalo predlouho. Mela extra tvrde spani a kdyz uz jsme ji asi 2× probudili, mela priserne nocni desy. Takze to za to opravdu nestalo, uz jsme ji nebudidi. Pote se ji cca ve 4 letech zmenil kolektiv ve skolce a ona se zacala pocuravat i pri polednim spani. Ne pokazde, ale treba 1-2×tydne. Pamatuju, ze jeste kdyz jela na skolu v prirode -2.-3.trida, tak jsme to rikali ucitelce. Nakonec to dobre zvladla, ale problemy s obcasnzmi nehodami mela do cca 11let. Podotykam, ze jsme absolvovali vsechna mozna vysetreni a vse bylo v poradku. A ji samotnou to velmi mrzelo, protoze rozum z toho uz mela. Po techto zkusenostech jsem na dalsi dceru netlacila, byla na plinach v noci o neco dele, nez kdybychom ji drezurovali, ale pak s plinami zkoncila ze dne na den a vse ok. Dalsiho syna jsem taky nijak nasilim nenutila, do skolky sel ve 3 letech a taky bez plin. Jasne, ze je na nocnik posadim, ale nuceni se mi fakt neosvedcilo, musi to projit hlavou. Jeste mam zpetne jednu vzpominku, dnes bych si za to nafackovala. Nejstarsi se mi v cca 2.5 letech pokadil do kalhot uz bez plin, a jelikoz mi oproti rocni dceri pripadal uz hodne veliky, dostal na zadek. Kolikrat jsem se mu za to v duchu omlouvala. Tenkrat jsem si myslela, jak je velky a udelal mi to naschval. Bylo to moje mladi a ma nezralost. Takze kdyz vy mlade maminky mate pocit, ze je dite uz na neco velke a zlobi vas schvalne, vezte, ze to tak opravdu neni, ze vsechno ma svuj cas. I to odplenkovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.15 12:17

Ćůza ve 2,5letech? hm :roll: :think: trošku přes čáru ne? můžeš si to myslet, ale prosím neventiluj to ven, nezní to dobře :? Tvůj příspěvěk jak už to psaly je napsaný hrozně. Jsi nervózní, vzteklá a zlá. Dej holčičce čas, teď bych to úplně pustila z hlavy a obě by jste si od toho měly odpočinout a věnovat se jiným příjemnějším věcěwm, Až by to pominulo, tak bych se k tomu vrátila, ale hezky a formou hry.Je to boj, chápu, že jsi na nervy, ale měla by si se sklidnit, je to tvoje zlatíčko a myslím, že pokud je tvrdohlavá po zlém to s ní nepůjde. Mám doma jedno takové :roll: :mrgreen:

@anairda píše: Čůza jsi ty… :roll: :cert: Tím, že jí dáš na prdel, toho asi hodně vyřešíš. :zed:Moje rada je, uklidni se především ty, to dítě to na tobě pozná, odplenkování musí být hra a ne násilí. U nás se podařilo ve 29 měsících, prostě jsem jí dala kalhotky, na nočník mi nikdy nechtěla, tak jsem dala redukci na záchod, pak to byla taková hra, trochu si ukrupla a chytla se mezi nohama, tak jsem se začala smát a říkám hóóónem, musíme rýýýýchle na záchod, pak dostala odměnu, prostě to pojmi jako zábavu, za pár dní to určitě půjde, ale chce to klid.

přesně tak, souhlasím, chodit na nočník je hra a musí se hrát dobře a musí bavit!!! :palec:

