Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@pikola píše:
a z čeho bys to platila?
Práci samozřejmě hledám , sedět doma neminim. Úvěr mam s přítelem, je spoluzadatel, ten pracuje.
@Anonymní píše:
Zdravím, chci se zeptat, v práci mi dali výpověď, měsíc pred výpovědí jsem uvažovala o insolvenci, ovšem jsem nečekala ze práci ztratim, jde požádat o insolvenci když jsem ted bez práce? někde pisou ze ano ze o tom rozhodne soud atd. Tak zda to zkusit.Děkuji za odpověď.
Ano. Ale musíš mít někoho, kdo to za tebe bude platit. A i tak s tím soud může mít problém. Insolvence však není úplně rychlá záležitost, nějakou dobu potrva, než dáš všechno do kupy. Takže klidně můžeš už teď začít na té insolvenci pracovat a při tom si hledat práci. Třeba ji najdeš rychle.
@Hlaholice píše:
Ano. Ale musíš mít někoho, kdo to za tebe bude platit. A i tak s tím soud může mít problém. Insolvence však není úplně rychlá záležitost, nějakou dobu potrva, než dáš všechno do kupy. Takže klidně můžeš už teď začít na té insolvenci pracovat a při tom si hledat práci. Třeba ji najdeš rychle.
Ano vim že insolvence trvá i měsíce, snažím se každý den hledat, tak snad se podaří. Děkuji za radu ![]()
Dobrý den, měla bych dotaz. Máme s manželem insolvenci, manželovy strhávají z platu splátky. Já jsem se nyní zaměstnala na poloviční úvazek, a nevím kolik mi musejí nechat jak se to vypočítá děkuji za odpověď
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych dotaz. Máme s manželem insolvenci, manželovy strhávají z platu splátky. Já jsem se nyní zaměstnala na poloviční úvazek, a nevím kolik mi musejí nechat jak se to vypočítá děkuji za odpověď
Dej si to do nějaké veřejně přístupné kalkulačky (pro rok 2019). Ale bude to jen orientační.
@Anonymní píše:
příklad z okolí - rozvední manželé - žena pracuje na 1/2 úvazek, vydělává 8300,–- má dva syny 10 a 13, žena nesplácí nic, nemají jí prostě už co vzít, splácí jen muž
Děkuji za odpovedi. Me zajímá jestli mám do té kalkulačky dát vyživovací povinnosti vůdčí mým 2 dětem. Jelikož je má manžel
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovedi. Me zajímá jestli mám do té kalkulačky dát vyživovací povinnosti vůdčí mým 2 dětem. Jelikož je má manžel
Pokud máte děti spolu tak ano
@stinga dobře. A pokud jsem stale manželé a máme 2 děti tak i já mám vyživovací povinnost nebo jen manžel
@mamule42 ano máme spolu dvě děti. A společnou insolvenci manželovi z platu nechávají cca 13300 na mě a děti. A mě zajímá jestli mě nechají 11200 ne a 2 děti nebo jen nějakých 8000 pouze na mě děkuji
@Hlaholice ano kalkulačku jsem si našla. Ale nevím jestli tam mám napsat i 2 děti které máme
@Anonymní píše:
@mamule42 ano máme spolu dvě děti. A společnou insolvenci manželovi z platu nechávají cca 13300 na mě a děti. A mě zajímá jestli mě nechají 11200 ne a 2 děti nebo jen nějakých 8000 pouze na mě děkuji
Je to podle výdělku, mě vychází přibližně, když započítám manžela a 2 děti 11 500 minimálně pod to nejdu
@mamule42 ano mě to také tak vychází. Takže když manželovi z platu nechávají na mě a na děti. Tak mě musí také nechat na manžela a děti ano?
Zdravím, chci se zeptat, v práci mi dali výpověď, měsíc pred výpovědí jsem uvažovala o insolvenci, ovšem jsem nečekala ze práci ztratim, jde požádat o insolvenci když jsem ted bez práce? někde pisou ze ano ze o tom rozhodne soud atd. Tak zda to zkusit.
Děkuji za odpověď.