Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky,budu si nechat dělat novou kuchyň a vůbec nemám představu co a jak.Nevíte kde bych našla nějakou inspiraci?Budu ráda když se pochlubíte i svou kuchyní.Moc díky!
To taky čekám, už přestavujeme, mám vybranou z Ikea, lepší než koukat na jejich stránky je sebrat katalog domů a hlavně se tam ject podívat osobně. Zatím vím jakou barvu, mám rozkreslený skříňky jaký chci. Mám koupený obklady na zdi a mám představu o podlaze, taky jsem už vybrala pracovní desku. ![]()
Ahoj, my jsme se byli podívat v Sykorovi - spíš jen ve smyslu, co teď frčí a sem tam jsme zahlédli fajn inspiraci i v obchodě typu Sconto. Ono není nad to, vidět vše live. Ale kuchyň jsem si nakonec navrhla sama na čtverečkovaný papír (který jsem kvůli zaměření používala prakticky na celý barák) a musím se drze pochválit, že se nám fakt maximálně povedla. Jinak stačí zagooglit nebo se podívat na portály typu modrá střecha atd. ![]()
Už tady nějaká diskuze byla, ale nemůžu ji najít, tak pro inspiraci dám naši kucyhň… vymyslela jsem si ji sama, udělal ji náš „dvorní“ stolař a jsem moc spokojená… doporučuji místo dolních skříněk šuplíky, je to mnohem praktičtější… a samozřejmě s dojezdy… a taky je velkou výhodou koupit baterii s úpravou proti usazování vodního kamene… zaschlé kapky utřu suchou utěrkou a zase se leskne jako nová… jen na dřez to jaksi zatím nevymysleli nebo o tom nevím…
To máš dobrý,já nejsem schopná dát dohromady ani nákres.Pořád jen chodím a přemýšlím jak to udělat.Jsem na tyto věci blbá.
@Gloci píše:
To máš dobrý,já nejsem schopná dát dohromady ani nákres.Pořád jen chodím a přemýšlím jak to udělat.Jsem na tyto věci blbá.
Nech si udělat návrh ve studiu, dělají to zadarmo a budeš mít představu, já si to namalovala taky sama, jen manžel mi do toho trochu kecal, on má stavební průmku, tak byl chytrej.
Ale já má skvělou představivost, tak to bylo lehký. Ale pokud touto schopností neoplýváš, tak zajdi klidně do Oresy nebo k Sykorovi, navo Jamall. Všude dneska dělají návrhy zdarma, pak si to klidně necháš udělat naprosto jinde. Jinak Ikea má na svých stránkách plánovač ke stažení, tam se to dá taky naplánovat z domova. ![]()
Souhlasím s těmi spodními šuplíky - dole (kromě jedné skříňky máme dole výhradně výjezd) doporučuji výjezd, například i na koše na tříděňák, to je skvělá věc. Šuplíky máme hodně široké - 90 nebo 95 cm, takže se všude všechno pohodlně vleze a s pomalými dojezdy. Jinak hodně doporučuji granitový dřez. ![]()
@Regina Hero píše:
Už tady nějaká diskuze byla, ale nemůžu ji najít, tak pro inspiraci dám naši kucyhň… vymyslela jsem si ji sama, udělal ji náš „dvorní“ stolař a jsem moc spokojená… doporučuji místo dolních skříněk šuplíky, je to mnohem praktičtější… a samozřejmě s dojezdy… a taky je velkou výhodou koupit baterii s úpravou proti usazování vodního kamene… zaschlé kapky utřu suchou utěrkou a zase se leskne jako nová… jen na dřez to jaksi zatím nevymysleli nebo o tom nevím…
Takovu barvu mám vybranou z Ikea taky, libí se mi i ty samí úchyty, co máš ty, ale ve hře mám ještě dvoje, tak zatím nevím.
akorát nahoře budu mít skříňky jen dvě nízký podlouhlý, jednu s mléčnym sklem, druhou klasik. Budu mít všechno dole, mám dost místa, tak to budu mít vzdušný, chci tu velkou digestoř ůz nerezu a nerezovou polici na talíři, je to nepraktické, leč krásné ![]()
Jinak tu diskuzi, co si hledala jsem zakládala já, ale už jí taky nemám uloženou ![]()
@alisekR píše:
Takovu barvu mám vybranou z Ikea taky, libí se mi i ty samí úchyty, co máš ty, ale ve hře mám ještě dvoje, tak zatím nevím.akorát nahoře budu mít skříňky jen dvě nízký podlouhlý, jednu s mléčnym sklem, druhou klasik. Budu mít všechno dole, mám dost místa, tak to budu mít vzdušný, chci tu velkou digestoř ůz nerezu a nerezovou polici na talíři, je to nepraktické, leč krásné
Jinak tu diskuzi, co si hledala jsem zakládala já, ale už jí taky nemám uloženou
TA mléčná skla jsem měla v minulé kuchyni… ale bylo to nepraktické… synovi se dvě skříňky se skly povedly nějak zašpinit zevnitř… na té matné straně a nešlo to pořádně vyčistit, pořád tam byly jako mokré nebo mastné fleky… tak jsem se na to tentokrát vykašlala, i když se mi to líbilo… teď už hledám hlavně praktické řešení, odsavač jsem chtěla ten zašupovací, čím méně plochy k leštění a ušpinění, tím líp ![]()
@Naima píše:
Souhlasím s těmi spodními šuplíky - dole (kromě jedné skříňky máme dole výhradně výjezd) doporučuji výjezd, například i na koše na tříděňák, to je skvělá věc. Šuplíky máme hodně široké - 90 nebo 95 cm, takže se všude všechno pohodlně vleze a s pomalými dojezdy. Jinak hodně doporučuji granitový dřez.
Jo, granitový dřez je lepší, než nerez… ale ten vodní kámen se tam usazuje stejně… možná na světlém by to nebylo vidět, ale na tom našem hnědém to vidět jde… tak pořád pucuju…
Jen by mě zajímalo, čím odstraňuješ ten vodní kámen z dřezu? (předpokládám, že máš ten granitový) Já jsem na všech přípravcích na vodní kámen našla, že se na tento dřez nesmí používat… tak to drhnu cifem a podobnými čističi a nevím, jestli na to nalít neředěný ocet, abych to přece jen nějak nepoškodila… octový čistič se na to používat nesmí… tak ocením každou dobrou radu…
Přidávám i svou kuchyň je to sice úplně blbá fotka - navíc foceno druhý den po nastěhování,ale aspoň něco
Souhlasím,že perfektní jsou ty šuplíky. A nahoře ne klasické skřínky,ale takové ty skřínky s dvířkama co se zvedají nahoru…
@Regina Hero Máme velmi vděčnou barvu - středně šedý melír a vodní kámen na tom vůbec není vidět. Velmi mě to překvapilo, protože máme extrémně tvrdou vodu, ale je to opravdu tou barvou, protože sousedka má černý a může se z toho zbláznit. Takže čistím jen jarem a kartáčem
.
Když jsme u těch kuchyní - čím čistíte nerez digestoř? Dělají se tam takové ty flíčky - koupila jsem cif na nerez a bylo to ještě horší
Tak jsem to vzala vodou a pak suchou plenou a je to lepší,ale na jednom místě - zrovna zepředu na „komíně“ to zůstalo ![]()
@Brokianaa To by mě taky zajímalo, protože jsou tam jakési flíčky a nejde to ničím dolů. Jednou jsem to vzala z gruntu jarem a hubkou a výsledkem je doškrábaný komín tak, že je zralý na výměnu
.
@Regina Hero píše:
TA mléčná skla jsem měla v minulé kuchyni… ale bylo to nepraktické… synovi se dvě skříňky se skly povedly nějak zašpinit zevnitř… na té matné straně a nešlo to pořádně vyčistit, pořád tam byly jako mokré nebo mastné fleky… tak jsem se na to tentokrát vykašlala, i když se mi to líbilo… teď už hledám hlavně praktické řešení, odsavač jsem chtěla ten zašupovací, čím méně plochy k leštění a ušpinění, tím líp
Ta digestoř je mi jasná, bude opatlaná a zamaštěná až hrůza,ale když mě se to tak líbí.No možná, že ještě změním názor. Skříňku ze sklem si nedám vzít
moc se naní těším. Dřez ještě nemám dořešenej,jestli granit nebo nerez, nevím nevím, není ten granit moc háklivej???