Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás šla inspekce především po papírech - nejdůležitější bylo, aby třídnice seděla s tematickými plány a ty s vzdělávacím programem.
To je různé. Je pravda, že se hodně řeší soulad třídnice a ŠVP. Pak se vyptávali na žáky s poruchami učení a chování, sledovali, kde sedí a jestli se jim věnuješ. V češtině si vyžádala sešity.
Samozřejmě nejdůležitější papíry a papíry. V češtině velmi podrobně kontrolovali sešity. Porovnávali, jestli sedí známky v sešitech, následně v ŽK a pak s výslednou známkou na vysvědčení. V pár případech na škole známkování chtěli zdůvodnit. Extra se zaměřili na děti s poruchami učení. Jaké mají úlevy, jaký je princip jejich známkování. O to jak konkrétně probíhá výuka v hodinách se zajímali daleko méně.
Inspekce mě natolik nas…, že to byla poslední kapka a na 2 roky jsem školství opustila.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím milé kolegyně učitelky, které mají čerstvější zkušenosti nebo i ty nečerstvé:) Zajímají mě hlavně cizí jazyky a humanitní předměty. Na co se inspekce zaměřila, co požadovala, vytýkala. Děkuji
Anonym prosím ponechat, nechci zde šířit své zaměstnání. Je to pro mě citlivý údaj.