2,5 roku a pleny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
26.3.15 13:34

A uplácet dobrotama? Nejdřív se vyčůráš, pak bude lentilka…Ve 2,5letech to jsou už vychcánci :mrgreen:, pochopí dobře, co po čem následuje. Já mám zas holku ve 3,5letech v noci s plínou. Odplenkovat by šlo, nebejt líný matky :oops: Musela bych jí v noci vzbudit a vysadit, samotnou jí ještě plný močák neprobudí, ale radši se vyspím.
Ad čúza- se nezblázněte, každý si někdy o svým dítěti řekne něco podobnýho, tak nedělejte fifleny :roll: Ale je fakt, že ne každý by měl chuť to i napsat, čekala bych, že mezitím zvládne ta mamina vychladnout. My zas máme zmije, drzý vopice, pijavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
26.3.15 13:35

Holky, muzu se vtirnout s dotazem? Syn má skoro 2,5 roku, taky je na plinkach. Zajimalo by mě, jak tu zmiňujete, jak u vas probíhalo to „nechat bez plinky“. Maly kadi klidně 3× jen za dopoledne, a nejsou to bobky, ale je to mazlave. Nedokážu si představit, ze by to rozmazl po kobercich, jak bych to z toho cistila… Necháváte slipy, teplaky, nebo jak? Myslim v bytě s kobercema. A cura každou chviličku. To asi ještě nebude připraveny, ze? Co myslíte? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.3.15 13:36

A co nasadit prostě látkovky a,,nechat,, je v tom..to mokro jim musí časem vadit a rychleji by se měli naučit chodit na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.3.15 13:42

@Malike Tak naše děti mokro naprosto nevzrušovalo. Klidně s mokrýma teplákama chodí, hrají si,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.3.15 13:49

@Carmen6
Tak kadit mazlavě 3× za dopoledne bych neviděla jako úplně normální fungování zažívání. :think:
To učurávání, jak to poznáš, neučurává jen bez plenky? To mi dělala malá když ještě právě nebyla připravená, jak byla bez plenky, tak byla ve stresu a každou chvíli trochu učurala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
26.3.15 13:59

:oops: @anairda podle dr. je to kadeni normalni :think:
Cura porad s plinkou i bez, plinku má po prebaleni za chviličku pocuranou. Nevím, asi ještě neni zralej…jednou jsme ho nechali bez plinky v teplakach a to mokro mu vubec nevadilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.3.15 14:29

@nakukovatelka z leva i z prava :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
26.3.15 14:29
@Carmen6 píše:
Holky, muzu se vtirnout s dotazem? Syn má skoro 2,5 roku, taky je na plinkach. Zajimalo by mě, jak tu zmiňujete, jak u vas probíhalo to „nechat bez plinky“. Maly kadi klidně 3× jen za dopoledne, a nejsou to bobky, ale je to mazlave. Nedokážu si představit, ze by to rozmazl po kobercich, jak bych to z toho cistila… Necháváte slipy, teplaky, nebo jak? Myslim v bytě s kobercema. A cura každou chviličku. To asi ještě nebude připraveny, ze? Co myslíte? :kytka:

Nech to na léto.. Mně se syn odplínoval na dvou a půl letech, ale to jen díky zásahu babičky v kombinaci s měsíčním pobytem u moře, kde byl prakticky celý den nahý a do toho mu babi furt stála za zadkem a prudila ho s nočníkem..
Stejně do tří let to bylo takové vachrlaté - jakmile se zabral do nějaké činnosti, či jsme šli na výlet, zapomněl a ohlásil se až při.. Takže do školky v zimě chodil s plínama. Čůrací a kakací profík se z něj stal až v těch třech letech, čili nedávno.
Mladší holka ho ve všem kopíruje, takže je o rok dřív, ale byť od toho léta si to taky uvědomuje a hlásí, tak ta donedávna dokázala upozornit jen, když byla nahá. A i teď je to takový.. Zrovna včera mi pokakala troje punčocháče.. Takže taky čekám na další léto..
Podle mě to zvládnou teprve ve chvíli, kdy jim k tomu dorzají určtié spoje v mozku a nemá cenu to tlačit dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.3.15 15:19
@anairda píše:
@Carmen6
Tak kadit mazlavě 3× za dopoledne bych neviděla jako úplně normální fungování zažívání. :think:
To učurávání, jak to poznáš, neučurává jen bez plenky? To mi dělala malá když ještě právě nebyla připravená, jak byla bez plenky, tak byla ve stresu a každou chvíli trochu učurala.