• Citovat
  • Upravit
6726
26.3.15 12:17

@Ali-Ali moc pěkná knížka je Mateřství a setkání ženy s vlastním stínem…třeba bys tam našla odpověď na otázku „proč ti to dělá“ a pak by tě mohla uklidnit knížka „Nenuťte mě na nočník“ od českého!! lékaře :hug: a co poradit?…kolik času se během dne věnuješ skutečně dceři (bez odbíhání, myšlenk na to, co je potřeba udělat)…najdeš si aspon 15min nepřerušené a soustředěné pozornosti?..možná jen volá po pozornosti…další je období vzdoru..dokud budeš aktivně vstupovat a podporovat ten nočníkový boj o moc, budeš se motat v bludném kruhu…a nakonec..víš co?..tak se na ten nočník prostě vykašli :hug: aspon na týden dva..nemluvit o tom, nepřipomínat..prostě úplný odklon pozornosti..stop všem bojům, dej plenky a žádné emoce. Bud jí můžeš zlomit násilím, jak některé radí a zadělat jí tak na pěkný blok a nebo z toho přestan dělat téma dne!!! a nech to chvíli usadit :hug: :hug: však o co jde? vadí to tobě? ono to je spíš problém v té školce ne?..a kvůli cizím ženským, které tvé dítě ani nemají rády, budeš malé dělat takovýhle scény? proč proboha? stojí ti to za to? má to efekt?…zdá se, že nemá..tak se na to vyprdni, nech věci plynout…za chvíli bude teplé jaro, léto..necháš ji běhat nahatou, ona si na to přijde sama. Naše 2letá bez problémů čůrala na nočníčku cca od 15měs (sama si neřekla, ale když se jí chtělo, tak se vyčůrala, vykakala)..a ted ve 2letech téměř bojkot, je umění ji na nočník nalákat aspon ráno po vzbuzení. No a co,,tak se mám s ní hádat? dělat jí násilí? ne, u nás to téma dne není, proč taky ;) jako jsem ji neurychlovala v motorickém vývoji, nebudu ji urychlovat ani ve vývoji svěračů. Když dítě dokáže poznat, že čůrá, je to jen ta prvotní fáze! všímá si, že se dole něco děje…ale ještě chvíli potrvá než plný močový měchýř dá mozku signál, že je plný a zároven zatne svěrače a zamezí samovolnému počůrání… chce to čas! opravdu ano! a tak je to na tobě, jeslti je pro tebe důležitější dcera a její tempo nebo soudy okolních ženských ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.3.15 12:20

Osobně bych netlačila na pilu. My jsme takhle „tlačili“ našeho prvorozeného a dopadlo to tak, že v životě nesedl na nočník. Začal chodit rovnou na záchod, ale až ve třech letech, ale byl bez pleny rovnou i na noc.
U druhorozené už jsem stejnou chybu neudělala a byla bez plenky ve 2,5 letech.
Nejmladšímu byly 2 roky v únoru a zatím ho nočník vůbec nebere. Teda klidně si na něj sedne, ale vyčůral se všeho všudy 1×. Když ráno řekne, že plínu nechce, klidně ho bez ní nechám, ale za dopoledne jsou to troje počůrané tepláky. Takže je na plínách. Ale v létě bude na chalupě běhat nahatý a se strarším bráchou očůrávat stromky a to bude jistě taková zábava, že bude bez plen rychlostí blesku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.3.15 12:21

:poblion: mlátit dítě za to, že se počůrá. Ženský, jste vůbec normální :roll: Díítě, aždé zdravé dítě k tomu dospěje. Fakt ty děti lituju :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
26.3.15 12:24

A taky bych pořešila školku… :cert: ty je necháš aby ji posazovali násilím??! koukej se jí zastat!! at si dají pohov taky :evil: btw v 2,5letech asi nechodí do státní (nebo ano)…jeslti chodí do soukromé, tak tam snad by za ty peníze mohly nějaký čas ještě plenky milostivě měnit ne?! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
26.3.15 12:27
@araw píše: :poblion: mlátit dítě za to, že se počůrá. Ženský, jste vůbec normální :roll: Díítě, aždé zdravé dítě k tomu dospěje. Fakt ty děti lituju :pocitac:

Já taky, a maži si tuhle diskusi ze sledovaných :roll:. Vetšinu se to člověk setká s rozumnými ženskými, taky jsem to řešila po tom 2.roce a trvalo to x mesicu, zensky poradily rozumně, ale toto… nebo jak tu někdo psal, že prostě „na hruby pytel hruba zaplata“ - ten hruby pytel jako mělo byt to 2,5 lete dite?? :zed:. Dotyčné bych dala přes držku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí