Autosedačka Romer Kidfix

120
5.10.12 16:30

Autosedačka Romer Kidfix

Dobrý den, můj dotaz je spíše cílený pro Steeva, ale uvítám i další názory a rady. Mám syna, v červnu měl 2 roky, ale na svůj věk je velký, váží cca 18 kg a měří asi 95 cm. Nyní máme sedačku Romer King plus - cowmouflage. Je výborná, syn je v ní max. spokojený. Udává se rozmezí 9-18kg a cca 1-4 roky (mému synovi je teprve 2). Jen začínám mít obavu, že mu je už dle kritérií výrobce malá, tudíž méně bezpečná…Kdy je vhodné sedačku měnit na vel.15-36kg??? Koukám po Kidfix od Romera - máte někdo zkušenosti?? Dá se nějak napolohovat pro spaní dítěte při jízdě??? Díky předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Kidfix
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
5.10.12 16:48

No, v tvém případě je to jednoduché, jestli už má 18kg, tak musíš měnit, pokud mu oblečenému ještě do 18 kg něco chybí, tak bych čekala, ale jak to přesáhne, tak už by v téhle být neměl.
Zkušenost s větší nemám, taky mám 2 leté dítko, ale to by pro změnu ještě skoro mohlo jezdit ve vajíčku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
5.10.12 16:56

J. a.n. i1 - díky za reakci… asi to tak vypadá…budem měnit…náš malý „velký“ už se nevleze skoro ani do postýlky…taky ted o víkendu měníme na velkou postel. To bude legranda… :-)
PS: Tak mě napadá, nesháníte někdo sedačku 9-18kg??? Prodám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
5.10.12 17:01

@Marcee Ne, díky, máme 2 :-) nebo tedy ta druhá je 9-36, ale i tak je to pro jedno dítko dostatečný počet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
5.10.12 17:06

Ahoj, kid fix mám a jsem s ní maximálně spokojená. Dominik do ní teda šel ve 3 letech, ale v té době měl podobné míry jako tvůj kluk. Nicméně tolik polohovací jako sedačka v kategorii 9-18 neni a to neni asi žádná. Je jen lehce polohovací.

Sedačku 9-18 budu potřebbovat, mám půlroční dcerku, ale tato se mi moc nelíbí. Máš ji s isofixem? Co vlastně musí splňovat dítko při přechodu na velikost 9-18 krom těch 9kg? Nějakou výšku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
5.10.12 17:10

@wildcat 9 měsíců a jistě sedět, tj. že se samo posadí z polohy na čtyřech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
5.10.12 17:36

Takže 9kg, 9 měsíců a sama se musí posadit? No, v poho, já ji samo zatím do větší cpát nechci, v neděli jí bude půl roku a krásně se vejde do vajíčka jěště, to se jen tak ptám abych věděla. A výška teda neni nijak daná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.10.12 17:40

Taky jí máme a je fajné. napolohovat se dá, moje dcera v ní prospala cestu do chorvatska i zpět úplně v pohodě, a le nedá se to moc dělat za jízdy. prostě když tam dávám dceru a vím, že bude spát, tak to našteluju, a le takový jako u těch středních sedaček to nejni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
5.10.12 17:41

No tak tahle isofix nemá, ale sedí v autě jak přibitá. Má super způsob uchycení. Výborné hodnocení v crash testech. Super prostorná. Jinak ještě k tomu přechodu na větší sedačku: Ze skupiny 0+ (0-13kg) do skupiny 1 (9-18kg) přejděte tehdy, když dítě může s jistotou sedět bez opory, překračuje hmotnostní limit a za hlavičkou k okraji sedačky je méně než 2cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.10.12 13:24

@Marcee pokud má již 18kg, tak už je potřeba ze sedačky 9-18 přejít do větší, a pokud má i výšku 95 cm, tak jít do toho Kidfixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
9.10.12 14:24

@steeve díky za radu. Tak jsem neváhala a jela omrknout Kidfix na živo do prodejny, taky jsme do ní zkoušeli syna posadit, a musím říct, že mě docela zklamala hlavová opěrka… přijde mi příliš úzká, a už teď synovi „klapatěla“ ouška. Nedovedu si představit, jak by to vypadalo, až syn ještě více povyroste. Jinak byla sedačka docela prostorná, plusem je celkem slušná hloubka podsedáku - oproti Cybex solution-fix. Nějaké zkušenosti s tou hlavovou opěrkou by nebyly???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
9.10.12 14:26

@steeve - jinak teĎ máme Romer King plus 2011 a tam je hlavová opěrka jiná, taková prostornější, v ní je syn spokojen, vlastně celkově tu sedačku si opravdu užívá, bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.10.12 16:28

@Marcee do hlavové opěrky Kidfixu se vejde hlava i mě, jako dospělému, takže nebojte, že by se tam synovi nevešla, ona je dělaná schválně do kornoutu, aby se hlava, když dítě usne opřela o stranu a nepadala dopředu, protože tyto 15-36 se již tolik nenaklápí při spaní jako menší sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
10.10.12 23:19

@steeve - Díky moc za info. Ještě to musím promyslet…Co se ale bezpečnosti týče, která sedačka je bezpečnější??? Romer Kidfix a nebo Cybex Solution X-fix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.10.12 08:18

@Marcee obě mají 4* z bezpečnosti, na body mají Kidfix 1,7 a Solution X-FIX má 1,8, takže Kidfix je o desetinu lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí