Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, chceme si koupit novy auto a zajimal by me nazor na integrovane autosedacky…v nejakych autech nemaji takovy operky kolem hlavy a v nekterych jo…maji pasy primo integrovane pro sedacku takze se nepouziva tribodovy pas…prikladam fotku.
Moje dotazy:
1- bezpecnost autosedacky
2- od kolika do kolika kil je vhodna?
Dekuji za nazory a informace
Tohle má kamarádka u Sharana. Já to u ní nikdy nevyužila, ale ona na kluka jo. Možná tak na rychlý převoz, ale asi to nejnebezpečnější nebude ![]()
My ted sedacku mame do 18ti kg romer…0-18kg..a pak chceme druhy dite ktery ji dostane a nas malej novou ale premylsim jeslit novou nebo pouzivat tohle az bude mit tech 18kg…pak casto vozim synovce kterymu je 14 mesicu a vazi asi 11kg…tak nevim jeslit to pouzivat nebo porad prehazovat sedacky coz je dost na palici ![]()
@Ajla píše:
Ahojky, chceme si koupit novy auto a zajimal by me nazor na integrovane autosedacky…v nejakych autech nemaji takovy operky kolem hlavy a v nekterych jo…maji pasy primo integrovane pro sedacku takze se nepouziva tribodovy pas…prikladam fotku.
Moje dotazy:
1- bezpecnost autosedacky
2- od kolika do kolika kil je vhodna?Dekuji za nazory a informace
chceme koupit přesně to samé
tak si ráda počtu tuhle diskusi ![]()
@IvkaH no my mozna uz zitra jedem se na jendo kouknout, podle fotek je prave u tohodle ta operka kolem hlavy, jinde jsem ji nevidela tak nevim jeslit se ot nasazuje a jen ji nedali na fotky…
snad nam nekdo poradi
… vim ze pres sedacky je tu steeve a v jedny diskusi starsi jsem se docetla ze je moc nedoporucuje, ale ze je to lepsi nez podsedak…ze v testech maji 3 hvezdicky a romer 4..coz mi neprijde tak zly…ale nevim…
tak me prave zajima rozsah kil a jeslit reba v tech 18ti kg je lepsi jeste sedacka nebo uz by mohl byt v tomhle ![]()
@Ajla
kolik vás výjde? mi teprve řešíme prachy a musíme se domluvit z chlapem přes kterého muž kupuje auta Fordy, které dováží z Německa, takže nakupovat budeme asi až někdy po novém roce, my máme teda normální autosedačky, tak nich zůstaneme, potřebujeme jen prostorné auto skoro autobus
![]()
Meli jsme volvo V50 combi a je fak maly, tak jsme ho prodali a ted chceme sedmi mistnaka…zati msedacku taky mame ale prave me zajima co potom
…a co ten synovec…
Jeste nevime jestli vememe presne toto, zitra tam teprve volame a popripade se jedeme kouknout ale vyslo by na 140.000…takze tech 150.000 na nej chce mit…ale da se sehnat i za mnohem min, zalezi jaky chcete rok vyroby, my ne min nez 2004 a vybavu jsem chtely vyhrev sedace, vic airbagu, sedm mist, vyhrivany sklo, samostane topeni (bufik)…atd…
Aha manžel chce od roku 2009, 2010 tam jsme se dívali že cena kolem 360 000,–
ještě se díval na Ford Max ten je podobný, ale zdá se mu malý kufr, ale zas je levnější ![]()
Ahaa tak to my neee my starsiho
tolik kpenez bych za auto nikdy nedala kdyz jsou vesmes skoro stejny od urcityho roku, sezenete i 2006 to je uz s tim kulatym cumakem do 200.000..treba v Brne se pordava jedne ford galaxy rok mylsim konec 2006 tajze skoro 2007 ve zlaty barve a za 178.000…vzheldove je stejnej jako dalsi nasledujici roky…kdybych mela na auto vic penez tak beru galaxynu prave s tim kulatym cumakem a chteli jsme S-maxe ten je moc krasnej a malej neni, ale galaxyna je vetsi…
@IvkaH Max jakej
C-max je malej (původně focus), S-max je rozdíl asi 4 cm
Máme ho od srpna a jsme max. spokojeni ![]()
@Ajla píše:
@janinkaz jak maly dite v tom kamaradka vozi?
Oni ho mají dýl, a šlo třeba tak o 2 leté dítě, cca. Já si to nepamatuju ![]()
@Ajla ohledně integrovaných sedaček- záleží, jestli to jsou jen výklopné zvýšené sedadlo, a dítě se poutá tříbodovým pásem, tak je to kat.15-36, a nebo pokud ty integrované vyklopí i vlastní 5-ti bodové pásy, tak pak to je sedačka 9-18.
obecně ty integrované autosedačky nejsou tak dobré, jako klasické sedačky, konkrétně u Fordu Galaxy dostali pouze 2 hvězdičky, takže podprůměr…
@steeve dekuji moc za odpoved..tady jsou ty petibodove…takze psis na obcasn prevezeni… :-/ skoda…takze ty petibodove jsou jen do 18kg? Pak uz ne? kdyz tribodove do 36? Ze by se to pak treba od 25kg pouzivalo misto podsedaku takze to tak nefunguje? to je divny
@janinkaz tak nakonec jsem ho ndes nekoupili nebylo v dobrem stavu :-/ skoda uz jse mse tesila takze mnusime patrat dal ![]()
@Ajla My byli taky několikrát, než jsme pořídili. A bacha na prodejce, umí být vyčůraní ![]()