uplne normalni to asi neni, ale nas maly to ma podobne (mensi frekvence), doktor ho pro jistotu poslal na nekolik testu a na nic se neprislo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.3.15 15:37
@zolycka píše:
@Ali-Ali moc pěkná knížka je Mateřství a setkání ženy s vlastním stínem…třeba bys tam našla odpověď na otázku „proč ti to dělá“ a pak by tě mohla uklidnit knížka „Nenuťte mě na nočník“ od českého!! lékaře :hug: a co poradit?…kolik času se během dne věnuješ skutečně dceři (bez odbíhání, myšlenk na to, co je potřeba udělat)…najdeš si aspon 15min nepřerušené a soustředěné pozornosti?..možná jen volá po pozornosti…další je období vzdoru..dokud budeš aktivně vstupovat a podporovat ten nočníkový boj o moc, budeš se motat v bludném kruhu…a nakonec..víš co?..tak se na ten nočník prostě vykašli :hug: aspon na týden dva..nemluvit o tom, nepřipomínat..prostě úplný odklon pozornosti..stop všem bojům, dej plenky a žádné emoce. Bud jí můžeš zlomit násilím, jak některé radí a zadělat jí tak na pěkný blok a nebo z toho přestan dělat téma dne!!! a nech to chvíli usadit :hug: :hug: však o co jde? vadí to tobě? ono to je spíš problém v té školce ne?..a kvůli cizím ženským, které tvé dítě ani nemají rády, budeš malé dělat takovýhle scény? proč proboha? stojí ti to za to? má to efekt?…zdá se, že nemá..tak se na to vyprdni, nech věci plynout…za chvíli bude teplé jaro, léto..necháš ji běhat nahatou, ona si na to přijde sama. Naše 2letá bez problémů čůrala na nočníčku cca od 15měs (sama si neřekla, ale když se jí chtělo, tak se vyčůrala, vykakala)..a ted ve 2letech téměř bojkot, je umění ji na nočník nalákat aspon ráno po vzbuzení. No a co,,tak se mám s ní hádat? dělat jí násilí? ne, u nás to téma dne není, proč taky ;) jako jsem ji neurychlovala v motorickém vývoji, nebudu ji urychlovat ani ve vývoji svěračů. Když dítě dokáže poznat, že čůrá, je to jen ta prvotní fáze! všímá si, že se dole něco děje…ale ještě chvíli potrvá než plný močový měchýř dá mozku signál, že je plný a zároven zatne svěrače a zamezí samovolnému počůrání… chce to čas! opravdu ano! a tak je to na tobě, jeslti je pro tebe důležitější dcera a její tempo nebo soudy okolních ženských ;) :kytka:

doufam, ze jsi me tam zminila omylem :mrgreen:

jinak nas maly ma 2,5, plinky ma. cekam na otepleni a zatim nijak moc neresim. on je sveraz, krome toho je posledni 2 mesice vecne nemocny, zacal chodit do skolky, proste mi prijde, ze toho je na nej moc i bez nejakeho natlaku na nocnik. mam tu vyhodu, ze nezijem v CR, tady nikdo neresi do kdy ma dite plinky, jedine obcasne poznamky slysim od lidi z CR :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.3.15 16:34

@Ali-Ali máš na mysli toleranční tabulku plenek? :mrgreen: taky čekám na teplo, v tomhle počasí s sebou nosit náhradní oblečení je přinejmenším nepohodlné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
26.3.15 17:45

@Ali-Ali jej promin :) to bylo omylem :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie