Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, než si najde práci, musí insolvenčnímu správci/správkyni posílat nejméně (kopíruju):
jestliže byl Váš úpadek prohlášen po 1.6.2019, min. částka, která musí být zaslána ins. správci je 2.300,– – 2.500,–Kč ( dle počtu přihlášek věřitelů ). Jestliže byl Váš úpadek prohlášen před 1.6.2019 a máte již splněno min.30%. můžete hradit jen odměnu ins. správce 1.089,–Kč.
jistota je poslat 2500 a fakt intenzivně hledat práci.. lepší by bylo poslat třeba 3000 aby pár kaček šlo i věřitelům… a hlavně po nalezení zaměstnání zas hradit řádně…
@Lucy75 Dekuji, insolvence mu byla schvalena loni, posilal tenhle mesic 3 tisice korun. Nejak se mu nedari sehnat praci, je z toho hodne spatnej. I sehnal, ale nabidli mu 19 tisic v hrubem. To by ani neslo provadet srazky. Tak jestli to vzit a najit si jeste k tomu brigadu…
@Anonymní píše:
@Lucy75 Dekuji, insolvence mu byla schvalena loni, posilal tenhle mesic 3 tisice korun. Nejak se mu nedari sehnat praci, je z toho hodne spatnej. I sehnal, ale nabidli mu 19 tisic v hrubem. To by ani neslo provadet srazky. Tak jestli to vzit a najit si jeste k tomu brigadu…
19 v hrubém, to fakt nebrat, z toho by ins. nesplatil, to snad ani nemůže být plný úvazek, ne?? a pak tu každý háže sto tisícovými výplatami… já to píšu furt, že tu u nás dělají holky i na úřadě třeba za 25 (sice v čistém, ale i tak je to na dnešní ceny tragické)
@Lucy75 Bohuzel je to realne a v hrubem a navic v Praze. Taky jsem tomu nemohla uverit. V cistem neco pres 16 tisic a stravenky. Hruza proste. Ale prace by ho bavila prej.
@Anonymní píše:
@Lucy75 Bohuzel je to realne a v hrubem a navic v Praze. Taky jsem tomu nemohla uverit. V cistem neco pres 16 tisic a stravenky. Hruza proste. Ale prace by ho bavila prej.
A jake ma vzdelani, muzu-li se zeptat? Protoze jakykoliv kvalifikovany remeslnik vydela vice, to nakonec i ten nekvalifikovany delnik nekde ve skladu, pokud neni liny makat.
Vzdyt i v Amazonu by mel vic a nabiraji.
@ontarova.stara Ma vyucni list jako autoklempir. Rukama moc pracovat nemuze, protoze ma tenisovy loket uz v chronickem stavu a bolesti.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara Ma vyucni list jako autoklempir. Rukama moc pracovat nemuze, protoze ma tenisovy loket uz v chronickem stavu a bolesti.
Tak to je ale spatna situace, protoze co jineho by chtel delat? Nekde v kancelari je to s jeho ucnakem bez sance, tam se hlasi holky casto i s vysokou.
@Lucy75 píše:
19 v hrubém, to fakt nebrat, z toho by ins. nesplatil, to snad ani nemůže být plný úvazek, ne?? a pak tu každý háže sto tisícovými výplatami… já to píšu furt, že tu u nás dělají holky i na úřadě třeba za 25 (sice v čistém, ale i tak je to na dnešní ceny tragické)
Kdyby v čistém, tohle je na spoustě pozic na tom úřadě i v hrubém.
@ontarova.stara To je ten problem, navic prisel o praci svoji hlouposti a nezodpovednosti. Ma ridicak a rad ridi, ale nemuze pry nic sehnat.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara Ma vyucni list jako autoklempir.Rukama moc pracovat nemuze, protoze ma tenisovy loket uz v chronickem stavu a bolesti.
No jo, ale to nemá moc na výběr co dělat, to je situace na dodělání vzdělání. Nějak operativně se to řešit nedá? Řidiče nebo skladníka taky nemůže?
Navic mam strach, ze kdyby mu insolvenci zrusili, tak by se na me vrhnuli exekutori a zablokovali mi ucty. Prestoze dluhy nejsou moje.
@Anonymní píše:
No jo, ale to nemá moc na výběr co dělat, to je situace na dodělání vzdělání. Nějak operativně se to řešit nedá? Řidiče nebo skladníka taky nemůže?
Ja mu porad rikam at si dodela dalkove maturitu. Pry je uz stary a ze se to plati a milion dalsich vymluv.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara To je ten problem, navic prisel o praci svoji hlouposti a nezodpovednosti. Ma ridicak a rad ridi, ale nemuze pry nic sehnat.
Pardon, poslala jsem to dřív, než byla tvoje reakce. Tak ať se přihlásí k dopravnímu podniku, tam berou a je to stálá práce, ale začínají mi ty jeho výmluvy nějak smrdět. Pokud může řídit, tak by měl práci sehnat, ledaže působí nějak výrazně negativně, nemáš trošku růžové brýle?
Manzel je v insolvencii, dluhy mel jeste pred manzelstvim. Byla mu schvalena insolvence, byly mu provadeny srazky ze mzdy. O praci prisel, je na uradu prace momentalne. Chci se zeptat, kolik ma casu si najit praci, respektive jak dlouho muze byt na up? Pobira podporu, malou, nelze z ni provadet srazky, ale i tak posila alespon 3 tisice. Bojim se, aby mu insolvence nebyla zrusena. Jinak mame rezim oddelenych jmeni, co jsme udelali jeste pred svatbou.